Hyppää pääsisältöön
Yle yhtiönä

Ylen vuosi 2018

Vuoropuhelua suomalaisten kanssa

Käymme vuoropuhelua suomalaisten kanssa monin eri tavoin ja seuraamme saamaamme palautetta päivittäin.

Suomalaiset voivat osallistua ohjelmien ja sisältöjen tekemiseen esimerkiksi lähettämällä televisio- tai radio-ohjelmaan viestin somessa, vinkkaamalla uutisaiheita, osallistumalla keskusteluun verkkoartikkeleita kommentoimalla sekä ilmoittautumalla studioyleisöksi tai avustajaksi Ylen ohjelmaan.

Kysymme suomalaisten näkemyksiä Ylen sisällöistä ja palveluista säännöllisesti erilaisten tutkimusten, haastattelujen ja käyttäjäpaneelien avulla. Näkemykset otetaan kootusti mukaan osaksi strategiatyötämme sekä sisältöjen suunnittelua. Esimerkiksi erityisryhmistä koottu Yle-raati arvioi ja kokeilee uusia palvelujamme yhdessä kehittäjien kanssa.

Käymme jatkuvaa ja avointa vuoropuhelua suomalaisten, kansalaisjärjestöjen, viranomaisten, päättäjien ja muiden yhteiskunnan toimijoiden kanssa. Lue lisää yhteistyöstämme sidosryhmien kanssa.

Saamme paljon palautetta, kiitos!

Meille saapuu palautetta monissa eri välineissä: sähköpostilla, puhelimitse ja verkossa, myös sosiaalisessa mediassa. Suomalaisilta saatu palaute auttaa meitä kehittämään sisältöjä ja palveluitamme.

Vuonna 2018 saimme

yli 2 miljoonaa viestiä vuodessa

noin 40 000 viestiä viikossa

noin 138 000 tilastoitua yhteydenottoa

Viestejä saapuu arviolta viikossa noin 40 000 eli yli 2 miljoonaa vuodessa. Tästä määrästä 90 % tulee sosiaalisen median kautta, eikä niitä pystytä tilastoimaan. Palautteen suuri määrä kertoo siitä, että Yle liikuttaa ja että Ylellä on merkitystä.

Viestien suuren määrän vuoksi emme valitettavasti pysty vastaamaan jokaiselle henkilökohtaisesti.

Palautteesi on kuitenkin tärkeä ja luemme kaikki Yleen tulleet yhteydenotot. Lue kuinka voit antaa meille palautetta eri välineissä.

Katso videolta, kun Ylen bändi U1 esittää saamaamme palautetta Porin SuomiAreenalla ja lue uutisten artikkeli.

Saimme noin 138 000 tilastoitua yhteydenottoa puhelimitse, sähköpostitse tai verkon kautta. Palautteiden määrä on noussut vuosi vuodelta, mutta viime vuosina kasvu hieman taittunut.

Valtaosa tilastoidusta palautteesta koski ohjelmia ja Yle Areenaa. Ruotsinkielistä palautetta tuli noin 3 200. Teknistä palautetta radio- ja tv-lähetyksistä tuli noin 6 900 ja Yle Tunnuksesta yhteydenottoja noin 3 500.

Saimme paljon palautetta Yle Puheen uudistuksesta, Radio Suomen musiikkiprofiilista, presidentinvaaleista sekä jalkapallon MM-kilpailujen selostuksista.

Yle-tyyppimme edistää journalismin läpinäkyvyyttä

Yleisvuorovaikutuksen päällikkömme eli tuttavallisemmin “Yle-tyyppimme” Sami Koiviston tehtävänä on edesauttaa journalismin läpinäkyvyyttä ja käydä dialogia suomalaisten kanssa median toimintatavoista.

Sami vastaa suomalaisten kysymyksiin mm. Radio Suomen Kysy Ylestä -illassa sekä blogissaan https://yle.fi/yletyyppi. Hänet tavoittaa myös somessa, esimerkiksi Twitterissä @SamiKoivisto.

Kysy Ylestä -illassa avaamme journalismia Ylessä ja vastaamme suomalaisten lähettämiin kysymyksiin. Suomalaisia puhututtivat 27.11.2018 lähetyksessä mm. Ylen vastuullisuus, sivistystehtävä, musiikkitarjonta, sananvapaus, valeuutiset, vihapuhe, Ylen rahoitus sekä toimittajien koulutus ja työn uhat.

Saimme suomalaisilta yhteensä yli 500 kysymystä ja sata puhelinsoittoa. Kiitos niistä!

Kuuntele Kysy Ylestä -illan nauhoitus 27.11.2018 Yle Areenasta:

Samin osallistui vuoden 2018 aikana satoihin keskusteluihin ja tilaisuuksiin. Samin voi kutsua keskustelemaan vaikkapa yleisön kuuntelemisen merkityksestä tämän päivän journalismissa.

Yle-tyyppi toimii yhteistyössä vastaavien toimittajien kanssa ja työskentelee journalististen standardien ja etiikan päällikön työparina. Hän myös auttaa yleläisiä erilaisissa vuorovaikutukseen liittyvissä kysymyksissä ja kouluttaa Ylen toimittajia esimerkiksi vihapuheen kohtaamiseen.