Hyppää pääsisältöön

Erikoisryhmä Köln – saksalaisdekkari suurkaupungin rikostutkijoista

Saksalainen rikossarja Erikoisryhmä Köln seuraa poliisin erikoisryhmän työtä.
Saksalaisdekkarin päärooleissa näyttelevät Kerstin Landsman (vas.), Lukas Piloty, Sissy Höfferer, Pierre Besson ja Anne Schäfer. Saksalainen rikossarja Erikoisryhmä Köln seuraa poliisin erikoisryhmän työtä. Kuva: ZDF Yle TV1,Erikoisryhmä Köln

TV1 tiistaisin 16.4. - 8.10.2019 klo 22.00 - 22.45, Areenassa

Saksalainen rikossarja Erikoisryhmä Köln (SOKO Köln) seuraa poliisin tiivistä tutkijaryhmää, joka selvittää Kölnissä tehtyjä rikoksia uusin menetelmin.

Ensimmäisessä jaksossa kuolema on liippaa läheltä tiimin pitkäaikaista vetäjää ja tutkinnanjohtajaa Karin Reuteria (Sissy Höfferer). Tapauksella on kauaskantoiset seuraukset ryhmälle ja Reuterin omaan elämään.

Tiimin muita jäseniä ovat rikostutkijat Vanessa Haas (Kerstin Landsmann), Jonas Fischer (Lukas Piloty), Matti Wagner (Pierre Besson) ja Sophia Mückeberg (Anne Schäfer).

Erikoisryhmä Köln on pyörinyt saksalaisessa televisiossa jo vuodesta 2003. Sarjaa esitetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Ykkönen aloittaa sarjan 14. tuotantokaudesta, jonka 25 jaksoa esitetään tiistai-iltaisin. Saksalaissarjan 15. kausi alkaa Ykkösellä tiistaina 14.1.2020.

Erikoisryhmä Köln kuuluu useista eri saksankielisten kaupunkien rikospoliisien erikoisryhmistä kertovaan sarjaperheeseen. Yle on aiemmin esittänyt näistä sarjaa Erikoisryhmä Stuttgart (SOKO Stuttgart).

SOKO Köln. Tuotanto: ZDF, Saksa 2015 - 16.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.