Hyppää pääsisältöön

"Kun ihminen hymyilee, sen kuulee" – näyttelijä Alina Tomnikov palasi sokeuden maailmaan pimeäkahvilassa

Alina Tomnikov istuu kuvassa silmät kiinni, taustalla valoa ja lasiseinä.
Alina Tomnikov istuu kuvassa silmät kiinni, taustalla valoa ja lasiseinä. Kuva: Yle / Tero Kyllönen Akuutti,Alina Tomnikov,Näkövammaisten liitto ry

Miltä mustikkapiirakka maistuu pilkkopimeässä? Lähtevätkö näköaistin myötä elämästä myös värit ja ulkonäköpaineet? Näyttelijä Alina Tomnikov on sukeltanut sokeuteen roolissaan Donna-sarjassa, mutta pimeäkahvila on hänellekin uusi ja yllättävä kokemus. Kahvihetki Pimé Caféssa avaa sokeiden maailmaa myös näkeville.

Alina Tomnikovin ja toimittaja Tero Kyllösen oppaana Näkövammaisten liiton pimeäkahvilassa on Anniina Latikka, jolla itsellään on näkövamma. Kun näköaisti jätetään kahvilan oven ulkopuolelle, keskustelu kääntyy nopeasti syville vesille.

Kuuntele Areenassa:

Lue myös:

Iranissa sokeus on häpeä, mutta Suomessa Azrasta tuli tietotekniikan asiantuntija – “Toteutin täällä unelmani”

Sokea Rafael, 12, on perheensä digivelho – Näin teknologian kehitys on mullistanut näkövammaisten elämän

Akuutti Areenassa: Sokea näkee toisin

Millaisista palasista elämä ja onnellisuus rakentuvat ilman näköaistia? Oman tarinansa kertovat nuorena sokeutunut Markus sekä lapsuudestaan asti näkövammainen Azra, jolla on apunaan tanssiva opaskoira Helmi.

Jaksosta on valittavissa myös kuvailutulkattu versio.