Hyppää pääsisältöön
Yle yhtiönä

Ylen vuosi 2018

Meillä tehdään monenlaisia töitä

Ylestä löytyy laaja kirjo erilaisia ammatteja, joista yleisin on toimittaja. Nimike pitää sisällään verkkotoimittajia, sometoimittajia ja mediatoimittajia. Heitä on kolmasosa koko henkilöstöstä. Toiseksi yleisin nimike on tuottaja.

Joukostamme löytyy eri alojen huippuammattilaisia, kuten kuvaajia, suunnittelijoita, tilaajia ja lakimiehiä, insinöörejä, digikehittäjiä, koodareita ja laaja joukko muusikoita, kuten RSO:n viulistit ja pasuunan soittajat.

Monella meille töihin hakevalla on ylempi korkeakoulututkinto ja useat tehtävämme vaativat monipuolista osaamista. Esimerkiksi maakuntaradioissa toimittajat kuvaavat ja editoivat omat juttunsa sekä versioivat ne radioon, televisioon ja nettiin.

Ylessä on mahdollisuus monimuotoiseen uraan, sillä yhtiön sisäistä koulutusta ja kehitystoimintaa on runsaasti, ja työkiertoon kannustetaan.

Teemme työtä myös tekoälyn kanssa! Työkavereitamme ovat mm. robotti-journalistimme Voitto ja aulapalvelun työtehtäviä opetteleva Ylermi (Twitterissä @YlermiR).

Yleläisiä ja eri työtehtäviä Ylessä, kuten toimittajia, kuvaajia ja Voitto-robotti.
Yleläisiä ja eri työtehtäviä Ylessä, kuten toimittajia, kuvaajia ja Voitto-robotti. Yle,henkilöstö,yleläisiä

Rekrytoimme laajasti eri alojen osaajia

Vuonna 2018 haimme Ylelle eniten eri alojen toimittajia, myös media- ja verkkotoimittajan töihin. Digiosaaminen ja koodaus-taidot ovat toimittajan työssä entistä tärkeämpiä.

Rekrytoimme myös mm. tuottajia, juontajia ja teknisen tuotannon ammattilaisia sekä talouden, hankinnan, viestinnän ja HR-ammattilaisia.

Vuonna 2018 uusia vakituisia työsuhteita alkoi 162. Uusista työntekijöistä 69 prosenttia tuli sisältöihin suoraan liittyviin tehtäviin. Tutustu muihin henkilöstön avainlukuihin.

Tammikuussa 2019 olimme mukana Contact Forum -messuilla, jossa tapasimme satoja korkeakouluopiskelijoita, kuten tietojenkäsittelytiedettä, media-alaa ja kääntämistä opiskelevia nuoria. Ylen asiantuntijoilta kysyttiin erityisesti vinkkejä sivuainevalintoihin. Myös Voitto-robotti oli tavattavissa.

Avaa Instagram postaus

Tutustu yleläisten tarinoihin


Lue lisää yleläisten duuneista

Kiinnostuitko?