Hyppää pääsisältöön

Taisto – muovista ja rakkaudesta, komediasarja lesken ja taloyhtiön elämän keväästä

Kahdeksanosainen komediasarja kertoo Taistosta ja taloyhtiön muovinkierrätyksestä.
Jonne (Joonas Saartamo), Ruu (Santeri Helinheimo-Mäntylä), Taisto (Martti Suosalo), Maryam (Noora Dadu) ja Helena (Jaana Saarinen). Kahdeksanosainen komediasarja kertoo Taistosta ja taloyhtiön muovinkierrätyksestä. Kuva: Antti Mikkola / Warner Bros. International Television Production Finland Oy Yle TV1,Joonas Saartamo,Martti Suosalo,Jaana Saarinen,Noora Dadu,Santeri Helinheimo Mäntylä,Taisto - muovista ja rakkaudesta

TV1 torstaisin 18.4.2019 klo 20.00 - 20.30 (jaksot 1-3), 25.4. (jaksot 4-6) ja 2.5. (jaksot 7-8), koko kausi 15.4. Areenassa

Rauhaa rakastava kemianopettaja Taisto joutuu tapahtumien polttopisteeseen, kun hän perii vastoin tahtoaan taloyhtiön puheenjohtajuuden Kaikkoselta. Yhtäkkiä kaikilla on asiaa Taistolle, myös taloyhtiön villillä sinkulla, Helenalla.

Kun Taisto vielä pyristelee uutta asemaansa vastaan, sen haastaa jo uusi asukas. Tulija uskoo omistavansa koko talon ja vetää erikoisen taidesession valloittaakseen taloyhtiön jäsenet puolelleen.

Roskien lajittelu on Taistolle elämäntapa ja uusi asema taloyhtiön puheenjohtajana tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa omassa talossa. Taisto alkaa puuhata pihaan muovinkierrätysastiaa, mutta hanke mullistaa leskimiehen koko elämän.

Kahdeksanosainen komediasarja kertoo Taistosta ja taloyhtiön muovinkierrätyksestä.
Taistolla (Martti Suosalo) on tehtävä. Kahdeksanosainen komediasarja kertoo Taistosta ja taloyhtiön muovinkierrätyksestä. Kuva: Antti Mikkola / Warner Bros. International Television Production Finland Oy Yle TV1,Martti Suosalo,Taisto - muovista ja rakkaudesta

Taistolla on vastassaan taloyhtiön väki: uutta murrosikää elävä kuusikymppinen Helena, tiedevastainen salaliittoteoreetikko Jonne, himosäästäväinen ketjupolttaja Maryam sekä muunsukupuolinen vegaani Ruu, joka haluaa kieltää kaiken muovin taloyhtiöstä.

Kahdeksanosainen komediasarja Taisto – muovista ja rakkaudesta kertoo värikkään taloyhtiön arjesta. Sarjan päärooleissa näyttelevät Martti Suosalo (Taisto), Jaana Saarinen (Helena), Joonas Saartamo (Jonne), Noora Dadu (Maryam), Santeri Helinheimo Mäntylä (Ruu) ja Antti Virmavirta (Kaikkonen).

Pääkäsikirjoittaja ja ohjaaja: Miira Karhula. Tuotanto: Warner Bros. International Television Production Finland, 2019.

Juttu on julkaistu alunperin I love muovi -kampanjan yhteydessä keväällä 2019.

Keskustele
 • 4. osa: ¡Hogar, dulce hogar!

  Paikan ilmauksia, olla-verbejä, historiaa.

  Tässä osassa opit kysymään tietä ja paikan ilmauksia. Kieliopissa opiskellaan muun muassa olla-verbi merkityksessä "sijaita, olla jossakin": estar – hay. Lisäksi tutustutaan Espanjan historiaan 1500-luvulle saakka.

 • Vihdoinkin mä oon mä

  Joonatan on 28-vuotias transmies.

  Transmies Joonatan kertoo millaista on tulla vihdoin kohdatuksi sellaisena kuin on, miehenä

 • Mediataitoja kouluun

  Mediataitoja kouluun

  Mediakompassi-kokonaisuus koostuu kolmesta eri ohjelmasarjasta, joista ensimmäinen on tarkoitettu alkuopetukseen, toinen alakouluun ja kolmas yläkouluun ja lukioon.