Hyppää pääsisältöön

Million Dollar Baby ja Areenan muut pääsiäisleffat

Areenan elokuvia pääsiäisenä 2019: Million Dollar Baby, Locke, Side Effects ja Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja,
Areenan elokuvia pääsiäisenä 2019: Million Dollar Baby, Locke, Side Effects ja Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja, Kuva: Yle Yle Areena

Pappi lukkari talonpoika vakooja, Side Effects, Locke, Please Give, Million Dollar Baby. Tasokas ja monipuolinen elokuvakvintetti julkaistiin Areenassa kiirastorstaina.

Pääsiäispaketin leffat ovat katsottavana kuukauden ajan. Jokaisessa on mukana yhdysvaltalaisen ja/tai brittiläisen elokuvan kirkkainta, nimekkäintä kärkeä ohjaajista näyttelijöihin. Nauttikaa!

Million Dollar Baby (USA 2004)

Paras elokuva, ohjaus, naispääosa, miessivuosa. Neljä Oscaria voittanut draama, jossa vanha valmentaja Frankie Dunn (Clint Eastwood, joka myös ohjasi elokuvan) ja nyrkkeilijäksi haluavat tarjoilijatar Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) ottavat mittaa lajista, vastustajista ja toisistaan.

Pappi lukkari talonpoika vakooja (Tinker Tailor Soldier Spy, Britannia 2011)

Vakoojatarinoiden grand old manin eli John le Carrén romaaniin perustuva elokuva haastaa labyrinttimaisella juonellaan, mutta palkitsee kärsivällisen katsojan ruhtinaallisesti. Le Carrén alter egoa George Smileyta esittää Gary Oldman. Ohjaajana ruotsalainen Tomas Alfredson.

Locke (Englanti 2013)

Voiko elokuva autoa ajavasta ja samalla puhelimeen puhuvasta miehestä pitää otteessaan koko kestonsa ajan? Kyllä voi, ainakin jos miestä näyttelee verraton Tom Hardy ja mikäli leffan on kirjoittanut ja ohjannut Steven Knight, joka on luonut myös sarjat Peaky Blinders ja Taboo, Hardy mukana molemmissa niissäkin.

Side Effects (USA 2013)

Kameleonttimainen ohjaajaässä Steven Soderbergh myllyttää tiheää tunnelmaa ja yllättäviä käänteitä trillerissä naisesta, joka saa erikoisia sivuoireita uudesta masennuslääkkeestä. Pääosissa Jude Law, Catherine Zeta-Jones, Rooney Mara ja Channing Tatum.

Please Give (USA 2010)

Manhattan, New York. Kahden naapuriperheen tiet risteävät elämän eri vaiheissa ja ihmissuhteiden kiemuroissa. Nicole Holofcenerin draamakomedian rooleissa Catherine Keener, Oliver Platt, Rebecca Hall ja Amanda Peet.

Katso myös:

Lue myös - yle.fi:stä poimittua