Hyppää pääsisältöön

Askarrellaan: Inkerin nukke

Askarrellaan: Inkerin nukke
Askarrellaan: Inkerin nukke Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Askartelu,askarrellaan

Vilja askartelee Inkerin suunnitteleman nuken.

Tarvikkeet

 • vessapaperirulla ja kangasta
 • sukka tai tumppu eli lapanen
 • vanua
 • villalankaa ja nauhaa
 • parsinneula
 • sakset
 • huopaa
 • liimaa

Laita tumpun kärkeen vanua ja sido se langalla kiinni nuken pääksi. Pujota tumppu rullan sisään niin, että nuken pää tulee näkyviin. Taita ylimääräinen tumpun varsi rullan päälle. Taita villalanka nelinkerroin ja pujota langat parsinneulaan.
Pistä lankanippu päälaen läpi ja leikkaa langat auki sopivan mittaisiksi hiuksiksi. Leikkaa huovasta silmät ja liimaa ne nukelle. Leikkaa kankaasta suorakaiteen muotoinen pala mekoksi. Ota sopiva pätkä nauhaa ja kiedo nauhan avulla kangas nukelle vaatteeksi.

 • Pikku Kakkosen Eskari -sovellus avaa musiikin perusteita

  Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksessa musiikkileikitään.

  Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen musiikkikokonaisuudessa leikitään musiikin peruselementeillä. Musiikinopettaja Aviv Ben-Yehudan suunnittelemissa peleissä tutustutaan sävelasteikkoihin, rytmeihin, melodioihin, intervalleihin ja sointuihin. Näistä elementeistä kootaan tuttuja lastenlauluja.

 • Mediataitoviikko 2020 Pikku Kakkosessa

  Mediataitoviikkoa vietetään 10.-16.2.2020.

  Pikku Kakkonen osallistuu Mediataitoviikkoon jakamalla koko viikon ajan vinkkejä Pikku Kakkosen ohjelmistosta ja mediankäytöstä.

 • Apua on tulossa!

  Pikku Kakkosessa tutustuaan ensihoidon ammattilaisiin.

  Pikku Kakkosen Apua on tulossa! -sarjassa tutustutaan ensihoidon ammattilaisiin. Ensihoidossa on kysymys potilaan hoitamisesta aina kiireellisestä tilan arvioimisesta tarkoituksenmukaiseen jatkohoitoon kuljettamiseen asti.