Hyppää pääsisältöön

Seuraa kananmunan matkaa pääsiäistipuksi – suora lähetys ympäri vuorokauden koko pääsiäisen

Mitä olisi pääsiäinen ilman pääsiäistipuja? Ei tietenkään mitään. Siksi Radio Suomi tarjoaa jokaiselle pääsiäisen ystäville tipu-liven 24/7.

Ennen pääsiäistä kananmunat ovat hautomiskoneessa Oitin seniorikodissa Hausjärvellä. Matkaa munasta untuvikoksi voit seurata vuorokauden ympäri suorana Yle Areenasta osoiteesta yle.fi/radiosuomi.

– Nämä munat ovat peräisin kotikanalasta ja niiden hautominen kestää 21 vuorokautta. Untuvikot kuoriutuvat arviolta lauantaina, kertoo vastaava hoitaja Maaria Front Oitin seniorikodista.

Ikäihmisten lisäksi kanojen hoitoon erikoistunut Front kertoo, että kuoriutumisen jälkeen untuvikkoja pidetään hautomakoneessa niin kauan, että ne ovat kuivuneet. Tämä jälkeen untuvikot pääsevät asumaan akvaarioon lämpölampun alle syömään kasvatusrehua.

– Ensimmäiset kaksi vuorokautta vastakuoriutunut untuvikko selviää ilman ruokaa tai juomaa. Untuvikko on nimittäin juuri ennen kuoriutumistaan imenyt vatsaansa jäljellä olevan keltuaisen, joka sisältää parin vuorokauden koko ravinnon, toteaa Maaria Front.

Oitin seniorikodissa kananmunia ja tipuja on pääsiäisenä jo kolmatta kertaa. Aiempina vuosina untuvikoista on ollut suuri ilo seniorikodin asukkaille.

Pääsiäisen jälkeen untuvikot matkaavat kotikanalaan, jossa ne voivat kasvaa ja liikkua vapaasti, kuopien ja kylpien.

Radio Suomen tipu-live on nähtävissä Yle Areenassa 17.4. alkaen aina 22.4. kello 18 saakka.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi