Hyppää pääsisältöön

”Sen makean toffeen mukana vain sulaa” – Anderson Paak tekee täydellisen romanttista limasoulia

Tuure Kilpeläinen ja Joel Mäkinen Tarja Närhin kera Levylautakunnassa
Tuure Kilpeläinen ja Joel Mäkinen Levylautakunnassa Tuure Kilpeläinen ja Joel Mäkinen Tarja Närhin kera Levylautakunnassa Kuva: Tero Ylioja / YLE Levylautakunta,Tuure Kilpeläinen,Joel Mäkinen,Tarja Närhi

Pääsiäislauantainakin laitetaan levyuutuudet järjestykseen tiukkojen mielipiteiden kera, Levylautakunnassa Tuure Kilpeläinen, Pimeys-yhtyeen Joel Mäkinen sekä Pekka Laine.

Tulos

1. Anderson Paak feat. Smokey Robinson: Make It Better (Anderson, Robinson et al.) 26 pistettä

Los Angelesista tuleva nykysoulin tähti on saanut uudelle hempeän romanttiselle singlelleen fiittaamaan laulutyylin 79-vuotiaan kuninkaan. Todella viimeisen päälle tehtyä tuotantoa, paikoin ehkä liiankin täydellistä ja ennalta-arvattavaa, toisaalta sitten lajin perinteitä kunnioittavaa musiikkia.

2. Combo Chimbita: Esto es real (8100 mg) (Diana Herrera - Camilo Rodriguez - Andres Jimenez - Felipe Carlos Quiroz) 23 pistettä

New Yorkin Brooklynistä tuleva neljän kolumbialaissiirtolaisen muodostama, omien sanojensa mukaan trooppista futurismia tyylikseen kuvaava yhtye. Latinalaisrytmit ja rohkea instrumentaatio miellyttivät, mutta olivatko tekijöiltä soiton huumassa unohtuneet melodia ja varsinainen biisi jonnekin?

3. Juhani Tikkanen: Tässä on kaikki (Tikkanen) 22 pistettä

Aiemmin lähinnä gospel-piireissä tunnettu helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä on murtautumassa myös laajemman yleisön tietoon. Jo edellinen singlensä soi Radio Suomessa. Ei todellakaan kovin modernin kuuloista, mutta silti raikasta. Teksti oli rehellistä rakastuneen miehen tuotantoa täynnä tunnetta kuin nuorella Wertherillä ikään!

4. Sanna-Mari Titov: Se olen minä (Titov - Hakala - Wilhelm) 17 pistettä

Sanna-Marilla on uraa takana viitisentoista vuotta, sekaan on mahtunut mm. Voice of Finland -kisa. Uusi single tavoittelee kesäistä tunnelmaa. Hyvin tehtyä mutta ei jättänyt tunnejälkiä, ehkä lisätempo olisi parantanut asiaa. Teksti jäi vähän liiankin arkiseksi.

5. Hulda Huima ja Hitaat sekunnit: Outo tyttö (Minna-Kaisa Kallinen) 16 pistettä

Huldan nimen takaa löytyy jo kaksi albumillista persoonallista musiikkia tehnyt lauluntekijä. Naivistinen tai vanhahtava tuotanto ymmärrettiin tyylin osaksi, mutta Pelle Miljoona -lainaukseen perustuva teksti herätti sitten jo enemmän kysymyksiä.

6. Vinttikoira: Entourage (Mantra - Mynttinen) 15 pistettä

Kolmisen vuotta sitten julkaisi Vinttikoira ekat biisinsä, tuore sinkku nostaa esiin elämäntapakuokkavierailijat. Toimii ehkä lujaa soitettuna yökerhossa myöhään, tekstikin oli poikaporukan hauskanpitoa. Bailubiisi, mutta meneekö jalan alle?

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi