Vuoden 2019 Yle Beta Day -tapahtuma järjestetään tiistaina 7.5. Helsingissä. Pääpuhujana kuullaan viihdeteollisuudessa mainetta niittäneen Rival Theoryn toimitusjohtajaa Amanda Soloskya, jonka tavoitteena on tarjota kaikille mahdollisuus digitaaliseen kaksoseen.
Ensin yhdistimme tietokoneet verkkoon. Sitten kehitimme esineiden internetin. Seuraavaksi yhdistämme digitaalisuuden itseemme – lopputuloksena Internet of Humans, ihmisten internet.
Mitä tapahtuu, kun biologiamme sulautuu osaksi digitaalisuutta ja olemme osa verkkoa? Millaisia uusia mahdollisuuksia, ja toisaalta eettisiä pohdintoja, digitaaliset kaksoiskappaleet ja ihmisten virtuaalisuus saavat aikaan?
Tervetuloa Yle Beta Day – Internet of Humans -tapahtumaan 7.5.2019 G Livelabiin, Helsinkiin!
Ohjelma
8:30 Ilmoittautuminen ja aamukahvit
9:00 Tervetuliaissanat: Anssi Komulainen, Yle Beta
9:15 Pääpuhuja: Amanda Solosky, perustaja ja toimitusjohtaja, Rival Theory
10:00 Paneelikeskustelu
- Amanda Solosky, perustaja ja toimitusjohtaja, Rival Theory
- Hanna Haaslahti, mediataiteilija
- Silja Martikainen, tutkijatohtori, kognitiivisen aivotutkimuksen yksikkö, Helsingin yliopisto
- Cecilia Wikman, paneelin vetäjä, vuorovaikutuksen tuoteomistaja, Yle
11:00 Demo: Yle Twitchbot – sosiaalisen robotiikan design sprint
11:20 Yle Beta 2019–2020
12:00 Tapahtuma päättyy
Katso tapahtuman live-stream täältä!
Tapahtumapaikka: G Livelab, Yrjönkatu 3, Helsinki
Internet of Humans -tapahtuman puhujat
Amanda Solosky, perustaja ja toimitusjohtaja, Rival Theory
Rival Theory kehittää ihmisenkaltaista tekoälyä ja realistisia hahmoja viihdeteollisuuteen. Yhtiön toimitusjohtaja Amanda Solosky on kehittänyt tekoälyyn perustuvia tuotteita interaktiivisen viihteen, virtuaalitodellisuuden ja Hollywoodin käyttöön kahdessakymmenessäkuudessa maassa.
Hanna Haaslahti, mediataiteilija
Hanna Haaslahti työskentelee kuvan ja vuorovaikutuksen parissa. Hän on erityisen kiinnostunut koneiden muodostamista sosiaalisista suhteista. Haaslahden tuorein taideteos Captured on osallistava installaatio, jonka avulla ihmiset voivat astua virtuaalimaailmaan digitaalisena kaksoiskappaleena.
Silja Martikainen, tutkijatohtori, Helsingin yliopisto, kognitiivisen aivotutkimuksen yksikkö
Silja Martikainen tutkii digitaalista ja kasvokkain tapahtuvaa vuorovaikutusta. Hän on mukana tutkimushankkeessa, jonka tavoitteena on tuottaa uutta tietoa laadukkaan vuorovaikutuksen mekanismeista ja luoda mahdollisuuksia tunnetiedon käyttämiseen palvelujen, asiakaskokemusten ja applikaatioiden suunnittelussa.
Minja Axelsson, Robotics Designer, Futurice
Futuricen robotiikkamuotoilija Minja Axelsson oli vetovastuussa Ylen ja Futuricen yhteisessä design sprintissä, jossa tutkittiin sosiaalisen robotiikan käyttökohteita mediatuotannossa.