Hyppää pääsisältöön

Yle vahvistaa sisältö- ja henkilöstöjohtamistaan

Kameramies Ylen studiossa.
Kameramies Ylen studiossa. Kuva: Ilmari Fabritius / Yle Kameramies,kamerat,studiot

Yle uudistaa toimintaansa syksyllä 2019. Johdettavia sisältökokonaisuuksia sekä henkilöstö- ja teknologiajohtamista vahvistetaan. Muutos tuo uusia nimiä yhtiön johtoryhmään.

Yle uudistuu palvellakseen suomalaisia ja suomalaista yhteiskuntaa parhaalla mahdollisella tavalla myös tulevaisuudessa.

“Ylen tehtävänä on tarjota merkityksellisiä sisältöjä ja palveluita kaikille suomalaisille. Muutoksilla haluamme varmistaa, että pystymme olemaan lähellä suomalaisten arkea ja tuottamaan yhteiskunnalle arvoa. Ylen pitää uudistua yhteiskunnan mukana. Siksi kehitämme tekemistä, osaamista ja työkulttuuria”, sanoo toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Yhtiöön muodostetaan uusi yksikkö. Tapahtumat, urheilu ja tuotanto -yksikön päätehtävä on vastata yhtiön suomenkielisten tapahtumien tuottamisesta, tapahtumakonseptien kehittämisestä ja urheilusisällöistä sekä yhtiön tuotantoresursseista ja niiden suunnittelusta. Ylen hallitus on nimittänyt yksikön johtajaksi Panu Pokkisen. Hänestä tulee myös yhtiön johtoryhmän jäsen. Pokkinen työskentelee tällä hetkellä Uutis- ja ajankohtaistoiminnassa Yle Urheilu ja Tapahtumat -osaston päällikkönä.

Ylen muut suomenkieliset sisältöyksiköt ovat Uutis- ja ajankohtaistoiminta ja Luovat sisällöt. Myös näiden yksiköiden välistä työnjakoa täsmennetään.

Nykyinen Tuotannot-yksikkö muuttuu Teknologia ja kehitys -yksiköksi. Yksikkö vastaa Ylen teknologiakehityksestä, teknologiainvestointien valmistelusta ja toteutuksesta sekä kaikkien teknologia-alustojen toimivuudesta ja palvelunhallinnasta. Ylen hallitus on nimittänyt yksikön johtoon aiemmin Tuotannot-yksikköä johtaneen Janne Yli-Äyhön.

Lisäksi Yle keskittää kaikki HR-toiminnot samaan yksikköön. Näin vahvistetaan yhtiön johtamisen, työkulttuurin ja osaamisen kehittämisen strategista roolia. Yksikön johtoon nimitetään henkilöstöjohtaja, jonka rekrytointi alkaa välittömästi. Uusi henkilöstöjohtaja on yhtiön johtoryhmän jäsen.

Muutoksilla ei tavoitella henkilöstövähennyksiä.

Ylen hallitus hyväksyi muutokset organisaatioon huhtikuun kokouksessaan. Uusi organisaatio astuu voimaan syksyllä 2019.