Hyppää pääsisältöön

Herra Mäyräsen ja rouva Repolaisen uusperhe Pikku Kakkosessa

Herra Mäyränen ja rouva Repolainen perheineen
Herra Mäyränen ja rouva Repolainen perheineen Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Mäyrä- ja kettuperheen elämät mullistuvat, kun Repolaiset muuttavat Mäyrästen luo mäyräluolaan. Uusperheen lasten on harjoiteltava erimielisyyksien selvittämistä, mutta onneksi monta hauskaa yhteistä leikkiä on kuitenkin luvassa.

Mäyräperheen luolassa arkielämä sujuu kotoisasti. Herra Mäyränen, kaksospojat Hotko ja Posku sekä Marja-vauva elelevät omassa rauhassaan, kunnes rouva Repolainen Roosa-tyttärensä kanssa muuttavat pesään.

Mäyräisälle eloisa ketturouva on selvästi ilon lähde, mutta poikien on opittava tulemaan toimeen uuden sisaruksen kanssa.

Lasten elämän mullistuessa heidän on harjoiteltava erimielisyyksien selvittämistä ja opittava hyväksymään toisensa ajan kanssa.

Uusperheestä kertova 52-osainen animaatiosarja perustuu Brigitte Lucianin kirjoittamaan ja Eve Tharletin kuvittamaan kirjasarjaan.

Sarja on suunnattu alle kouluikäisille lapsille ja sen jaksot ovat noin 12 minuutin mittaisia.

Asiasana: ajatuksia herättävä
Asiasana: ajatuksia herättävä asiasanat,Pikku Kakkonen
Pikku Kakkosen asiasanat: perhe
Pikku Kakkosen asiasanat: perhe asiasanat,Pikku Kakkonen
Pikku Kakkosen asiasanat: Yhdessä tekeminen
Pikku Kakkosen asiasanat: Yhdessä tekeminen asiasanat,Pikku Kakkonen
 • Vahvuusvariksen tarinat

  Vahvuusvaris opettaa tunnistamaan luonteenvahvuuksia.

  Vahvuusvariksen tarinoissa Varis ystävineen harrastaa, hassuttelee, opettelee olemaan linnuiksi ja huomaamaan hyvää. Vahvuusvariksen tarinat pohjautuvat positiiviseen pedagogiikkaan ja luonteenvahvuuksien tietoiseen opetteluun.

 • Pyjamasirkuksessa riemuitaan musiikin, sirkuksen ja leikin voimalla

  Pikku Kakkosen lastenkonsertti pe 2.4. klo 9:15 Yle TV2:ssa.

  Pikku Kakkosen lastenkonsertissa ihmetellään tuttujen juontajien unia yhdessä Sorin Sirkuksen taitureiden ja monitaitoisen Pikku Papun orkesterin kanssa. Konsertti nähdään Yle TV2:ssa perjantaina 2.4. klo 9:15.

 • Urheat pupuset Pikku Kakkosessa

  Urheat pupuset urheasti matkaan!

  Urheat pupuset (Brave Bunnies) tutkivat suurta maailmaa yhdessä perheensä kanssa. Pupuset seikkailevat Pikku Kakkosessa sunnuntaiaamuisin 7.3. alkaen.

 • Liiku leikiten! - välineet liikuntaleikkeihin kotoa!

  Pikku Kakkosessa kannustetaan liikkumaan.

  Mitä kaikkea voi toteuttaa sanomalehtikeppihevosella, taikamatolla sekä pyykkinarulla ja -pojilla lasten liikunnassa? Entä mikä kulkuväline sopii hyvin hierontaan? Liiku leikiten! Areenassa keskiviikkona 10.3.