Hyppää pääsisältöön

Koululaiset eivät kaipaa ilmastotuskaa vaan parempaa opetusta ilmastoasioista! – Nuoret äänessä Ylen kanavilla Uutisluokan päivänä 25.4.

Viisi nuorta Ylen uutisluokkalaista.
Viisi nuorta Ylen uutisluokkalaista. Kuva: Yle Yle Uutisluokka

Mikä on ilmastokoulu? Mitä brittinuoret ajattelevat brexitistä? Entä minkälaisia uutisia koululaiset tekevät Utsjoen Karigasniemellä? Uutisluokkalaiset näkyvät ja kuuluvat 25.4.2019 Ylen kanavilla ja verkossa aamusta iltaan eri puolilla Suomea.

Koululaiset pureutuvat Ylen meteorologien kanssa ilmastonmuutokseen ja siihen, miten aihetta pitäisi käsitellä kouluissa. Kuulemme myös somalinuorten opiskeluhaaveista. Lisäksi saamme vinkkejä, kuinka keskustella nuorten kanssa seksuaalisesta häirinnästä netissä.

Päivällä uutisluokkalaiset tempaisevat eurovaaleissa äänestämisen puolesta ja järjestävät #tälläkertaaäänestän-marssin Helsingin keskustassa klo 13. Päivän aikana uutisluokkalaisten menoa eri puolilla Suomea voi seurata Yle Areenasta klo 12 alkaen. Suorassa lähetyksessä nuoret raportoivat heille tärkeistä asioista aina Inarista Espooseen asti.

Yle Uutisluokka tehnyt osallistavaa mediakasvatusta jo viisi vuotta

Koululaiset ympäri Suomea ovat jo viiden vuoden ajan opiskelleet mediataitoja yhdessä Ylen toimittajien eli uutiskummien kanssa. Tärkeiksi teemoiksi toimittajien koulukäynneillä ovat nousseet uutisten luotettavuus ja lähdekritiikki.

Yle Uutisluokassa on mukana yli 400 koulua. Tavoitteena on parantaa koululaisten medialukutaitoa ja saada heidän äänensä kuuluville yhteiskunnassa. Uutiskummeja on noin 50, mukana ovat muun muassa EU-erikoistoimittaja Susanna Turunen ja uutisjuontaja Tommy Fränti.

Uutisluokkalaiset opettelevat mediataitoja ruotsiksi, saameksi, venäjäksi, englanniksi ja viittomakielellä. Muun muassa Yle Nyhetsskolanin nuorten uutisia voi seurata Yle Nyheterin lähetyksissä ja verkossa svenska.yle.fi/nyhetsskolan.

Uutisluokan päivän kohokohdat löytyvät osoitteesta yle.fi sekä Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä tunnisteella #uutisluokka.