Hyppää pääsisältöön

Aija Puurtinen riemukkaana ja Mari Rantasila kuumottavana - rohkeudesta pisteet

Jussi Selo, Tarja Närhi ja Pentti Rasinkangas Levylautakunnassa
Jussi Selo, Tarja Närhi ja Pentti Rasinkangas Levylautakunnassa Kuva: Yle Tarja Närhi,Levylautakunta,Jussi Selo,Pentti Rasinkangas

Viikon levyuutuuksia arvioimassa Uniklubi-yhtyeen laulaja ja lauluntekijä Jussi Selo, lastenmusiikkiveteraani Pentti Rasinkangas ja musiikkitoimittaja Tuuli Saksala. Lautakunnan puheenjohtajana Tarja Närhi.

Tulos

1. Aija Puurtinen ja Brooklynin satu: Ruotsalainen majatalo (A.Puurtinen, P.Hemminki) 26 pistettä

Amerikansuomalaisten siirtolaisten tarinoita lauluiksi kirjoitettuna. Aija Puurtinen teki näitä levyllisen kolme vuotta sitten, nyt uusia tulossa Brooklynin Satu -yhtyeen kanssa. Suomen paras laulaja, soittamisen riemua ja yhdessä tekemisen ja kokemisen tuntua löytyy uudesta kappaleesta.

2. Pilven Piirtäjät: Juulia (A.Ehnström, K.Korhonen) 25 pistettä

Kahden lauluntekijän oma duo tarjoaa vaihtoehdon kaupalliselle tekemiselle. Axel Ehnström (Paradise Oscarina euroviisuissa 2011) ja Kaisa Korhonen ovat julkaisseet muutaman singlen. Axelin laulutapa ja läsnäolo miellyttää, tekstissä on iso filosofinen ajatus ja sovitus kasvoi suureksi pop-kappaleeksi.

3. Mari Rantasila: Twistausta feat. Tuukka Haapaniemi (S.Isotalo, M.Rantasila) 21 pistettä

Aikuisten arkeen leikkiä ja erotiikkaa ehdottaa Mari Rantasila uudella kappaleellaan. Revanssia Marin -80 ja -90-luvun lauluille ollaan tekemässä koko albumin verran päivitetyllä naiskuvalla. Laulajalla on persoona pelissä ja pisteet tulee rohkeudesta, aika kuumottavaa!!!

3. Billie Eilish: Bad Guy (F.O'Connell, B.E.O'Connell) 21 pistettä

Alkuvuoden ilmiöksi on noussut omaehtoista musiikkia tekevä 17-vuotias teini. Billie Eilishin ensilevy jakaa mielipiteet, mutta ainakin siitä puhutaan musiikkimaailmassa. Kappale oli samaan aikaan hämmentävän jännitteinen ja tylsä, laulu agressiivista kuiskaamista ja koko tuotanto yllättävä.

4. Martti Servo ja Napander: Autotie (M.Servo) 20 pistettä

Tosissaan tehtyä huumoria jo 20-vuotta. Kliseiden ja vibraaton kuningas Martti Servo on nyt automiesten asialla. Kaikki ei vaan tätä kestä!

5. Cage the Elephant: Broken boy (bändi) 17 pistettä

Tämän päivän rokkia Kentuckysta, edellinen levy sai vuoden parhaan rock-albumin Grammyn. Punk-henkisenä aloittanut bändi on laajentanut ilmaisuaan, tuore levy on yhtyeen viides. Kiva kitarariffi ja hyvä laulaja, mutta kappale hukkasi alussa virinneen kiinnostavuuden.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi