Hyppää pääsisältöön

Yllätysvieraita, paluumuuttajia ja taviksia livekamerassa - äänestä mikä näistä linnuista on suosikkisi!

Mustarastas ja talitiainen livekamerassa lintulaudalle lavastatuissa synttärikutsuilla
Talitiainen väistää mustarastasta ruokintapaikalla Yle Luonnon livekamerakuvassa Mustarastas ja talitiainen livekamerassa lintulaudalle lavastatuissa synttärikutsuilla Kuva: Yle/Pirjo Koskinen mustarastas,talitiainen

Yle Luonnon livekamera on salakuvannut juhlijoita monta viikkoa. Nyt kutsut on ohi ja on aika muistella vieraita. Laudalla on ruokaillut sekä ennalta odotettuja siipeilijöitä että yllätyskävijöitä.

Lintulaudan livekameraan saatiin kaikkiaan kahdeksan eri lajia, joukossa oli sekä Suomessa talvehtijoita että muuttolintuja. Kaikki ne ovat omalla tavallaan ihastuttavia, mutta kerro mikä niistä on sinun suosikkisi? Äänestä lempilintusi!

Kun katsot videoita, voit tarkastella eri lajien yksityiskohtia ja tuntomerkkejä. Läheltä näkee, miten upeita lintuja luonnossamme on!

Livelähetys lintulaudalta on päättynyt. Ruokintakausi on ohi, koska linnut löytävät jo hyvin syötävää luonnosta. Kiitoksia kaikille katsojille ja kutsujen emännälle - sekä tietenkin lintuvieraille!

Yle Luonnon livekamera lintukutsuiksi lavastetulta lintulaudalta
Lintukutsujen toteutus. Kamera on laudan oikeassa reunassa. Yle Luonnon livekamera lintukutsuiksi lavastetulta lintulaudalta Kuva: Yle/Pirjo Koskinen Lintujen talviruokinta,lintulaudat