Hyppää pääsisältöön

Lakeuden kutsu – elokuva paluusta, anteeksiannosta ja halusta aloittaa uusi elämä

Draamaelokuva miehestä, joka palaa Floridasta takaisin kotiseudulle Etelä-Pohjanmaalle.
Lakeuden kutsu -elokuvan pääroolin näyttelee Kari Väänänen. Draamaelokuva miehestä, joka palaa Floridasta takaisin kotiseudulle Etelä-Pohjanmaalle. Kuva: Marja-Leena Hukkanen / MRP Matila Röhr Productions Oy Yle TV1,Kari Väänänen,Lakeuden kutsu

TV1 lauantaina 20.4.2019 klo 13.15 - 14.50, Areenassa

Verottajaa Floridaan paennut liikemies Erkki Hakala (Kari Väänänen) palaa vuosien jälkeen kotiseudulleen Etelä-Pohjanmaalle.

Mies ostaa liikekumppaninsa Taisto Matsompin (Martti Suosalo) kanssa Jalasjärvellä sijaitsevan metallipajan epämääräisiltä Partasen veljeksiltä (Vesa Vierikko ja Samuli Edelmann).

Erkki kaipaa Suomeen aikoinaan lähtenyttä vaimoaan Kaisua (Mari Rantasila) ja lastaan, mutta saako mies anteeksi vuosien poissaolon? Löytääkö mies paikkansa yhteisössä?

Ilkka Vanteen ohjaama draamaelokuva Lakeuden kutsu pohjautuu Antti Tuurin vuonna 1997 ilmestyneeseen Finlandia-palkittuun romaaniin.

Elokuvan muissa rooleissa näyttelevät muun muassa Esko Nikkari, Tapio Hämäläinen, Esa Latva-Äijö, Tarja Keinänen, Heikki Paavilainen, Sari Mällinen, Vappu Jurkka, Eeva-Maija Haukinen, Risto Kaskilahti ja Matti Onnismaa.

Käsikirjoitus: Antti Tuuri ja Ilkka Vanne. Ohjaus: Ilkka Vanne. Tuotanto: MRP Matila Röhr Productions Oy, 2000.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.