Hyppää pääsisältöön

Tee pääsiäisruoho nopeasti ja helposti langasta, niin se pysyy vihreänä ja hienona monta vuotta.

Tee oma pääsiäisruoho lasten kanssa yhdessä illassa. Se pysyy vihreänä ja hienona vuodesta toiseen, ja sen voi säästää ja käyttää uudelleen!

Pääsiäisruohon kylväminen ajoissa, kastelusta huolehtiminen ja ruohon saaminen kohtuullisen hyvännäköiseksi tuntuu minusta tarpeettomalta stressiltä. Tässä on minun ratkaisuni siihen! Pääsiäisruoho on nopea ja helppo tehdä langasta vielä viime hetkellä.

Kahvikuppi missä on lankaruohoa ja mini kani
Kahvikuppi missä on lankaruohoa ja mini kani Kuva: Yle/ Esa Saari pääsiäinen,pääsiäiskoristeet,Strömsö (tv-ohjelma)

Tupsusta saat vihreän ruohon kuppiin viidessä minuutissa.

Pääsiäisrouho tehty langasta ja keramiikkalammas koristeena
Pääsiäisrouho tehty langasta ja keramiikkalammas koristeena Kuva: Yle/ Esa Saari pääsiäiskoristeet,pääsiäinen,Strömsö (tv-ohjelma)

Panemalla monta tupsua reunalliseen vatiin voit korvata perinteisen pääsiäisruohon.

Pääsiäisrouho tehty langasta ja keramiikkanit koristeena
Pääsiäisrouho tehty langasta ja keramiikkanit koristeena Kuva: Yle/ Esa Saari pääsiäiskoristeet,pääsiäinen,Strömsö (tv-ohjelma)

Jos solmit tupsuja tiiviisti verkkoon, työhön menee ehkä pari tuntia, mutta saat sen sijaan ruohokumpareen, jonka voit parturoida mieleiseksesi.

Käytä langanloppuja tai mitä kotoa löytyy. Käytin kierrätetystä puuvillasta tehtyä moppilankaa. Se on paksua ja muodostuu monesta ohuesta säikeestä.

Tee tupsuja pahviympyröiden avulla tai kieputa lankaa kätesi ympärille. Jos käytät ohuita lankoja, voit kieputtaa lankaa useammasta kerästä yhtä aikaa.

Lanka kierrätettty käden ympäri
Kieputa lankaa käden ympäri ja solmi sitten kerran lankojen ympäri kämmenpuolelta ja sitten koko nipun ympäri, kun irrotat langan kädestäsi. Lanka kierrätettty käden ympäri Kuva: Yle/Monica Storm pääsiäiskoristeet,pääsiäinen,Strömsö (tv-ohjelma),langat

Leikkaa langanpätkä ja solmi langat nippuun keskeltä kämmentä. Irrota langat kädestä ja solmi tukevasti koko nipun ympäri.

sakset leikkaa langansilmukoita
Pidä solmimislankoja niin, ettet leikkaa vahingossa niitä poikki. sakset leikkaa langansilmukoita Kuva: Yle/ Monica Strorm pääsiäiskoristeet,askartelu,Strömsö (tv-ohjelma),langat

Leikkaa silmukat auki. Ei haittaa, vaikka tulos ei näyttäisi siistiltä! Voit parturoida tupsua, kun se on paikoillaan.

Langantupsuja pöydällä
Tupsujen ulkonäöllä ei ole tässä vaiheessa väliä! Langantupsuja pöydällä Kuva: Yle/ Lee Esselström askartelu,pääsiäiskoristeet,Strömsö (tv-ohjelma),langat

Tee niin monta tupsua kuin haluat, ja sijoita ne pieniin kirppikseltä ostettuihin kahvikuppeihin, hienoon reunalliseen vatiin tai ruukkuun tai solmi monta tupsua kiinni verkkopohjaan. Voit käyttää esimerkiksi kanaverkon tai muoviverkon palaa tai rottinki- tai ryijypohjaa.

Verkko mihin on kiinnitetty lankatupsuja
Verkko mihin on kiinnitetty lankatupsuja Kuva: Yle/ Lee Esselström askartelu,Strömsö (tv-ohjelma),pääsiäiskoristeet,langat

Kokeile, miten tiiviisti tupsut pitää solmia, että tulos on sellainen kuin haluat. Minä solmin melko tiiviisti parin ruudun välein.

Verkko mihin on kiinnitetty lankatupsuja
Verkko mihin on kiinnitetty lankatupsuja Kuva: Yle/ Lee Esselström pääsiäiskoristeet,pääsiäinen,askartelu,Strömsö (tv-ohjelma)

Käännä sitten ruohokumpare oikein päin ja parturoi se mieleiseksesi. Koristele kukkapaljeteilla ja omilla pääsiäiskoristeilla.

Pääsiäiskoristelut: langasta tehty pääsiäisruohot
Pääsiäiskoristelut: langasta tehty pääsiäisruohot Kuva: Yle/ Esa Saari pääsiäinen,Strömsö (tv-ohjelma),ruoho,pääsiäiskoristeet

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa