Hyppää pääsisältöön

Vanhan soulin lumo - James Brownin hengenheimolainen valitiin viikon parhaaksi levyuutuudeksi

Olavi Tikka, Roman Schatz, Jake Nyman ja Tarja Närhi
Olavi Tikka, Roman Schatz, Jake Nyman ja Tarja Närhi Kuva: Yle/Tero Ylioja Roman Schatz,Jake Nyman,Levylautakunta,Tarja Närhi,Olavi Tikka

Levyuutuuksia arvioimassa muusikko Olavi Tikka, joka tunnetaan The Mislestones ja Hevisaurus-yhtyeiden laulajana, toimittaja ja kirjailija Roman Schatz sekä toimittaja ja kirjailija Jake Nyman. Levylautakunnan puheenjohtajana toimi Tarja Närhi.

Tulos

1. Lee Fields & The Expressions: Wake up 25 pistettä

Vanhan soulin lipunkantaja on aktivoitunut viime vuosina. 67-vuotias Lee Fields ei koskaan noussut suuren yleisön tuntemaksi, mutta alan piireissä taidot tunnetaan. Paljon viitteitä vanhaan mustaan rytmimusiikkiin taitavilta tekijöiltä, joiden pelkistetyssä sovituksessa on jännän likainen soundi.

2. Oona Airola: Brahenkenttä (O.Airola) 23 pistettä

Näyttelijänä ja tulkitsijana tunnettu taituri tekee vihdoin omia lauluja. Oona Airola on levyttänyt Chydeniusta ja pokannut Jusseja näyttelijänä, nyt on oman levyn vuoro. Ensisingle on hieno sävellys, ja runollisessa tekstissä on hyvä pysähtyneisyyden hetki.

3. Lisa Miskovsky: Run for cover (L.Miskovsky) 20 pistettä

Lauluja Pohjois-Ruotsin maisemista. Lisa Miskovsky on laulaja-lauluntekijä, jonka ura on kestänyt kohta jo 20 vuotta. Loistava laulaja ("mistä näitä naisia oikein sikiää") ja hyvä mahtiballadi, jossa oli vähän Idols-hehkutuksen makua.

4. Kuumaa: Siks kai mä oon sun (J.Brotherus, T.Kilpeläinen) 19 pistettä

Uuden bändin yhteistyöbiisi Tuure Kilpeläisen kanssa. Muutaman vuoden kasassa ollut yhtye julkaisee ensimmäisen albuminsa huhtikuun lopulla. Lupaavasti alkanut mahtipontinen rakkauslaulu ei noussut lentoon, arkirealismia huudeltiin vuoren huipulta.

5. Laulurastas: Ääni (J.Siro, M.Pihl) 18 pistettä

Pitkän linjan reggae-pumpun levy on ollut tekeillä jo parikymmentä vuotta. Laulurastas on jyväskyläläinen 11-henkinen bändi, jonka tunnetuin jäsen lienee Puppa J. Reggaen tyyli oli suomalaistettu mielenkiintoisesti, mutta sekä teksti että musiikki oli raadin mielestä kovin naivia.

6. Amuri: Halla (K.Suopursu) 17 pistettä

Kaseva-yhtyeen vaikutukset kuuluvat ja näkyvät vahvasti uudessa bändissä. Tamperelainen Amuri on tehnyt ensisinglensä, nokkamiehenä alakultuurin moniottelija Kalevi Suopursu. Kappaleesta kuului tunnistettava suomalainen maisema, 70-luvun tietyn musiikkityylin kiteytymä hieman kliseisenä.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi