Hyppää pääsisältöön
Yle yhtiönä

Ylen vuosi 2018

Palkat, palkitseminen ja edut

Yleläisten palkka määräytyy tehtävän vaativuuden ja henkilökohtaisen suoriutumisen perusteella. Esimerkiksi toimittajien palkkaukseen sovelletaan PALTAn ja Suomen Journalistiliiton välillä solmittavaa Yleisradio Oy:n ohjelmatyöntekijöiden työehtosopimusta.

Ylellä palkitaan loistavista saavutuksista. Palkitsemisen tarkoituksena on edistää strategisten tavoitteiden toteutumista ja kannustaa erinomaisiin tuloksiin. Noudatamme kaikessa palkitsemisessa valtio-omistajan ohjeita. Palkitsemisesta päättää Ylen hallitus.

Palkitsemisen lähtökohtia ovat avoimuus, kohtuullisuus ja tuloksellisuus. Kaikki yleläiset ovat ennalta asetettuihin tavoitteisiin ja mittareihin perustuvan tulos- tai kannustepalkitsemisen piirissä.

Vuoden 2018 alussa kannustepalkkio korvasi tiimikortit. Palkkiota voidaan esittää yksi yli yhden -periaatteella milloin tahansa vuoden kuluessa. Palkkio on suuruudeltaan vähintään 500 euroa ja enintään puolen kuukauden palkka.

Johtajilla, päälliköillä, ison vastuualueen esimiehillä, johtajille raportoivilla päälliköillä ja erityisen merkittävissä ja laajavaikutteisissa tehtävissä työskentelevillä henkilöillä on henkilökohtainen tuloskortti. Vuonna 2018 henkilökohtaisen tuloskortin piirissä olevien yleläisten määrä kasvoi ja heitä oli 420.

Tulos- ja tiimipalkkiot maksetaan edellisenä vuonna saavutetuista tavoitteista. Vuonna 2018 palkkioita maksettiin yhteensä 2 821 099 euroa, josta toimitusjohtajalle ja muulle johtoryhmälle 160 201 euroa sekä muille tuloskortin piirissä oleville 880 698 euroa. Tiimipalkkioita maksettiin 1 780 200 euroa. Palkkioiden osuus oli 1,5 prosenttia koko yhtiön palkkasummasta.

Ylen ratsastajia hevosineen.
Ylen Ratsastajat tekivät retken Muhun saarelle syksyllä 2018. Ylen ratsastajia hevosineen. Kuva: Milla Nuotio / Yle Yle,ylen ratsastajat

Kerhotoiminnasta hammashuoltoon – yleläisten edut

Yleläiset syövät lounaansa henkilöstöravintoloissa Pasilassa, Vaasassa ja Tampereella normaalin työpaikkalounaan hinnalla. Alueilla on mahdollisuus lounassetelietuun.

Ylen työterveyshuoltoon kuuluvat erikoislääkärit, oma työfysioterapia ja hammashuolto. Pasilassa ja Mediapoliksessa työskenteleville Ylellä on myös oma terveysasemat. Yleläiset maksoivat vuonna 2018 hammashoidostaan 40 euron omavastuun vuodessa.

Tuemme henkilökunnan harrastustoimintaa ja Ylellä on kymmeniä eri kerhoja. Esimerkiksi Ylen Ratsastajat on yksi Suomen vanhimmista työpaikkojen liikuntakerhoista ja se on perustettu 1.4.1968.

Yleläiset harrastavat kerhoissa myös mm. keramiikkaa, kuorolaulua, lentopalloa, jääkiekkoa, mobiilipelejä, veneilyä, dartsia, sukellusta ja ammuntaa.

Vuonna 2018 kerhotoiminnan tuki oli 100 000 euroa, lisäksi tuemme ryhmäliikuntaa Pasilassa. Pasilassa yleläisiä palvelee myös uima-allas ja kuntosali.