Hyppää pääsisältöön

Viikon 18 vinkit: Uusi brittidraama alkaa ja I love muovi huipentuu suoraan lähetykseen!

Kuusiosainen brittisarja kertoo kolmesta naisesta ja heidän pitkästä ystävyydestään.
Uusi brittisarja Ystävättäret alkaa! Kuusiosainen brittisarja kertoo kolmesta naisesta ja heidän pitkästä ystävyydestään. Kuva: Ben Blackall / All3Media Yle TV1,Ystävättäret

Tällä viikolla saadaan taas nauttia uudesta brittidraamasta, kun Ykkösellä päästään seuraamaan kolmen ystävättären elämän polkuja.

Vahvoista ja elämänmakuisista naistarinoistaan tunnettu Kay Mellor on jälleen luonut yhden ihanan helmen. Jo varttuneet lapsuudenystävä, Linda, Sue ja Gail ovat ajautuneet erilleen vuosikymmenien ja elämänkohtaloiden oravanpyörässä. Kun yhtä naisista kohtaa tragedia, ystävättäret kokoontuvat hautajaisiin häntä tukemaan. Silloin nähdään, että ystävä on painonsa verran kultaa, jollei enemmänkin.

Eläinlääketieteen kandeista kertova dokumenttisarja Kandit puolestaan palaa ohjelmistoon 5. kauden jaksoin. Karoliina Rissasella, Kia Moisanderilla ja Sari Mäkelällä on viisi vuotta opiskelua takana. Tämä kesä on kandien tulikoe, kun vastuu eläinlääkärin työstä siirtyy täysin itselle. Jokainen päivä on erilainen, ja ne vievät katsojankin tunteiden vuoristorataan.

Lauantaina Ylen I love muovi -kampanja huipentuu suoraan lähetykseen Helsinkiin Amos Rexin kulmalle. Lauantai-illan viihteellinen ja asiantunteva suora auttaa ja innostaa kotikatsomot viimeistään nyt muovin lajittelun alkuun. Illan aikana julkistetaan, mikä I love muovi -kiertueen kaupungeista on muovinkeräyskilpailun voittaja. Lähetyksen juontaa Tommi Manninen, illan artistina toimii Mira Luoti.

Teemalauantaissa valokeilassa puolestaan on rocklegenda Remu Aaltonen, joka ilmoitti viime vuoden keväällä jäävänsä eläkkeelle. Vai ilmoittiko? Illan aikana nähdään Remu & Hurriganes -kokoonpanon loppuunmyyty Helsingin jäähallin keikka vuodelta 2018. Sen jälkeen siirrytään Hurriganesin legendaariselle Tavastian keikalle vuonna 1974. Vähäpuheiset Remu, Albert ja Cisse ovat keikan jälkeen vielä tuolloin nuoren toimittajan Mikko Alatalon haastateltavina.

Lisäksi viikon aikana tarjolla runsaasti asia- ja dokumenttiohjelmia sekä elokuvia!

Katso kaikki viikon tv- ja radiotärpit alta!

MAANANTAI 29.4.

Docstop: Hamppumies vastaan valtio

Yle Areena ja Yle TV2 1.5. klo 21.50

“Minä kasvatan niin kauan kuin henki pihisee."

Hamppumies vastaan valtio on tarina kansalaistottelemattomuudesta ja yhden miehen taistelusta järjestelmää vastaan. Keiteleläinen Timo Haara on jo kymmenen vuoden ajan ajanut kaiken hampun eli kannabiksen viljelyn laillistamista öljy-, kuitu-, bioenergia- ja lääkekäyttöön. Tähän hän on pyrkinyt kasvattamalla erilaisia hamppulajikkeita viranomaisten näkemyksiä kyselemättä ja EU-tukia nostamatta. Lain kirjainkin kun näyttäisi antavan siihen mahdollisuuden silloin, kun viljely ei tapahdu huumausainekäyttöön.

Viranomaisten laintulkinta ja näkemys Timon toiminnasta on kuitenkin toinen ja niinpä sadonkorjuun eteen nousee este toisensa jälkeen. Seurauksena on hampputakavarikko ja vankilatuomio. Ohjaaja Sampsa Huttunen, Tuotanto: Reactor Films. Yle Areena toistaiseksi

Mies katsoo pellon keskellä jonnekin kaukaisuuteen.
Docstop: Hamppumies vastaan valtio. Mies katsoo pellon keskellä jonnekin kaukaisuuteen. Kuva: Yle Kuvapalvelu Docstop

Onnen maa

Yle TV1 klo 19.00
(1993) Tangon maailman taika, elämä ja kuolema, itku ja nauru kouluun lähtevän pojan silmin. O: Markku Pölönen. N: Pertti Koivula, Katariina Kaitue, Anja Pohjola,Taisto Reimaluoto, Leo Raivio ja Reijo Taipale

Lue lisää tästä

Markku Pölösen tangoelokuva kuvaa 1960-luvun Pohjois-Karjalaa ja maaseudun murrosta.
Onnen maa. Markku Pölösen tangoelokuva kuvaa 1960-luvun Pohjois-Karjalaa ja maaseudun murrosta. Kuva: yle0azyl Vain tämän ohjelman yhteydessä Yle TV1,Pertti Koivula,Onnen maa

Syntynyt menestymään 1/5 - uusi sarja!

