Hyppää pääsisältöön

Kristiina Kekäläinen: Ohjelman tekeminen miljoonayleisölle on palkitsevaa

“Urheilu on niitä harvoja asioita, jotka yhdistää ihmisiä nykypäivänä. Tuntuu, että me mennään yhä kauemmaksi toisistamme, omiin kupliimme. Mutta kun iso urheilutapahtuma käynnistyy, se kokoaa television ääreen miljoonayleisön. Sellaiselle yleisölle ohjelman tekeminen on aika palkitsevaa.”

Tuottaja ja toimittaja Kristiina Kekäläinen on ollut Yle Urheilussa töissä vuodesta 2005 ja tehnyt kaikenlaisia urheilutoimittamiseen liittyviä töitä.

“Tässä työssä on niin hyvät kehittymis- ja etenemismahdollisuudet, että se on pitänyt minut näin pitkään Ylessä.”

Urheilua ei oikein voi tehdä, jos ei istu tähän porukkaan.

Talvikauden 2018–2019 Kristiina on tuottanut Urheilustudiota. Syksystä kevääseen Urheilustudiossa on nähty kuutisen sataa tuntia lähetystä noin neljästä sadasta eri kilpailusta. Joka viikonloppu studiota on ollut pyörittämässä kymmeniä yleläisiä.

“Tällainen ei onnistuisi ilman sitoutunutta tiimiä. Me ollaan usein töissä silloin kun muut on vapaalla ja päinvastoin. Siinä syntyy ihan omanlaisensa tiimihenki. Urheilua ei oikein voi tehdä, jos ei istu tähän porukkaan. Se on semmosta tosi hyvää huumoria, se on enemmän kuin työkaveruus”, Kristiina kuvailee työyhteisöään.

Kristiina Kekäläinen ja Sami Jauhojärvi Ylen Urheilustudiossa.
Kristiina Kekäläinen ja Sami Jauhojärvi Ylen Urheilustudiossa. Kuva: Jani Mattsson / Janin Paja Oy Yle Urheilu,Kristiina Kekäläinen,Sami Jauhojärvi
Kun kameran punainen valo syttyy, mä oikeastaan vain kuuntelen.

Hän kertoo, että suorien lähetysten tekeminen ei enää varsinaisesti jännitä, kun on valmistautunut ennakkoon hyvin.

“Kun kameran punainen valo syttyy, mä oikeastaan vain kuuntelen. Kuuntelen mitä inserteissä sanotaan, mitä asiantuntijat sanovat, ja sitten mä reagoin. Se ei ole enää sellaista jännitystä, vaan puhdasta ja hyvää fiilistä siitä, että saa olla tekemässä tällaista juttua.”

“Urheilustudion tuottajana olen saanut hyödyntää kaikkea sitä osaamista, jota minulle on kertynyt vuosien varrella. Voin sanoa, että tämä on unelmaduuniani.”