Hyppää pääsisältöön

Mitä Kandien jakson 2 eläimille kuuluu – Keisarileikkauksen tuloksia

Walesincorginpentu punnittavana vaa´alla
Walesincorginpentu punnittavana vaa´alla Kuva: Jenni Ainassaari Kandit,koira,welsh corgi,koiranpentu

Nopeat ratkaisut ja raaka voima - eläinlääkärin työ ei ole mitään siistiä ja kevyttä puuhaa. Kakkosjaksossa Kia teki koiralle hätäsektion ja Karoliina sahasi sonnin sarvea nyrkit verillä.

Walesincorgi Piikulla oli käynnistynyt synnytys, mutta sitten se oli alkanut vuotaa vihertävää eritettä. Omistaja toi koiraemon Kian vastaanotolle. Kia konsultoi naapurikunnan eläinlääkäriä, joka epäili, että koiran istukka oli irronnut ja eläimelle piti tehdä kiireesti keisarileikkaus.
Kia tarvitsi apukäsiä ja päätti lähteä koiran ja sen omistajien kanssa naapurikuntaan suorittamaan Piikulle hätäsektion.

Walesincorginaaras haistelee vastasyntynyttä pentuaan
Walesincorginaaras haistelee vastasyntynyttä pentuaan Kuva: Yle/ Kandit welsh corgi,Kandit,koira,walesincorgi

Piikun kahdeksasta pennusta selviytyi hengissä lopulta kolme. Ne saivat nimikseen Haapatassun Lakritsiunelma, Haapatassun Suklaasydän ja Haapatassun Kinuskiyllätys.

Viikko Kian antaman hoidon jälkeen listeriaepäilystä kärsivä Iehmä alkoi toipua. Se pyöräytti komean sonnipojan, joka sai nimekseen Pate. Eläimen lääkinnän tuoksinnassa tärskyn saanut emäntä on kuntouttanut kättään pitkään.

Huolestunut omistaja toi laihtuneen ja huonokuntoisen Nöpö-kissan eläinlääkäriin. Kissa sai hoitoa silmätulehdukseen, ja Karoliina otti siitä verikokeita mahdollisen kilpirauhassairauden vuoksi.

Valitettavasti Nöpö menehtyi yllättäen muutama kuukausi lääkärikäynnin jälkeen.

Salolaistilan sonni oli loukannut sarvensa niin, että se oli vääntynyt ja vuosi runsaasti verta. Karoliina sahasi sarven irti vaijerilla, mulli tervehtyi hyvin ja eli yksisarvisen elämää vielä muutaman kuukauden. Se lopetettiin viime syksynä, koska se oli jo vanha. Omistaja on päättänyt lopettaa sonnien pidon tämän kevään aikana.

Kandit

  • Testaa, onko sinusta eläinlääkäriksi!

    Tee leikkimielinen testi, millainen eläinlääkäri olisit!

    Oletko aina rakastanut eläimiä ja hoivannut niitä mielelläsi? Tee leikkimielinen testi ja selvitä, piileekö sisälläsi salainen eläinlääkäri, joka vain odottaa vapauttamista!