Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Takaisin valoon – elokuva suomalaisnaisen kaappauksesta Tunisiassa

Dramatisoitu dokumenttielokuva suomalaisnaisesta, joka joutuu vapaudenriiston kohteeksi.
Takaisin valoon -elokuvassa Marissa Jaakolaa esittää Stella Kylä-Liuhala. Dramatisoitu dokumenttielokuva suomalaisnaisesta, joka joutuu vapaudenriiston kohteeksi. Kuva: Joonas Pulkkanen / ART-FILMS PRODUCTION AFP OY/ HALONEN ARTO Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Takaisin valoon

TV1 torstaina 24.9.2020 klo 23.15 - 00.35, Areenassa

Suomalainen Marissa Jaakola lähti 25-vuotiaana ja hyväuskoisena työmatkalle Saksaan vuonna 2007. Uusi työ projektiassistenttina vaikutti asialliselta ja kiinnostavalta. Työnantaja onnistui vakuuttamaan omalla olemuksellaan.

Saksasta nuoren naisen tie jatkuikin yllättäen etelämmäs ja lopulta Tunisiaan. Oma esimies kaappasi Jaakolan. Hän virui kuukausia nälkiintyneenä, sairaana ja huumattuna eri puolilla Tunisiaa sijainneissa asunnoissa ja hotellihuoneissa. Häntä hallittiin pelolla ja väkivallalla.

Pako Suomeen onnistui lopulta Jaakolan oman kekseliäisyyden ja muutaman suomalaisen avulla.

Arto Halosen ohjaama ja käsikirjoittama Takaisin valoon (12) on dramatisoitu dokumenttielokuva ihmiskaappauksesta. Tarina kertoo ihmismielen täydellisestä nujertumisesta ja siitä, kuinka traumaattisestakin kokemuksesta voi selviytyä.

Marissa Jaakola esintyy draamadokumentin haastattelussa omana itsenään. Dramatisoiduissa kohtauksissa Jaakkolaa esittää Stella Kylä-Liuhala.

Tuotanto: Art Films production, 2018. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2019.