Hyppää pääsisältöön

Mitä Kandien jakson 8 eläimille kuuluu – Yksisarvinen ja halinalle

Pampula-poni puettuna yksisarviseksi
Pampula-poni puettuna yksisarviseksi Kuva: Elina Mäki-Opas Kandit,poni

Kandit painoivat hommia viimeiseen työpäiväänsä saakka, avun saivat niin hammasvaivainen poni kuin kuumeinen kissakin.

Kahdeksanvuotias Pampula-poni tuotiin hammastarkastukseen ja -hoitoon eläinlääkärille. Sari rauhoitti eläintä ja hoiti Pampulan hampaat. Hän myös neuvoi hankkimaan uudenlaiset kuolaimet ponille, koska sen kieleen oli kasvanut vääränlaisista sidekudosta.

Pampulan hampaat ovat pysyneet kunnossa ja suu toiminut ohjeiden mukaisilla kuolaimilla aiempaa paremmin.
Talven mittaan Pampula on mm. ollut talutusratsuna pikkuisille ratsastajille ja esiintynyt Match Show´ssa yksisarvisena.
Vaikka ponin omistaja alkaa olla jo iso Pampulan kyytiin, eläin pysyy perheen rakkaana lemmikkinä edelleen.

Likka-lehmä oli halvaantunut yllättäen. Tavallisesti poikiminen on lehmän elämän riskialtteinta aikaa, mutta Likka ei ollut hiljattain poikinut. Kia ei löytänyt poikimahalvaukselle tai asetonitaudille tyypillisiä oireita Likasta, joten omistaja jäi seurailemaan eläimen vointia.

Omistaja oli yrittänyt nostaa Likkaa telineen avulla jaloilleen. Vasemman takajalan lonkka oli ollut turvoksissa, eikä lehmä ollut pystynyt varaamaan jalalle painoa. Epäiltiin murtumaa ja Likka jouduttiin lopettamaan.

Romeo-kissa oli kuumeinen, eikä sille maittanut ruoka. Kia epäili jonkinlaista tulehdusta, mahdollisesti vatsassa, ja määräsi kissalle sekä kipulääkettä että antibioottikuurin.

Kissa venyttelee selällään sängyllä maaten
Kissa venyttelee selällään sängyllä maaten Kuva: Anu Sippola kissa,Kandit
Kissa otti lääkkeen mielellään, ja jo illalla Romeo söi ja oli leikkisä oma itsensä. Saalistusreissulle kissanuorukainen lähti jo seuraavan päivän yönä.

Hengenvaarallisesta utaretulehduksesta selviytynyt lehmä ei syönyt kunnolla eikä lypsänyt. Lopetustuomiolta sen pelasti vain Sarin tarkastus, jossa hän totesi lehmän olevan tiineenä.

Lopulta kävi huonosti, sillä lehmä loi, eli tiineys meni kesken. Eläin lopetettiin.

Löytökissanpoika Romeo tuotiin tarkastukseen ja rokotettavaksi, jotta eläin voitiin antaa eteenpäin pysyvään kotiin. Karoliina totesi kissan perusterveeksi ja arvioi sen luovutusikäiseksi.

Romeo lähti uuteen kotiin toisen Salon seudun eläinsuojeluyhdistyksen pennun, Sissin, kanssa.
Molemmat pennut kuitenkin palautuivat takaisin ja saivat kodin yhdistyksen kissavastaavan luota. Romeosta on kehittynyt varsinainen "halinalle", se rakastaa olla lähellä ja sylissä.

Kandit

  • Testaa, onko sinusta eläinlääkäriksi!

    Tee leikkimielinen testi, millainen eläinlääkäri olisit!

    Oletko aina rakastanut eläimiä ja hoivannut niitä mielelläsi? Tee leikkimielinen testi ja selvitä, piileekö sisälläsi salainen eläinlääkäri, joka vain odottaa vapauttamista!