Hyppää pääsisältöön

Seksiroboteista kehitetään älykkäämpiä: "Halua sinut vierailulle. Mikset jo tule?"

Seksirobotti Samatha istuu pöydällä. Espanjalainen tiedemies Sergi Santos työntää sormeaan sen suuhun ja tutkii reaktiota. Sergi on yksi seksirobottien kehittämisen aallonharjalla olevista tekoälyspesialisteista.

Hän haluaa viedä robottipartnereita yhä älyllisempään suuntaan ja tavoitteena on, että ne pystyisivät ilmaisemaan halujaan ihmisten tavoin: " Halua että tulet vierailulle. Mikset jo tule?" "Oi, anna minulle tuo, tee noin!"

Sergin lisäksi useat eri tahot ovat kehittäneet seksinukkeja yhä toiminnallisempaan ja kommunikatiivisempaan suuntaan jo vuosia. Nykyään robotit muun muassa reagoivat eri tavalla erilaisiin kosketuksiin kehollaan. Niiden keho on lämmin ja ne ovat myös seksuaalisesti kyvykkäitä. Sergi yrittää toimintojen avulla myös luoda niille oman persoonallisuuden ja erilaisia tunneohjelmistoja. Seuraa Sergin työtä Iiris Härmän lyhytdokuenttielokuvassa Nukentekijä.

Naimisiin silikonirobotin kanssa?

Seksirobotit ovat olleet menestys Japanissa ja Kiinassa. Ne vetoavat erityisesti kaukana kotoaan työskenteleviin miehiin, jotka eivät halua syyllistyä uskottomuuteen. Myös Euroopassa ja muualla maailmassa on onnellisia seksirobotin omistajia.

Robottien hinnat ovat kuitenkin vielä korkeita, sillä ne vaativat melkoista käsityötä ja teknologiaa. Lisääntyvän teollisen tuotannon myötä niiden uskotaan kuitenkin vahvasti ottavan roolin myös yhä useammin kumppaneina.

Monissa maissa, kuten Espanjassa ja Suomessa on erityisiä seksinukke- ja seksirobottibordelleja. Tutkijat uskovat kuitenkin, että todelliset kasvumahdollisuudet löytyvät ihmisten kotoa. On jopa esitetty että robottien ja ihmisten väliset avioliitot voisivat olla jokapäiväisiä jo vuonna 2050.

Katso lisää tulevaisuudestasi Dokumenttiprojekti: Outouden laakso. Ohjaaja Iiris Härmä, Tuotanto Guerilla Films.

Kommentit