Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Louv haluaa herättää tunteet eloon ja tehdä rehellisen aitoa folk-poppia

Nosteessa-artisti Louv'n promokuva.
Louv tekee tunteikasta folk-poppia. Nosteessa-artisti Louv'n promokuva. Nosteessa (YleX)

Uuden musiikin X -ohjelman Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei ole vielä levytyssopimusta, tai jonka on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Tällä viikolla vuorossa on Louv.

Louv tekee herkkää folk-poppia englanniksi.

Uuden musiikin X:n toimittajat Ida Karimaa ja Anne Lainto kommentoivat:

Louv’n Before on herkkä ja mahtipontinen samaan aikaan. Artistin ääni on kuulas ja sopii biisin jylhään tunnelmaan. Kappale kuulostaa raikkaan skandinaaviselta ja orgaaniset ja elektroniset elementit kulkevat sopivasti rinnakkain. Miltäköhän kappale kuulostaisi ison orkesterin kanssa esitettynä? Biisi on niin kaunis, että tuotantoon olisi voinut tuoda vielä lisää massiivisuutta, sillä kylmät väreet eivät vielä tässä vaiheessa nouse, vaikka tällä reseptillä se voisi hyvin olla mahdollista. Odotamme mielenkiinnolla, voisiko Louv'sta kasvaa Florence + The Machinen Suomen pikkuserkku?

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?

– Yleisölle laulaminen on ollut unelmani pitkään ja se on ollut minulle tapa ilmaista itseäni. Musiikin kanssa koen tunteet vahvempina ja oman musiikin tekeminen vie sen fiiliksen uudelle tasolle. Musiikilla on uskomaton vaikutus ihmisiin, tahdon olla osana sitä.

Miten kuvailisit musiikkiasi?

– Kun olin Nuoren seurakunnan toiminnassa mukana, meillä oli hetken aikaa hyvin gospel-sävytteinen bändi, Lights On, jossa olin yksi laulajista. Meillä oli porukkana hauskaa, mutta nopeasti huomasin, että homma ei tullut sydämestäni.

– Kaksi pitkäaikaisinta suosikkiani ovat olleet Apulanta ja Lissie. Molemmat ovat omalla tavallaan vaikuttaneet siihen, millaista musiikkia haluan tehdä. Tahdon pitää teemani ennen kaikkea rehellisinä ja biisini sellaisina, että tykkäisin itse kuunnella niitä ajellessani.

Mikä olisi unelmiesi keikkapaikka?

– Nuorempana lenkitin usein koiraamme lapsuudenkotini läheisellä niityllä ja lauleskelin samalla. Tapasin haaveilla, että olin laulaja ja olin vetämässä keikkaa siellä. Juurikin se niitty lämpimänä kesäiltana olisi siis unelmieni keikkapaikka!

Mitä bändiä tai artistia haluaisit päästä lämppäämään?

– Lissietä! Lissie on aivan uskomattoman taitava, hänellä on mieletön ääni ja hänen biisinsä ovat vaan niin hyviä!

Mistä sanoituksesta olet erityisen ylpeä ja miksi?

Stare at the wall, stare until you can’t see it anymore,
It all blurs while we both wait for comforting words

– Kappale on keskeneräinen, mutta sanoissa puhutaan riidasta, jossa kumpikaan osapuoli ei enää osaa sanoa mitään, vaan odotellaan toisen sanovan jotakin tilannetta helpottavaa. Tilanne on raastava. Tästä pätkästä olen ylpeä, vaikka se ei välttämättä ole kovin kaunis tai runollisin, mutta se on aito.

Jos Before soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

– Päähenkilö ylittäisi itsensä tavalla, jota joku toinen ei välttämättä osaisi arvostaa. Hänen pitäisi ehkä luopua jostakusta sen takia, mutta huomaa niin olevan parempi.

Miten biisi syntyi?

– Biisin isänä on tuottajani Otto Knuutila, artistinimeltään Took. Biisi on suurimmalta osin hänen käsialaansa samoin kuin sanoitukset. Otto kyseli minulta koko ajan mielipiteitä ja kannusti kertomaan, jos jotakin pitäisi minun mielestäni muuttaa. Joissakin kohdissa aloimme yhdessä miettiä parempaa ratkaisua, mutta Otto on kyllä tehnyt todella hienoa työtä.

Minkälaisia tulevaisuuden haaveita ja suunnitelmia sinulla on?

– Haluaisin oppia sanoittamaan paremmin, päästä eroon lentokonepelosta ja patikoida Karhunkierros. Tulevaisuudessa tahtoisin päästä Ruisrockin lavalle!

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!