Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Amerikan Psyko

Kuva elokuvasta Amerikan psyko.
Kuva elokuvasta Amerikan psyko. Yle Puhe,Amerikan psyko,Amerikan Psyko

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako upeasta kirjasta on onnistuttu tekemään hieno elokuva? Sitä selvittää Yle Puheen ohjelmasarja Kirja vs. Leffa.

Bret Easton Ellis julkaisi kohutun Amerikan Psyko teoksensa vuonna 1991. Raakojen väkivaltakuvausten vuoksi kirja sai paljon kritiikkiä, teos joutui jopa sensuurin kohteeksi. Toisaalta, ’kun mikään ei tunnu miltään’ -teeman kuvausta pidetään niin osuvana, että teos on noussut kulttikirjan asemaan.

Mary Harronin samannimisessä elokuvassa vuodelta 2000 pääosaa esittää läpimurtoroolissaan Christian Bale.

Jarmo Laitanevan kanssa teoksista keskustelevat käsikirjoittaja ja ohjaaja Ilja Rautsi sekä kirjastonhoitaja Paula Laaksonen Keskustakirjasto Oodista.

Kirja vs. Leffa torstaisin klo 14-15 Yle Puhe ja Yle Areena.

Amerikan Psyko - kirja vai leffa?

Kumpi puhuttelee sinua enemmän, Bret Easton Ellisin kirja (1991) vai Mary Harronin ohjaama leffa (2000)? Mihin perustat valintasi? Kerro mielipiteesi, parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Keskustelu sulkeutuu 31.12.2019.
Keskustele
 • Puikko ja Koukku - Käsityöt valtaavat Yle Puheen!

  Puikko ja Koukku - keskusteluja käsitöiden äärellä.

  Käsityövallankumous on vihdoin rantautunut myös radioon! Suomen ensimmäinen käsitöihin keskittyvä radio-ohjelma Puikko ja Koukku starttaa torstaina 17.10. klo 15 Yle Puheessa ja Yle Areenassa.

 • Radio Y kertoo aikuistuneen sukupolven tarinaa

  Yle Puheen Radio Y kertoo Y-sukupolvesta

  Radio Y on Yle Puheen uusi 10-osainen ohjelmasarja ihmisistä, jotka ovat syntyneet vuosina 1980-95. He ovat suunnilleen kolmekymppisiä: analogisen lapsuuden, digitaalisen nuoruuden ja diginatiivitaitoja arvostavan aikuisuuden kokeneita. Tähän myös millenniaaleiksi kutsuttuun joukkoon kuuluu Suomessa yli miljoona ihmistä. Ohjelmaa toimittaa vuonna 1982 syntynyt toimittaja, tietokirjailija Aino-Mari Tuuri.

 • Vammaiskultti ei voivottele eikä taputtele olalle, vaan kertoo rohkeasti ja rehellisesti miltä vammaisuus tuntuu

  Vammaiskultti on rehellistä puhetta vammaisuudesta

  Vammaiskultti on Yle Puheen uusi 10-osainen radiosarja, jossa puhutaan siitä, miltä vammaisuus tuntuu. Juontajat Jenniina Järvi ja Julianna Brandt ovat runoilijoita ja taiteilijoita, joille itselleen vammaisuus on osa omaa elämää, mutta jotka eivät elä elämäänsä vamma edellä. Radiosarjassa he laittavat itsensä peliin ja haastavat kuulijan kohtaamaan omat ennakkoluulonsa.