Hyppää pääsisältöön

Jannika B ja Afromikko antautuivat Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin aurinkoiselle fiilikselle

Kalevi Pollari, Afromikko ja Jannika B
Kalevi Pollari, Afromikko ja Jannika B Kuva: Yle/Tero Ylioja Jannika B,kalevi pollari

Viikon levyuutuuksille arvionsa antoivat Jannika B ja Afromikko sekän Ylen mainio Kalevi Pollari.

Tulos

1. Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani: Mä oon sun (T. Kilpeläinen) 23 pistettä

Tämä bändi on löytänyt selkeästi oman paikkansa rytmimusiikin riemukkaana uudistajana. Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani lähtevät kesään uudella sinkulla. Aurinkoa levittävä kappale kulkee kuin afrokaravaani, joka vie 'Hakuna matata' -tunnelmiin.

2. Lucy Rose: Solo(w) (L.Rose) 21 pistettä

Harrasta tunnelmaa brittilaulaja-lauluntekijältä. Kolmekymppinen Lucy Rose nostettiin 2012 ensilevyllään tulevaisuuden nimeksi, nyt ilmestynyt neljäs albumi kertoo avoimesti henkisistä ongelmista. Tyylikäs, kaunis ja pidättelevä kappale kantoi tunnelmansa, mutta sävellykseltä odotti enemmän.

3. Kielo Ilona: Enkeli (M. Kiukaanniemi) 20 pistettä

Ehdottoman omaehtoista, perinteeseen nojaavaa musiikkia tekee Kielo Ilona. Yhtyeen ensimmäinen single enteilee albumia syksyksi. Jännittävä viulu, heinoa laulua, ajattelemisen aihetta tekstissä, live-henkistä soittoa.

4. Rammstein: Deutschland (Rammstein) 19 pistettä

Saksan suuri nimi kohahduttaa maansa historiasta ammentavalla kappaleella. Rammsteinin uuden kappaleen video, joka on kuin pienoiselokuva, on ollut huomion kohteena. Hyvällä tavalla pelottava tunnelma on tässä biisissä, joka kierrättää yhtyeen omaakin historiaa.

5. Ilari Hämäläinen: Rakkautes jää (I. Hämäläinen) 18 pistettä

Suomi AOR-osastolta tyylipyhdasta raskasta iskelmää. Ilari Hämäläinen on tehnyt isoja rooleja musiikkaaleissa, Kirkaa mm. Uusi single paljastaa todella hyvän laulajan, muotopuhtaan rock-iskelmän, joka kuitenkin sortuu kliseiseen sanoitukseen.

6. Ida Paul & Kalle Lindroth: Hullu exä (I.M. Paul, K. Lindroth) 15 pistettä

Laulajaparin popkappaleet ovat löytäneet viime vuonna innokkaan yleisön. Ida Paul ja Kalle Lindroth kohtasivat kolme vuotta sitten biisileirillä ja valmistelevat nyt toista albumiaan. Hyvin yhteen sopivat äänet kertoivat someajan rakkaustarinaa, jonka tekstissä oli avaruutta ja ajatuksen väljyyttä.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi