Hyppää pääsisältöön

Tee pienet hillomunkit vappuun

Klassiska munkar med äpple eller blåbär och kaffegrädde
Klassiska munkar med äpple eller blåbär och kaffegrädde Kuva: YLE/Strömsö

Strömsön Paul tekee pieniä pyöreitä munkkeja ja täyttää ne itse tehdyillä hilloilla. Mutta miten nämä munkit tarjoillaan - siinäpä vasta yllätys.

Paul nimittäin kattaa jokaiselle syöjälle omaan pikku kuppiin kermaa, johon munkkia voi kastaa. Maistuisiko sinulle?

Omena- tai mustikkamunkit kermalla

noin 35 - 40 kpl
Ainekset:

  • 25 g hiivaa
  • 75 g voita
  • 1 kananmuna
  • 30 g hienoasokeria
  • 285 g vehnäjauhoja
  • 100 g maitoa
  • 3 dl kermaa
  • pinnalle sokeria, kanelia ja kardemummaa

Tee näin:

  1. Lämmitä maito 37 asteeseen ja sulata siinä voi.
  2. Hienonna hiiva joukkoon, sekoita muut ainekset sekaan.
  3. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi noin kymmenen minuuttia.
  4. Pyörittele taikinasta pikkupullia, anna nousta 20 - 30 minuuttia.
  5. Uppopaista 180 asteisessa öljyssä, pyörittele sokeri-kaneli-kardemummaseoksessa ja täytä omena- tai mustikkahillolla.
  6. Paulin vinkki: Lorauta jokaiselle syöjälle omaan kuppiin kermaa, johon munkkia voi kastaa.

    Omenahillo

    Ainekset:

  • 4 omenaa
  • yhden sitruunan mehu
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl omenatuoremehua

Tee näin:

  1. Pilko omenat.
  2. Sekoita kaikki ainekset muovikulhossa ja peitä kulho tiiviisti muovikelmulla.
  3. Kuumenna mikroaaltouunissa täydellä teholla kunnes omenat ovat pehmeitä.
  4. Soseuta tehosekoittimessa.
  5. Laita jäähtynyt hillo pursotinpussiin ja pursota munkkien sisään.

Mustikkahillo

Ainekset:

  • 300 g mustikoita
  • 150 g hillosokeria

Tee näin:

  1. Kiehauta sokeri ja mustikat, anna hautua hetkinen.
  2. Jäähdytä ja täytä pursotinpussi, pursota munkkien sisään.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa