Hyppää pääsisältöön

Ulkolinjan kesä 2019 - kesän ohjelmisto julkaistu

Mary Peralez sairaan poikansa vuoteen ääressä
Ulkolinja: Nälkäpeliä Venezuelassa Mary Peralez sairaan poikansa vuoteen ääressä Kuva: Pertti Pesonen / Yle Venezuela,ulkolinja

Ulkolinjan kesän 2019 ohjelmisto on nyt julkaistu. Löydät Ulkolinjan tutulta lähetyspaikaltaan, TV1 torstaisin klo 22.00. Ulkolinjan tv-uusinnat nähdään sunnuntain myöhäisillassa. Yle Areenassa Ulkolinjat julkaistaan tv-lähetysviikon maanantaina. Pääset kurkistamaan myös Ulkolinjan kulissien takaiseen elämään ottamalla seurantaan Ulkolinjan Instagram-tilin.

6.6. Nälkäpeliä Venezuelassa

Venezuelan johtaja Nicolas Maduro torjui talvella väkivalloin maahan tarjotun kansainvälisen humanitaarisen avun. Samaan aikaan maa nääntyy. Sairaalat lamaantuvat lääkkeiden puutteen vuoksi, sähkökatkot tappavat potilaita. Vesihuolto romahtaa, ruoka on vähissä, Venezuelassa elämä on selviämistä. Kaikki eivät selviä. Ohjaus Pertti Pesonen.

13.6. Donald Trumpin kauppasota

TRUMP’S TRADE WAR (FRONTLINE)

Kauppasota kahden suuren välillä kärjistyi, ja Donald Trump päätti nostaa kiinalaisten tuotteiden tullimaksuja. Tullien hyödyistä ja haitoista on keskusteltu kiivaasti Valkoisessa talossa. Moni väittää, että tullit vain nostavat tuotteiden hintoja. Kuka maksaa laskun – tavalliset amerikkalaisetko?

20.6. Talouskasvun takaraja

SYSTEM ERROR / Java Films

Poliitikot, ekonomistit ja media ylistävät talouskasvua. Mutta, onko jatkuva talouskasvu edes mahdollista, etenkin kun se tapahtuu planeettamme kestokyvyn kustannuksella? Mistä idea on syntynyt ja mitä tapahtuu, jos kasvu todella loppuu?

27.6. Saudi-Arabian kahdet kasvot

HOUSE OF SAUD, ep 1 / BBC

Saudi-Arabia rakennuttaa moskeijoita ympäri maailmaa levittämään wahhabismia, radikaalia islamin tulkintaa. Maa osallistui myös Bosnian sotaan ja rahoittaa Syyrian ja Jemenin sotaa. Kuningashuoneen liberaalina pidetty prinssi Mohammed bin Salman muuttaa Saudi-Arabiaa, mutta mihin suuntaan? T: BBC

4.7. Mies Lähi-idän varjoista (12)

THIS WORLD: IRAN - THE SHADOW COMMANDER / BBC

Islamilaisen vallankumouskaartin komentaja Qasem Suleimani on ollut yksi maailman pelätyimmistä miehistä lähes 20 vuoden ajan. Suleimanin johtamat Quds-joukot ovat olleet toimijana useissa Lähi-idän kriiseissä, kuten Iranin, Syyrian ja Jemenin sodissa, mutta Suleimani on pysytellyt tietoisesti taustalla.

11.7. Turistit pysykää poissa (U)

TOURIST GO HOME! EUROPE’S DREAM DESTINATIONS AT RISK / New Docs

Barcelona, Venetsia ja Dobrovnik houkuttelevat miljoonia matkailijoita. Kaupunkien asukkaat ovat kyllästyneet turistimassoihin ja moni on muuttanut pois, jotkut osoittavat mieltä matkailua vastaan ja estävät turistien pääsyn kaupunkiin.

18.7. Bisnestä verellä (U)

BLOOD BUSINESS / Java Films

Euroopassa verta luovutetaan auttamisenhalusta. Plasman jalostaminen lääkkeiksi on bisnes, joka tuottaa miljardivoitot lääkevalmistajille. Yhdysvalloissa verenluovutuksesta maksetaan, ja se on monelle ainoa tulonlähde - riskeistä huolimatta.

