Hyppää pääsisältöön

Kun miehistä tuli sairaanhoitajia – uusi sarja sijoittuu 1950-luvun Kööpenhaminaan

Anna (Molly Egelind) ja Erik (Morten Hee Andersen) sarjassa Sairaanhoito-opisto
Anna (Molly Egelind) ja Erik (Morten Hee Andersen) Anna (Molly Egelind) ja Erik (Morten Hee Andersen) sarjassa Sairaanhoito-opisto Kuva: Henrik Petit / SF Film Sairaanhoito-opisto,teeman sarjat

Teeman uusi tanskalainen draamasarja seuraa maailman muuttumista viehättävässä retrotunnelmassa.
Teemalla 10.4.2019 alkaen keskiviikosta perjantaihin klo 20.00, jaksot Areenassa 90 päivää

"Miehillä ei ole hoivaamisviettiä. Miehet sopivat hoitajiksi yhtä hyvin kuin naiset sotimaan." Näin ykskantaan tuomitsee kööpenhaminalaisen sairaalan miespuolinen ylilääkäri idean miehistä sairaanhoitajina.

Mutta Tanskassa vuonna 1952 kärsitään sairaanhoitajapulasta, ja Fredenslundin sairaalan ylihoitaja on valmis uskaliaaseen kokeiluun.

Sairaanhoito-opisto on tanskalainen retrotunnelmainen draamasarja, joka sijoittuu 50-luvun Kööpenhaminaan. Puolen tusinaa nuorta miestä otetaan opiskelemaan sairaanhoitajan ammattiin ennenkuulumattomassa kokeilussa, joka koettelee monen ennakkoluuloja.

Ylihoitaja Margrethe Lund (Benedikte Hansen), ylilääkäri Bent Neergard (Jens Jørn Spottag) sekä vielä armeijan univormuun pukeutunut Erik Larsen (Morten Hee Andersen) ylihoitajan toimistossa sarjassa Sairaanhoito-opisto
Erik haluaa sairaanhoitajaksi, mutta ylilääkäri suhtautuu hommaan epäillen Ylihoitaja Margrethe Lund (Benedikte Hansen), ylilääkäri Bent Neergard (Jens Jørn Spottag) sekä vielä armeijan univormuun pukeutunut Erik Larsen (Morten Hee Andersen) ylihoitajan toimistossa sarjassa Sairaanhoito-opisto Kuva: Mike Kollöffel / SF Danmark Sairaanhoito-opisto,teeman sarjat

Yksi heistä on Erik Larsen (Morten Hee Andersen, tuttu sarjasta Huuto syvyydestä). Erik haluaa vaihtaa armeijan vihreät opiskelupaikkaan ja saa sellaisen, pienellä onnella ja suhteilla, vaikkei ole ylioppilaskaan. Ja vaikka isä pelottelee, ettei kukaan nainen halua aviomiehekseen sairaanhoitajaa vaan lääkärin.

Sairaanhoito-opisto on sarja, joka käsittelee yhteiskunnan muuttumista hieman epätavallisesta näkökulmasta: siinä miehet hakevat jalansijaa naisten maailmassa. Tanskassa valtavan suosion saaneesta upouudesta sarjasta nähdään Teemalla molemmat kaksi kuusiosaista tuotantokautta.

  • Sairaanhoito-opisto (Sygeplejeskolen), Tanska 2018–2019. Tuotanto SF Studios Production/TV2 Danmark

Lisää ohjelmasta

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa