Hyppää pääsisältöön

Askarrellaan: Venlan Mansikka

Askarrellaan: Venlan mansikka
Askarrellaan: Venlan mansikka Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,askartelu,askarrellaan

Vilja askartelee Venlan suunnitteleman mansikan.

Tarvikkeet

 • vanukas- tai jugurttipurkki
 • punaista ja keltaista maalia
 • kartonkia
 • kynä
 • sakset (ja kuviosakset)
 • liimaa

Maalaa purkki kahteen kertaan punaisella maalilla.Kun maali on kuivunut, maalaa pintaan keltaisia pilkkuja. Leikkaa kartongista mansikan kanta. Halutessasi voit käyttää kuviosaksia, koska mansikan kanta näyttää sahalaitaiselta. Leikkaa vielä kapea kaistale, josta mansikka on kiinni kasvissa. Liimaa kaistale kannan keskelle ja kanta kiinni mansikan yläosaan.

 • Pikku Kakkosen Eskari -sovellus avaa musiikin perusteita

  Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksessa musiikkileikitään.

  Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen musiikkikokonaisuudessa leikitään musiikin peruselementeillä. Musiikinopettaja Aviv Ben-Yehudan suunnittelemissa peleissä tutustutaan sävelasteikkoihin, rytmeihin, melodioihin, intervalleihin ja sointuihin. Näistä elementeistä kootaan tuttuja lastenlauluja.

 • Mediataitoviikko 2020 Pikku Kakkosessa

  Mediataitoviikkoa vietetään 10.-16.2.2020.

  Pikku Kakkonen osallistuu Mediataitoviikkoon jakamalla koko viikon ajan vinkkejä Pikku Kakkosen ohjelmistosta ja mediankäytöstä.

 • Apua on tulossa!

  Pikku Kakkosessa tutustuaan ensihoidon ammattilaisiin.

  Pikku Kakkosen Apua on tulossa! -sarjassa tutustutaan ensihoidon ammattilaisiin. Ensihoidossa on kysymys potilaan hoitamisesta aina kiireellisestä tilan arvioimisesta tarkoituksenmukaiseen jatkohoitoon kuljettamiseen asti.