25.7. USA:n äärioikeiston mukana (12)(U)

UNDERCOVER IN THE ALT-RIGHT / DR

Reportaasi seuraa äärioikeiston nousua ja liikettä Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Nuoren ruotsalaisen Patrikin silmin, hän soluttautuu salakameroin liikkeen ytimeen.

1.8. Venäjän trollitehtaassa (U)

FACTORY OF LIES / DR

Venäjältä tehtaillaan järjestelmällisesti valeuutisia ja väärää tietoa erityisesti Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan. Mm. Facebook on sulkenut viime aikoina satoja venäläisten luomia profiileja, joiden kautta vaikutettiin Yhdysvaltojen vaaleihin. Nuoret tutkivat toimittajat selvittävät asiaa soluttautumalla trollitehtaisiin ja paljastamalla väärennettyjen uutismateriaalien lähteitä.

8.8. Suuri ilmastoskandaali

SMOKE AND FUMES: THE CLIMATE CHANGE COVER-UP / JAVA Films

Suuret amerikkalaiset öljy-yhtiöt tiesivät jo 60 vuotta sitten fossiilisten polttoaineiden käytön seurauksista ja varautuivat vaivihkaa ilmastonmuutokseen ja meriveden nousuun. Varjellakseen markkinoita ne myös teettivät omia tutkimuksiaan, joiden oli tarkoitus osoittaa puolueettomat tieteelliset tutkimukset vääräksi.

15.8. Saudinaisten pako

Kasvava joukko saudi-arabialaisia naisia yrittää paeta eri puolille maailmaa perheidensä väkivaltaa ja suljetun yhteiskunnan sääntöjä. Ulkolinja tapasi paossaan onnistuneita saudinaisia Kanadassa. Ohjaus Pirkko Pöntinen.

22.8. Euroopan asekauppiaat (12)

WAR CRIMES DEALERS / Newen Distribution

Saudi-Arabia liittolaisineen on pommittanut Jemenin huthikapinallisia vuodesta 2015. Länsimaiden myymillä aseilla on surmattu siviilejä, ja sotarikosten määrä vain kasvaa. Asekauppa Saudi-Arabiaan jatkuu edelleen - kansainvälisistä sopimuksista huolimatta. Onko Euroopalla verta käsissään?

29.8. Norjan öljymiljoonat

VIKINGS VS WOLVES ON WALLSTREET / Nordic Stories

Norjan valtio säätiöitti öljystä saamansa triljoonan dollarin varat, nyt säätiö on maailman suurin valtion omistama säätiö. Miten norjalaiset sijoittajat pärjäävät markkinatalouden kourissa turbulentissa New Yorkin pörssissä, jossa etiikan ohi menee nopeus ja pikavoittojen tavoittelu?

Löydät kaikki Areenassa olevat Ulkolinjat täältä!

Ohjelmisto julkaistu 18.4.2019. Muutokset ohjelmistossa mahdollisia.

  • Dokkarifestivaali! Areenassa! Jihaa!

    Yle Areena ylpeänä: Dokkarifestivaalin ohjelmisto!

    Lost Boys, Aalto, Self Portrait, Feels Good Man, Minding the Gap, Maddy The Model ja Chef Flynn plus muut rujonkauniit dokkarienskarit Yle Areenassa! Elämää yhteiskunnan laitamilta, kehopositiivisuutta, unelmien tekemistä todeksi, cheerleadereita, sammakkomeemejä, isoja suomalaisia vaikuttajia ja selviytymistarinoita. Haasta itsesi mukaan todellisten tarinoiden maailmaan. Areenassa dokumenttielokuvia sekä dokkareita ensiesityksinä 15.3.2021 alkaen. Puhetta riittää Ylen somessa, sekä tv-kanavilla. Dokkarisuosittelijoina Ina Mikkola, Susani Mahadura ja Sami Kieksi. Sekä Riku ja Tunna Docventuresista.