Hyppää pääsisältöön

Parempi kuin SKAM! 13 syytä katsoa Lovleg

Gunnhild katsoo kameraan vähän hätääntyneenä.
Gunnhild on Lovlegin päähenkilö. Gunnhild katsoo kameraan vähän hätääntyneenä. Kuva: NRK / Yle Kuvapalvelu Lovleg

Jos ihastuit SKAMin teinidraamaan, niin Lovleg vie homman vielä astetta pidemmälle. Norjalaissarjasta Lovleg on nyt Areenassa katsottavissa ensimmäinen ja toinen tuotantokausi. Tässä 13 syytä, miksi tähän sarjaan kannattaa koukuttua!

1) Aitous. Sarjan päähenkilö Gunnhild, 15, on perustyyppi. Hän ei todellakaan ole koulun coolein eikä kaunein oppilas, vaan päinvastoin. Ja siksi häneen on helppo samaistua.

2) Nolot tilanteet. Gunnhild joutuu jatkuvasti piinallisen kiusallisiin tilanteisiin, ja selkäpiitä karmii, kun kuvittelee tilanteen omalle kohdalle.

3) Hauskuus! Osa näistä noloista tilanteista myös naurattaa. Sarjan käänteissä on paljon huumoria.

4) Ulkopuolisuuden tunne. Se on pystytty taltioimaan käsin tuntuvan realistisesti. Välillä ahdistaa ihan hirveästi, kun Gunnhildillä menee kaikki niin pieleen ja tuntuu, ettei kukaan ymmärrä häntä.

5) Tosiystävyys. Onneksi myös sitä on sarjassa – eikä kaikki ole vain pieleen menneitä, noloja, karmivia hetkiä.

Gunnhild ja hänen ystävänsä katsovat toisiaan silmään ja hymyilevät.
Gunnhild ja Sara sarjassa Lovleg. Gunnhild ja hänen ystävänsä katsovat toisiaan silmään ja hymyilevät. Kuva: NRK / Yle Kuvapalvelu Lovleg

6) Kimppakämppäelämä. Jos olet asunut kimppakämpässä, tiedät miten hauskaa ja miten ärsyttävää se voi olla. Siivousvuorot, ruuanlaittovuorot… Niin ja hei, entäs sellainen pikkujuttu että sun huoneessa ei ole ovea?!

7) Tunteiden vuoristorata. Elämä teininä on ihan p**kaa, mutta hetken päästä aivan superkivaa. Lovlegissa mennään tunteissa laidasta laitaan.

8) Ihastuminen. Onko mitään parempaa fiilistä olemassa?! Ja varsinkin jos toinen tuntee samalla tavalla!

9) Epätoivo. Voisiko kukaan rakastaa minua? Se tunne, kun olet valmis olemaan ihan kenen tahansa kanssa, jos joku vain tykkäisi sinusta.

10) Tavallisuus. SKAMissa oltiin kauniita, komeita ja suosittuja, mutta Lovlegissa taas ollaan ihan tavallisia, tosi tavallisia – mutta vähän outoja.

Lovleg-sarjan nuoria poseeramassa kameralle.
Lovlegin hahmojen vaatteet ovat erikoisia. Lovleg-sarjan nuoria poseeramassa kameralle. Kuva: NRK / Yle Kuvapalvelu Lovleg

11) Epätavalliset vaatteet. Sarjan hahmot ovat tavallisia, mutta heidän vaatteensa ovat usein hyvin erikoisia! Vai ollaanko Suomessa vain tosi jäljessä muodissa? Katso itse, mitä olet mieltä!

12) Itsenäistyminen. On ihanaa kun pääsee pois vanhempien luota, mutta toisaalta omilla pärjääminen on myös aika rankkaa – etenkin jos ei ole hyviä ystäviä.

Gunnhild kurkistaa talon takaa ja taustalla jylhät vuoristomaisemat.
Lovleg sijoittuu upeisiin norjalaismaisemiin. Gunnhild kurkistaa talon takaa ja taustalla jylhät vuoristomaisemat. Kuva: NRK / Yle Kuvapalvelu Lovleg

13) Mielettömät Norjan maisemat. Sandanen kylä, jonne Lovleg sijoittuu, on superkaunis. Jos siis mikään muu syy katsoa Lovlegia ei vakuuta, niin katso edes maisemien takia.

Lovleg 1. ja 2. tuotantokausi nyt Yle Areenassa.

Katso Lovlegin 1. kauden 1. jakso alta!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua