Hyppää pääsisältöön

Askarrellaan: Mintun ja Ainin linnat

Askarrellaan: Ainin ja Mintun linna
Askarrellaan: Ainin ja Mintun linna Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,askartelu,askarrellaan

Vilja askartelee Mintun ja Ainin suunnittelemat linnat.

Tarvikkeet

  • vessapaperirulla
  • munakenno
  • kartonkia
  • kangasta
  • liimaa
  • sakset
  • koristeita
  • huopakangasta
  • tikku

Päällystä rulla kankaalla, mutta jätä toisesta päädystä sentti ilman kangasta. Leikkaa kankaattomaan päätyyn viiltoja ja ja taita muodostuneet osat ulospäin. Laita taitettuihin osioihin liimaa ja liimaa rulla kartonkiin kiinni. Leikkaa huovasta ovi ja liimaa se linnan kylkeen. Leikkaa munakennosta tornin muotoinen osa ja liimaa se kartonkiin. Leikkaa kartonki hiukan munakennoa isommaksi ympyräksi, niin saat tornille pohjan. Liimaa linnan pihaan haluamiasi koristeita sekä ikkunoiksi esim. strasseja. Askartele vielä tikusta ja kankaasta viiri linnan katolle.