Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Mielensäpahoittaja

Kuvassa otteet Mielensäpahoittaja kirjasta ja elokuvasta.
Kuvassa otteet Mielensäpahoittaja kirjasta ja elokuvasta. Yle Puhe,Mielensäpahoittaja

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako upeasta kirjasta on onnistuttu tekemään hieno elokuva? Sitä selvittää Yle Puheen ohjelmasarja Kirja vs. Leffa.

Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja on uuden ajan vanhanaikainen sankari. 80-vuotias tervaskanto ja paremmintietäjä hurmasi suomalaiset kirjana vuonna 2010 ja neljä vuotta myöhemmin Dome Karukosken ohjaamana, samannimisenä elokuvana.

Mielensäpahoittajan suosion takana on havainto siitä, ettei ole olemassa niin pientä asiaa, etteikö siitä joku mieltään pahoittaisi. Universaaliin hahmoon on helppo samaistua.

Jarmo Laitanevan kanssa Mielensäpahoittajasta sekä kirjan sovittamisesta elokuvaksi keskustelevat hahmon luonut kirjailija Tuomas Kyrö ja Solar Filmsin toimitusjohtaja ja tuottaja Jukka Helle.

Kirja vs. Leffa torstaisin klo 14-15 Yle Puhe ja Yle Areena.

Mielensäpahoittaja - kirja vai leffa?

Kumpi puhuttelee sinua enemmän, Tuomas Kyrön kirja (2010) vai Dome Karukosken ohjaama leffa (2014)? Mihin perustat valintasi? Kerro mielipiteesi, parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Kirja (Tuomas Kyrö)
77% (79 ääntä)
Leffa (Dome Karukoski)
23% (23 ääntä)
Ääniä yhteensä: 102
Kommentit
  • Perttu Häkkinen tarkkaili suomalaisuuden marginaaleja

    Perttu Häkkisen kuratoidut uusinnat jatkuvat kesällä 2021

    Yle Puheen kesässä uusitaan Perttu Häkkisen radio-ohjelmasarjan jaksoja, jotka käsittelevät taidetta ja yhteiskuntaa. Luvassa on ohjelmia, joissa pureudutaan muun muassa taiteen tabuihin, suomalaiseen anarkismiin ja ITE-kirjallisuuteen. Perttu Häkkisen kuratoidut uusinnat Yle Puheessa tiistaisin klo 13.02.

  • Yle Puheen juhannuksessa vitsejä, vastoja ja hyttysvihaa

    Puheen juhannus - hyttysvihaa ja lentäviä virkkuukoukkuja

    Juhannuksena Yle Puheessa spesiaalilähetyksensä tarjoilevat Ruben Stiller, Lindgren & Sihvonen sekä Puikko ja Koukku. Ruben käy jatkosotaa hyttysiä vastaan sekä pureutuu syvälle suomalaisuuteen. Tommy ja Petteri ovat kutsuneet mittumaariksi urheilumies Kaj Kunnaksen kylään. Puikon ja Koukun studiossa taas lentelevät niin vitsit, vastat kuin virkkuukoukutkin. Lisäksi luvassa kuuntelumaratoneja huumorin hengessä.