Hyppää pääsisältöön

Vintage-valtakunta – Miken ja Tompan seikkailut jatkuvat uusissa maisemissa

Mike ja Tomppa jatkavat seikkailujaan sarjan toisella tuotantokaudella.
Mike Kairenius, Tomppa Kekäläinen ja mekaanikko Pentti Salovaara valmiina vuonna 1942 valmistuneen DC-3:n kyytiin. Mike ja Tomppa jatkavat seikkailujaan sarjan toisella tuotantokaudella. Kuva: Yellow Film & TV Yle TV1,Vintage-valtakunta

TV1 tiistaisin 16.4. - 18.6.2019 klo 20.00 - 20.30, uusinta torstaisin klo 5.55, Areenassa

Maalla, merellä ja ilmassa! Vintage-valtakunta ottaa nyt vintagen ja keräilyn todella haltuun!

Kymmenosaisen sarjan toisella tuotantokaudella sukelletaan muistoihin menneiltä ajoilta, tutustutaan kummallisiin esineisiin ja ihaillaan tavaroita, joilla kaikilla on oma tarinansa.

Mike ja Tomppa jatkavat seikkailujaan sarjan toisella tuotantokaudella.
Ulrika Bachér ja Tomppa Kekäläinen. Mike ja Tomppa jatkavat seikkailujaan sarjan toisella tuotantokaudella. Kuva: Yellow Film & TV Yle TV1,Vintage-valtakunta

Nostalgiasta huolimatta ohjelmasarja on myös nykypäivän kulttuuriajelu läpi kesäisen Suomen. Piipahdetaanpa tällä kaudella Virossakin. Matkan varrella tavataan kirjava joukko henkilöitä ja tutustutaan heidän intohimoonsa – keräilyyn. Tapaamiset eivät jätä kylmäksi.

Miten vintagemies sopeutuu maalle?

Mike Kairenius ja Tomppa Kekäläinen muuttavat liikkeensä Helsingin Jätkäsaaresta Tuusulan Hyrylään. Muutos on tunnetusti aina myös mahdollisuus, mutta aivan kipuilematta ei stadin vintagemies maalle muuta. Eikä siellä muutu.

Vanhan Unkan kupeessa alkaa kuitenkin tapahtua yhtä ja toista. Pihassa pörrää polkuautoja, uusia asiakkaita tupsahtelee sisään ja persoonallinen liiketila muuntautuu ykköskaudelta tutun Ulrika Bachérin vintagekuvien studioksi. Koskaan ei voi tietää, mitä liikkeellä tapahtuu, ja kuka siellä kahvittelee.

Mike ja Tomppa jatkavat seikkailujaan sarjan toisella tuotantokaudella.
Mike Kairenius kuskina Ulrikan puputyttökuvauksissa. Mike ja Tomppa jatkavat seikkailujaan sarjan toisella tuotantokaudella. Kuva: Yellow Film & TV Yle TV1,Vintage-valtakunta

Kierrätyksen ja kestävän kehityksen sanansaattajat

Mike ja Tomppa ovat nyt niin muodikkaan ja tärkeän kierrätyksen ja kestävän kehityksen sanansaattajia. Kertakäyttökulttuuri ei vintageen kuulu.

Vintage-valtakunta kertoo keräilystä – maailmasta, josta löytyy poikkeuksellista ammattitaitoa, intohimoa ja kunnioitusta vanhoihin perinteisiin. Ohjelma tarjoaa matkan maailmaan, jossa visuaalisuus ajaa käytännöllisyyden ohitse, ja jossa elämäntapa sekä vanhan arvostus kiilaavat rahan ja kaupankäynnin edelle.

Sarjan päähenkilöiden Miken ja Tompan sanoin: ”Maailma muuttuu, vintagemiehet eivät”.

Ohjaaja/käsikirjoittaja: Matleena Saarensalmi-Hintikka. Vastaava tuottaja: Suvi Oja-Heiniemi. Tuottaja: Hanna Iiskola-Kesonen. Tuotantoyhtiö: Yellow Film & TV Oy, 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.