Hyppää pääsisältöön

Sokeain kuunnelmapalkinnon 2018 sai Mielensäpahoittaja maailmalla -kuunnelmasarja ja Vuoden ääninäyttelijänä palkittiin Heikki Kinnunen

Kuvassa Heikki Kinnunen (Mielensäpahoittaja) ja Emilia Sinisalo (Rouva Insinööri)
Kuvassa Heikki Kinnunen (Mielensäpahoittaja) ja Emilia Sinisalo (Rouva Insinööri) Kuvassa Heikki Kinnunen (Mielensäpahoittaja) ja Emilia Sinisalo (Rouva Insinööri) Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu kuunnelmat,Mielensäpahoittaja,Tuomas Kyrö,Heikki Kinnunen,Emilia Sinisalo,radio

Näkövammaisten Kulttuuripalvelun Sokeain kuunnelmaraati on palkinnut vuoden 2018 parhaana kotimaisena kuunnelmana Tuomas Kyrön käsikirjoittaman ja Matti Ijäksen ohjaaman Mielensäpahoittaja maailmalla -kuunnelmasarjan. Palkinto julkistettiin perjantaina 5.4.2019.

Raadin perustelut:
Mielensäpahoittaja joutuu aivan uudenlaisiin tilanteisiin, kun matka kuolemaa tekevän veljen luo Fuengirolaan mutkistuu tuhkapilven vuoksi. Heikki Kinnunen tulkitsee sekä humoristisesti että lämpimästi vanhan jääräpään ajattelua ja toimintaa. Emilia Sinisalon oivallisesti tulkitsema Rouva Insinööri oppii näkemään matkakumppanissaan myös hämmentyneen ja apua tarvitsevan ikämiehen. Kuunnelman musiikkia ja äänisuunnittelua raati pitää erittäin onnistuneena.

Sokeain kuunnelmaraati valitsi toista kertaa myös Vuoden ääninäyttelijän. Palkinnon sai Heikki Kinnunen.
Raadin perustelut:
Heikki Kinnusen puhutteleva ja herkkäilmeinen ääni herättää kuulijassaan tunteen kuin esitys olisi tarkoitettu vain hänelle henkilökohtaisesti. Heikki Kinnusen työ vastanäyttelijän kanssa on koskettavaa. Näyttelijäntyön vaikuttavuus on inhimillisyyttä tulkitsevissa reaktioissa. Roolihenkilön koko persoonan esille tuominen pelkästään puheilmaisun keinoin on mitä vaativinta näyttelijän työtä. Sille raati haluaa antaa tunnustusta ja korostaa sen merkitystä draamatyöskentelyn koko kirjossa.

Mielensäpahoittaja maailmalla -kuunnelmasarja lähetettiin Yle Radio 1:ssä kesällä 2018. Kymmenenosaisesta sarjasta uusitaan kolmas jakso "Keihäs tanskalaisen sikalan seinässä" Yle Radio 1:ssä sunnuntaina 14.4.2019 klo 15.00. Jakson lisäksi kuullaan Tuomas Kyrön, Matti Ijäksen, Emilia Sinisalon ja Juha Pullin haastattelu.

Ohjaus: Matti Ijäs
Käsikirjoitus: Tuomas Kyrö
Dramaturgi: Antti Lehtinen
Äänisuunnittelu: Ari Mursula
Tuottaja: Pekka Ruohoranta.
Henkilöt:
Mielensäpahoittaja - Heikki Kinnunen
Rouva Insinööri - Emilia Sinisalo
Muusikko - Juha Pulli.

Kuvassa ohjaaja Matti Ijäs (vas.), äänisuunnittelija Ari Mursula, tuottaja Pekka Ruohoranta, näyttelijät Emilia Sinisalo ja Juha Pulli sekä käsikirjoittaja Tuomas Kyrö
Kuvassa ohjaaja Matti Ijäs (vas.), äänisuunnittelija Ari Mursula, tuottaja Pekka Ruohoranta, näyttelijät Emilia Sinisalo ja Juha Pulli sekä käsikirjoittaja Tuomas Kyrö. Kuvassa ohjaaja Matti Ijäs (vas.), äänisuunnittelija Ari Mursula, tuottaja Pekka Ruohoranta, näyttelijät Emilia Sinisalo ja Juha Pulli sekä käsikirjoittaja Tuomas Kyrö Kuva: Aatu Komsi, Näkövammaisten liitto kuunnelmat
 • Millaiset runot soivat? Toivo runoja musiikista tai musikaalisia runoja

  Yle Radio 1:ssä kuunnellaan runotoiveita

  Joskus tuntuu, että runo sulaa säveliksi. Mistä syntyy runojen musikaalisuus? Millainen runo sinun mielestäsi soi? Entä mikä runo kuvailee musiikkia tai soittamista parhaiten? Toivo musikaalisia runoja tai runoja, jotka kertovat musiikista. Runous soi ja laulaa Tämän runon haluaisin kuulla -lähetyksessä 29.5. Muodostuuko sanan ja sävelen liitto rytmistä vai sanojen helähtelystä?

 • Mitä haluat tietää valtionvelan hoidosta? Keskustele tässä aiheesta

  Valtiokonttori vastaa Suomen valtion velanotosta.

  Suomella on tällä hetkellä lähes 129 miljardia euroa valtionvelkaa. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaista asukasta kohden velkaa on kertynyt jo yli 23 tuhatta euroa. Koronakriisin myötä velkataakka kasvaa edelleen. Velanotto perustuu eduskunnan suostumukseen, mutta Valtiokonttori vastaa valtion velanhallinnasta. Miten velkajärjestelyt käytännössä oikein hoidetaan?

 • Jumalanpalvelukset kesäkuussa

  Yle Radio 1:n jumalanpalvelukset kesäkuussa 2021

  Sunnuntaisin klo 10.00 luterilainen jumalanpalvelus. Sunnuntaisin klo 11.00 ortodoksisen liturgian kanssa vuorottelevat vapaiden kirkkojen ja seurakuntien sekä katolisen kirkon jumalanpalvelukset.

 • Sydämen ääni -musiikkimessu radiossa äitienpäivänä 9.5. klo 10

  Musiikkimessussa liitytään sukupolvien rukouskulkueeseen.

  Äidin sydämen lyönti on ensimmäinen ääni ja rytmi, jonka ihminen kuulee kohdussa. Rytmi on myös pyhiinvaeltajan askelilla. Sydämen ääni -musiikkimessu, joka lähetetään sunnuntaina 9.5. klo 10, kutsuu mukaan vaeltamaan levollisessa äänimaisemassa, rukouksen hoitavassa ilmapiirissä. - Avaa radio ja tahdita kulkusi äitien ja isien askeliin, kutsuvat Musiikkimessun tekijät.