Hyppää pääsisältöön

Tiukan moraalin ajan eläneet naiset puhuvat nyt avoimesti seksistä: Onhan se taivaallista!

Ronja Salmi, mikä sytyttää naisen
Ronja Salmi, mikä sytyttää naisen seksuaalisuus

Ronja Salmi tutkii ohjelmassaan naisen seksuaalisuutta, siihen liittyvää hyssyttelyä ja orgasmia. Ääneen pääsevät myös sota-ajan jälkeisen tiukan seksimoraalin eläneet naiset, jotka eivät enää säästele sanojaan seksin ihanuudesta.

Mitä mietit, Ronja Salmi? -ohjelman jaksossa Mistä nainen syttyy? naiset ja tutkijat pääsevät ääneen seksuaalisuudestaan. Erityisen mukavaa on nähdä seksuaalisen hissutteluajan nähneet naiset, jotka saavat vihdoin puhua tabuna pidetystä naisen seksuaalisuudesta, jossa tärkeimmät arvot olivat ennen pidättyväisyys ja kumppanien vähyys.

Mulla oli paljon miehiä
Mä oon varmaan kauhee!
Ronja Salmi, mikä sytyttää naisen
Ronja Salmi, mikä sytyttää naisen seksuaalisuus

Nykyään voi kertoa jo suoraan, mitä on oppinut pitkän elämän aikana seksistä. ―Ei tartte rakastaa miestä, jonka kanssa menee sänkyyn. Mulla oli paljon miehiä, mä oon varmaan kauhee!, ohjelmassa haastateltu nainen tilittää. ―Ei, kun ihan mahtava!, toimittaja Ronja Salmi kannustaa.

―Onhan se taivaallista, kun se on täydellistä, ohjelmassa haastateltu toinen nainen arvioi.

Ohjelmassa selvitetään myös naisen orgasmin anatomiaa. Tutkimusten mukaan naiset saavat vähemmän orgasmeja kuin miehet, ainakin heteroseksissä. Orgasmi on herkkä reaktio, joka vaatii naiselta 0,8 sekunnin supistuksia. Orgasmeja voi myös opetella. Ohjelmassa haastatellaan myös tubetähti Mansikkkaa, joka ei ole saanut tietääksensä yhtään ogasmia elämässään.

Mitä mietit, Ronja Salmi? -ohjelman Mistä nainen syttyy - jakson esittely: Naisen seksuaalinen nautinto on ollut tabu vuosisatoja. Nyt elämämme seksipositiivista aikaa ja somessa seurataan rohkeita ja seksuaalisesti avoimia naisia. Ronja pohtii seksuaalista nautintoa yhdessä bloggaaja Kaisa Merelän kanssa, tapaa seksityöntekijän ja kuulee Tubetähti Mansikan orgasmihaasteista.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua