Hyppää pääsisältöön

Nyt puhuu Michael Jackson -kohudokumentin ohjaaja Dan Reed: "Nämä äidit eivät myyneet poikiaan"

Docventures sai kohudokumentti Leaving Neverlandin ohjaajan Dan Reedin erikoishaastatteluun. Katso 12-minuuttinen haastattelu tämän jutun alusta.

Kevään kohudokumenttia Leaving Neverlandia on kritisoitu ja kiitetty rajusti. Dokumentin ohjannut Dan Reed kertoo Docventuresin haastattelussa, että hänen lisäkseen neljä–viisi journalistia tarkistivat dokumentissa esiintyvien miesten yksityiskohtaisia tarinoita Michael Jacksonin väitetystä hyväksikäytöstä.

– Jos heidän tarinansa perusteita olisi voinut horjuttaa, halusimme löytää sen ensimmäisenä.

Reedin mukaan taustatutkimuksessa löytyi lukuisia seikkoja, jotka puhuivat dokumentin päähenkilöiden Wade Robsonin ja James Safechuckin puolesta. Oikeudessa annetut lausunnot ja muut kertomukset Michael Jacksonin toiminnasta vuosien ajan todistavat hänen mukaansa väitteet todeksi.

Siksi dokumentaristi päätti keskittyä elokuvassaan ainoastaan näiden kahden uhrin tarinaan.

– Löysimme roppakaupalla todisteita, jotka tutkivat heitä, emmekä mitään todisteita, jotka tukisivat vastapuolta.

Lisäksi elokuvassa tapahtuneesta kertovat Robsonin ja Safechuckin äidit. Reedin mukaan nämäkin ovat Jacksonin tähteyden luoman sädekehän uhreja, jotka eivät ymmärtäneet mitä tapahtui.

– Nämä eivät ole pahoja naisia. He eivät myyneet poikiaan, vaan he uskoivat siihen samaan Michael Jacksoniin, johon fanitkin uskovat. Hekin uskoivat, että Jackson oli lapsi miehen ruumiissa, ja kaiken sen paskapuheen, Reed sanoo.

– Michael Jackson sai heidät uskomaan, että hän voi viettää yönsä samassa sängyssä heidän pienten poikiensa ja muidenkin pikkupoikien kanssa.

Videolla Reed myös kertoo monisanaisesti siitä, miksei hän antanut puheenvuoroa videossa Jacksonin perheelle.

– Journalismiani ei ole kritisoinut kukaan, joka tietää, mitä journalismi on. Sitä on kritisoinut vain Michael Jacksonin perikunnan asianajaja, joka yrittää suojella rahavirtoja, ja kaikki ne ihmiset, jotka vain sokeasti toistavat, mitä asianajaja sanoo, sanoo Reed.

Katso Reedin haastattelu jutun alussa löytyvästä videosta!

Katso Leaving Neverland osat 1 & 2:

Uusimmat sisällöt - Docventures