Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Takaisin valoon – elokuva suomalaisnaisen kaappauksesta Tunisiassa

Dramatisoitu dokumenttielokuva suomalaisnaisesta, joka joutuu vapaudenriiston kohteeksi.
Takaisin valoon -elokuvassa Marissa Jaakolaa esittää Stella Kylä-Liuhala. Dramatisoitu dokumenttielokuva suomalaisnaisesta, joka joutuu vapaudenriiston kohteeksi. Kuva: Joonas Pulkkanen / ART-FILMS PRODUCTION AFP OY/ HALONEN ARTO Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Takaisin valoon

TV1 torstaina 24.9.2020 klo 23.15 - 00.35, Areenassa

Suomalainen Marissa Jaakola lähti 25-vuotiaana ja hyväuskoisena työmatkalle Saksaan vuonna 2007. Uusi työ projektiassistenttina vaikutti asialliselta ja kiinnostavalta. Työnantaja onnistui vakuuttamaan omalla olemuksellaan.

Saksasta nuoren naisen tie jatkuikin yllättäen etelämmäs ja lopulta Tunisiaan. Oma esimies kaappasi Jaakolan. Hän virui kuukausia nälkiintyneenä, sairaana ja huumattuna eri puolilla Tunisiaa sijainneissa asunnoissa ja hotellihuoneissa. Häntä hallittiin pelolla ja väkivallalla.

Pako Suomeen onnistui lopulta Jaakolan oman kekseliäisyyden ja muutaman suomalaisen avulla.

Arto Halosen ohjaama ja käsikirjoittama Takaisin valoon (12) on dramatisoitu dokumenttielokuva ihmiskaappauksesta. Tarina kertoo ihmismielen täydellisestä nujertumisesta ja siitä, kuinka traumaattisestakin kokemuksesta voi selviytyä.

Marissa Jaakola esintyy draamadokumentin haastattelussa omana itsenään. Dramatisoiduissa kohtauksissa Jaakkolaa esittää Stella Kylä-Liuhala.

Tuotanto: Art Films production, 2018. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2019.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.