Hyppää pääsisältöön

Sokeain kuunnelmapalkinnon 2018 sai Mielensäpahoittaja maailmalla -kuunnelmasarja ja Vuoden ääninäyttelijänä palkittiin Heikki Kinnunen

Kuvassa Heikki Kinnunen (Mielensäpahoittaja) ja Emilia Sinisalo (Rouva Insinööri)
Kuvassa Heikki Kinnunen (Mielensäpahoittaja) ja Emilia Sinisalo (Rouva Insinööri) Kuvassa Heikki Kinnunen (Mielensäpahoittaja) ja Emilia Sinisalo (Rouva Insinööri) Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu kuunnelmat,Mielensäpahoittaja,Tuomas Kyrö,Heikki Kinnunen,Emilia Sinisalo,radio (joukkoviestimet)

Näkövammaisten Kulttuuripalvelun Sokeain kuunnelmaraati on palkinnut vuoden 2018 parhaana kotimaisena kuunnelmana Tuomas Kyrön käsikirjoittaman ja Matti Ijäksen ohjaaman Mielensäpahoittaja maailmalla -kuunnelmasarjan. Palkinto julkistettiin perjantaina 5.4.2019.

Raadin perustelut:
Mielensäpahoittaja joutuu aivan uudenlaisiin tilanteisiin, kun matka kuolemaa tekevän veljen luo Fuengirolaan mutkistuu tuhkapilven vuoksi. Heikki Kinnunen tulkitsee sekä humoristisesti että lämpimästi vanhan jääräpään ajattelua ja toimintaa. Emilia Sinisalon oivallisesti tulkitsema Rouva Insinööri oppii näkemään matkakumppanissaan myös hämmentyneen ja apua tarvitsevan ikämiehen. Kuunnelman musiikkia ja äänisuunnittelua raati pitää erittäin onnistuneena.

Sokeain kuunnelmaraati valitsi toista kertaa myös Vuoden ääninäyttelijän. Palkinnon sai Heikki Kinnunen.
Raadin perustelut:
Heikki Kinnusen puhutteleva ja herkkäilmeinen ääni herättää kuulijassaan tunteen kuin esitys olisi tarkoitettu vain hänelle henkilökohtaisesti. Heikki Kinnusen työ vastanäyttelijän kanssa on koskettavaa. Näyttelijäntyön vaikuttavuus on inhimillisyyttä tulkitsevissa reaktioissa. Roolihenkilön koko persoonan esille tuominen pelkästään puheilmaisun keinoin on mitä vaativinta näyttelijän työtä. Sille raati haluaa antaa tunnustusta ja korostaa sen merkitystä draamatyöskentelyn koko kirjossa.

Mielensäpahoittaja maailmalla -kuunnelmasarja lähetettiin Yle Radio 1:ssä kesällä 2018. Kymmenenosaisesta sarjasta uusitaan kolmas jakso "Keihäs tanskalaisen sikalan seinässä" Yle Radio 1:ssä sunnuntaina 14.4.2019 klo 15.00. Jakson lisäksi kuullaan Tuomas Kyrön, Matti Ijäksen, Emilia Sinisalon ja Juha Pullin haastattelu.

Ohjaus: Matti Ijäs
Käsikirjoitus: Tuomas Kyrö
Dramaturgi: Antti Lehtinen
Äänisuunnittelu: Ari Mursula
Tuottaja: Pekka Ruohoranta.
Henkilöt:
Mielensäpahoittaja - Heikki Kinnunen
Rouva Insinööri - Emilia Sinisalo
Muusikko - Juha Pulli.

Kuvassa ohjaaja Matti Ijäs (vas.), äänisuunnittelija Ari Mursula, tuottaja Pekka Ruohoranta, näyttelijät Emilia Sinisalo ja Juha Pulli sekä käsikirjoittaja Tuomas Kyrö
Kuvassa ohjaaja Matti Ijäs (vas.), äänisuunnittelija Ari Mursula, tuottaja Pekka Ruohoranta, näyttelijät Emilia Sinisalo ja Juha Pulli sekä käsikirjoittaja Tuomas Kyrö. Kuvassa ohjaaja Matti Ijäs (vas.), äänisuunnittelija Ari Mursula, tuottaja Pekka Ruohoranta, näyttelijät Emilia Sinisalo ja Juha Pulli sekä käsikirjoittaja Tuomas Kyrö Kuva: Aatu Komsi, Näkövammaisten liitto kuunnelmat
 • Onko sinulla kokemuksia henkisestä hyväksikäytöstä työpaikalla? Kerro meille

  Kiusaaminen ei kuvaa ilmiötä sen laajuudessa

  Onko sinulla kokemuksia henkisestä hyväksikäytöstä työpaikalla? Millä tavalla se ilmeni tai ilmenee? Millaisia vaikutuksia sillä on tai oli sinuun ja elämääsi? Oletko hakenut apua tilanteeseen? Saitko apua? Millä tavalla työkaverit tai esimies suhtautuvat ilmiöön? Oletko kenties itse nähnyt vierestä työpaikalla henkistä hyväksikäyttöä, mutta et ole itse ollut kohteena?

 • Syksyn ensimmäiset säveltoiveet - Sävel on vapaa la 21.9., toivoa voi jo nyt

  Konserttimusiikin sävel on vapaa

  Sävel on vapaa starttaa jälleen kesätauon jälkeen. Mitä musiikkia haluaisit kuulla hämärtyvässä syysillassa? Toivoa voi konserttimusiikkia laidasta laitaan. Voit lähettää toiveesi jo etukäteen alla olevalla lomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen savel.vapaa@yle.fi. Kirjoita viestiin puhelinnumerosi sekä mahdollisimman tarkat tiedot toiveestasi.

 • Millaiset TE-palvelut auttaisivat sinua saamaan työpaikan? Kerro meille

  Mitkä seikat vaikeuttavat tai estävät työllistymistäsi?

  Millaisia kokemuksia sinulla on TE-toimiston palveluista? Millainen palvelu tai koulutus edistäisi tai on edistänyt sinun työllistymistäsi? Mitkä seikat vaikeuttavat tai estävät työllistymistäsi? Oletko saanut palautetta työnantajalta työnhausta? Jos olet itse työnantaja, mitä kautta haet uusia työntekijöitä? Kotkassa tehtiin toimintatutkimus työttömien työnhakijoiden kanssa.

 • Hartauspuhujat joulukuussa

  Yle Radio 1:n hartauspuhujat joulukuussa 2019

  Aamuhartaus ma-la klo 6.15 ja 7.15 (uusinta) Iltahartaus ma-pe klo 18.50, ehtookellot ja iltahartaus la klo 18.00. Iltahartauden uusinta ma-la klo 23.00.