Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Mielensäpahoittaja

Kuvassa otteet Mielensäpahoittaja kirjasta ja elokuvasta.
Kuvassa otteet Mielensäpahoittaja kirjasta ja elokuvasta. Yle Puhe,Mielensäpahoittaja

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako upeasta kirjasta on onnistuttu tekemään hieno elokuva? Sitä selvittää Yle Puheen ohjelmasarja Kirja vs. Leffa.

Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja on uuden ajan vanhanaikainen sankari. 80-vuotias tervaskanto ja paremmintietäjä hurmasi suomalaiset kirjana vuonna 2010 ja neljä vuotta myöhemmin Dome Karukosken ohjaamana, samannimisenä elokuvana.

Mielensäpahoittajan suosion takana on havainto siitä, ettei ole olemassa niin pientä asiaa, etteikö siitä joku mieltään pahoittaisi. Universaaliin hahmoon on helppo samaistua.

Jarmo Laitanevan kanssa Mielensäpahoittajasta sekä kirjan sovittamisesta elokuvaksi keskustelevat hahmon luonut kirjailija Tuomas Kyrö ja Solar Filmsin toimitusjohtaja ja tuottaja Jukka Helle.

Kirja vs. Leffa torstaisin klo 14-15 Yle Puhe ja Yle Areena.

Mielensäpahoittaja - kirja vai leffa?

Kumpi puhuttelee sinua enemmän, Tuomas Kyrön kirja (2010) vai Dome Karukosken ohjaama leffa (2014)? Mihin perustat valintasi? Kerro mielipiteesi, parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Keskustelu sulkeutuu 31.12.2019.
Keskustele
 • Dohan yleisurheilun MM-kisat kuuluvat Yle Puheessa

  Yleisurheilun MM-kisat kuuluvat Yle Puheessa

  Yleisurheilun MM-kilpailut käydään 27.9.–6.10. Qatarin Dohassa. Kisoja voi jännittää suorana Yle Puheessa. Selostajina Jarmo Lehtinen ja Johannes Oikarinen, haastattelijana Nina Vanhatalo ja asiantuntijana Tuomas Raja.

 • Kysy mitä vaan - esitä oma kysymyksesi ja ehdota vieraita

  Yle Puheen Kysy mitä vaan on täällä taas

  Yle Puheen Kysy mitä vaan -ohjelma on tehnyt paluun. Ohjelmassa eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat vastaavat Mira Selanderin johdolla kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Kerro ketä sinä haluaisit kuulla ohjelmassa ja esitä hänellä oma kysymyksesi.

 • Korjaus: Aamu TV:n Jälkiviisaat Yle Puheessa

  Korjaus Aamu TV:n Jälkiviisaisiin

  Yle Puheessa uusittiin perjantain 9.8. Aamu TV:n Jälkiviisaat -osio. Kyseisessä keskustelussa vieraana ollut toimittaja Anu Partanen kertoi perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-Ahon olleen norjalaisen massamurhaaja Anders Breivikin esikuva. Partanen on myöhemmin viestipalvelu Twitterissä pahoitellut keskustelussa käyttämäänsä sanavalintaa.