Hyppää pääsisältöön

Ystävättäret – brittiläinen draamasarja kolmen naisen elämästä ja yhteisistä hetkistä

Kuusiosainen brittisarja kertoo kolmesta naisesta ja heidän pitkästä ystävyydestään.
Lapsuudenystävät Gail (Zoë Wanamaker, vas.), Sue (Miranda Richardson) ja Linda (Phyllis Logan) jakavat elämän hyvät ja huonot hetket. Kuusiosainen brittisarja kertoo kolmesta naisesta ja heidän pitkästä ystävyydestään. Kuva: Ben Blackall / All3Media Yle TV1,Zoë Wanamaker,Miranda Richardson,Phyllis Logan,Ystävättäret

TV1 tiistaisin 30.4. - 4.6.2019 klo 19.00 - 19.50, Areenassa

Keski-ikään varttuneet lapsuudenystävät Gail Stanley (Zoë Wanamaker), Sue Thackery (Miranda Richardson) ja Linda Hutchinson (Phyllis Logan) ovat ajautuneet erilleen vuosikymmenien ja elämänkohtaloiden oravanpyörässä.

Kun hätä on suurin, ystävä on aina lähellä. Yhtä naisista kohtaa tragedia, mutta ystävättäret kokoontuvat hautajaisiin häntä tukemaan. Silloin nähdään, että ystävä on painonsa verran kultaa, jollei enemmänkin.

Brittiläinen, kuusiosainen draamasarja Ystävättäret kertoo kolmesta naisesta ja heidän pitkästä ystävyydestään.

Kuusiosainen brittisarja kertoo kolmesta naisesta ja heidän pitkästä ystävyydestään.
Kuusiosainen brittisarja kertoo kolmesta naisesta ja heidän pitkästä ystävyydestään. Kuva: Ben Blackall / All3Media Yle TV1,Ystävättäret

Kolmikko on viettänyt varsin erilaista elämää. Jokainen on saanut osansa murheista. Yhdellä on huoli lapsenlapsesta, toiselta katoaa pohja elämältä, ja kolmannelta viedään ura ja koti käsistä. Voiko ketään kohdella näin kurjasti?

Ystävättäret-draamasarjan on käsikirjoittanut vahvoista ja elämänmakuisista tarinoistaan tunnettu näyttelijä ja Bafta-palkittu käsikirjoittaja Kay Mellor. Hänen kynästään ovat lähtöisin muun muassa draamasarjat Samassa veneessä, Sisarrakkautta, Lihavat ystävät sekä Rankkareita ja mustia sukkia.

Sarjan muissa rooleissa näyttelevät Philip Cumbus, Daisy Head, Matthew Lewis, Emmett J. Scanlan, Steve Evets (Panta kaulassa), Chris Fountain, Paula Wilcox, Valerie Lilley, Adrian Rawlins (Syyttömästi tuomittu), Anthony Head (Eroja ja avioeroja), Wendy Craig (Kyläsairaala), Dave Hill, Matthew Marsh (Jane Kennedy, kuolinsyyntutkija) ja Rhea Bailey.

Girlfriends. Idea, käsikirjoitus ja ohjaus: Kay Mellor. Tuotanto: Rollem Productions, ITV, Britannia, 2018.

Keskustele
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.