Hyppää pääsisältöön

Askarrellaan: Inkerin nukke

Askarrellaan: Inkerin nukke
Askarrellaan: Inkerin nukke Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,askartelu,askarrellaan

Vilja askartelee Inkerin suunnitteleman nuken.

Tarvikkeet

  • vessapaperirulla ja kangasta
  • sukka tai tumppu eli lapanen
  • vanua
  • villalankaa ja nauhaa
  • parsinneula
  • sakset
  • huopaa
  • liimaa

Laita tumpun kärkeen vanua ja sido se langalla kiinni nuken pääksi. Pujota tumppu rullan sisään niin, että nuken pää tulee näkyviin. Taita ylimääräinen tumpun varsi rullan päälle. Taita villalanka nelinkerroin ja pujota langat parsinneulaan.
Pistä lankanippu päälaen läpi ja leikkaa langat auki sopivan mittaisiksi hiuksiksi. Leikkaa huovasta silmät ja liimaa ne nukelle. Leikkaa kankaasta suorakaiteen muotoinen pala mekoksi. Ota sopiva pätkä nauhaa ja kiedo nauhan avulla kangas nukelle vaatteeksi.