Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Slummien miljonääri

Kuva elokuvasta Slummien miljonääri.
Kuva elokuvasta Slummien miljonääri. Yle Puhe,Slummien miljonääri

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako upeasta kirjasta on onnistuttu tekemään hieno elokuva? Sitä selvittää Yle Puheen ohjelmasarja Kirja vs. Leffa.

Vikas Swarupin romaani Tyhjentävä vastaus eli kuka voittaa miljardin? (2005) nousi laajempaan tietoisuuteen kirjasta tehdyn elokuvan myötä. Uusien painosten myötä myös kirjan kanteen oli vaihdettu sama nimi kuin leffassa: Slummien miljonääri. Teoksen on suomentanut Pirkko Biström.

Danny Boylen sovitus (2008) valkokankaalle keräsi peräti kahdeksan Oscaria. Trainspottingin ja 28 päivää myöhemmin -elokuvien ohjaaja hallitsee suvereenisti lajityypistä toiseen siirtymisen.

Jarmo Laitanevan kanssa kirjan ja leffan maailmoista keskustelevat kulttuurituottajaksi opiskeleva Gurmann Saini ja Matkalippu Bollywoodiin -kirjan tekijä, toimittaja Anna Pesonen-Smith.

Kirja vs. Leffa torstaisin klo 14-15 Yle Puhe ja Yle Areena.

Slummien miljonääri - kirja vai leffa?

Kumpi puhuttelee sinua enemmän, Vikas Swarupin kirja (2005) vai Danny Boylen ohjaama leffa (2008)? Mihin perustat valintasi? Kerro mielipiteesi, parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Keskustelu sulkeutuu 31.12.2019.
Keskustele
 • Radio Y kertoo aikuistuneen sukupolven tarinaa

  Yle Puheen Radio Y kertoo Y-sukupolvesta

  Radio Y on Yle Puheen uusi 10-osainen ohjelmasarja ihmisistä, jotka ovat syntyneet vuosina 1980-95. He ovat suunnilleen kolmekymppisiä: analogisen lapsuuden, digitaalisen nuoruuden ja diginatiivitaitoja arvostavan aikuisuuden kokeneita. Tähän myös millenniaaleiksi kutsuttuun joukkoon kuuluu Suomessa yli miljoona ihmistä. Ohjelmaa toimittaa vuonna 1982 syntynyt toimittaja, tietokirjailija Aino-Mari Tuuri.

 • Vammaiskultti ei voivottele eikä taputtele olalle, vaan kertoo rohkeasti ja rehellisesti miltä vammaisuus tuntuu

  Vammaiskultti on rehellistä puhetta vammaisuudesta

  Vammaiskultti on Yle Puheen uusi 10-osainen radiosarja, jossa puhutaan siitä, miltä vammaisuus tuntuu. Juontajat Jenniina Järvi ja Julianna Brandt ovat runoilijoita ja taiteilijoita, joille itselleen vammaisuus on osa omaa elämää, mutta jotka eivät elä elämäänsä vamma edellä. Radiosarjassa he laittavat itsensä peliin ja haastavat kuulijan kohtaamaan omat ennakkoluulonsa.

 • Dohan yleisurheilun MM-kisat kuuluvat Yle Puheessa

  Yleisurheilun MM-kisat kuuluvat Yle Puheessa

  Yleisurheilun MM-kilpailut käydään 27.9.–6.10. Qatarin Dohassa. Kisoja voi jännittää suorana Yle Puheessa. Selostajina Jarmo Lehtinen ja Johannes Oikarinen, haastattelijana Nina Vanhatalo ja asiantuntijana Tuomas Raja.