Yle Fem klo 19.00
(Født til succes, Tanska 2017) Sarja viidestä kunnianhimoisesta ja hyväosaisesta nuoresta ja heidän tiestään kohti menestystä. Tapaamme Kristofferin, Kasperin, Frederikin ja Sebastianin, jotka ovat kaikki kovan luokan yrittäjiä. Ei Areenassa.

Nuorehko mies hymyilee takanaan uusia autoja. Ilmeisesti autokaupassa.
Syntynyt menestymään. Nuorehko mies hymyilee takanaan uusia autoja. Ilmeisesti autokaupassa. Kuva: DR / Yle dokumenttiohjelmat,Syntynyt menestymään

Sisällä 1/4 - uusi 3. tuotantokausi!

Yle Fem klo 22.45
(Innafor S3, Norja 2019) Norjalainen tutkiva dokumenttisarja palaa kolmannen tuotantokauden jaksoillaan. Kauden neljä osaa käsittelevät kukin dickpicejä, väkivaltaa, tuomiopäivää ja yksinäisyyttä. Sarjaa juontaa Vilde Bratland. Ensimmäisessä osassa kysytään, miksi miehet lähettävät tuntemattomille naisille kuvia peniksestään? Tuotanto: NRK / Nordvision. Yle Areena 1 vuosi.

TIISTAI 30.4.

Sivuhenkilöt, sidekickit ja muut suomalaisuuden salaiset sankarit

Yle Radio 1 ja Yle Areena klo 17.10

Kolmiosainen sarja alkaa. Käsikirjoittaja Emma Taulo tutki viime syksynä lähetetyssä Luuserisankarit-radiosarjassaan sitä, millaisia sankarin mallit kulttuurissamme ovat ja mitä niistä on meille kansakuntana seurannut. Sarja on edelleen kuunneltavissa Yle Areenassa. Tässä 30.4. alkavassa uudessa sarjassa Emma Taulo palaa tutkimaan suomalaista sankaruutta alueelta, jonne aurinko ei yleensä paista eikä julkisuuden valokeila loista: sivuhenkilöiden ja sidekickien näkökulmasta.

Mitä olisi Pekka ilman Pätkää, Uuno ilman Härski-Hartikaista tai Koskelan Jussi ilman Almaa? Entä mitä olisikaan suomalainen mies ilman perivihollistaan, suomalaista naista? Lähetykset Yle Radio 1:ssä tiistaisin 30.4. - 14.5. klo 17.10, toinen lähetys lauantaina klo 15.30 ja Areenassa.

Ystävättäret 1/6 - Uusi sarja alkaa!

TV1 klo 19.00
(Girlfriends, S1) Vahvoista ja elämänmakuisista naistarinoistaan tunnettu Kay Mellor on jälleen luonut yhden ihanan helmen!

Nuoruus ja hulluus, vanhuus ja viisaus - näinkö se menee? Jo varttuneet lapsuudenystävä, Linda, Sue ja Gail ovat ajautuneet erilleen vuosikymmenien ja elämänkohtaloiden oravanpyörässä. Mutta kun hätä on suurin, ystävä on aina lähellä. Kun yhtä naisista kohtaa tragedia, ystävättäret kokoontuvat hautajaisiin häntä tukemaan. Silloin nähdään, että ystävä on painonsa verran kultaa, jollei enemmänkin.

Vaikka naiset ovat eläneet varsin erilaista elämää, jokainen heistä on saanut taakakseen kasan murheita, mutta aina niistä on selvitty. Ja vaikka ikää karttuu, elämä ei siitä helpotu. Yhdellä on huoli lapsenlapsesta, toiselta katoaa pohja elämältä ja kolmannelta viedään ura ja koti käsistä. Voiko ketään kohdella näin kurjasti? Yle Areena 90 päivää

Lue lisää tästä

Kuusiosainen brittisarja kertoo kolmesta naisesta ja heidän pitkästä ystävyydestään.
Ystävättäret. Kuusiosainen brittisarja kertoo kolmesta naisesta ja heidän pitkästä ystävyydestään. Kuva: Ben Blackall / All3Media Yle TV1,Zoë Wanamaker,Miranda Richardson,Phyllis Logan,Ystävättäret

Ääniversumi: Sanatonna suu - Suomen sisällissodan laulut, osa 1/2

Yle Radio 1 ja Yle Areena klo 21.00
’Sanatonna suu’ on hyytävä katsaus Suomen sisällissodan lauluihin. Narratiivi rakentuu historiallisesta aineistosta. Kertojan äänenä ja laulujen tulkitsijana toimii räppäri Karri ”Paleface” Miettinen, joka on tutkinut viime vuosina myös perinnemusiikkia. ”Nämä laulut ovat kuin aikakapseli. Ne ovat tallentaneet yhteiskunnallisen ilmapiirin kiristymisen juuri ennen sodan syttymistä, taistelevien joukkojen sankaritarinat, vihapuheen ja mustan huumorin sekä aatteenpalon ja idealismin molemmilla puolilla rintamaa”, Miettinen kertoo.

Teos sisältää tuokiokuvia eri puolilta Suomea, mm. Kälviältä, Jämsästä, Haminasta ja rautatien rakennustöiden keskeltä Jyväskylän-Pieksamäen rataosalta. Palefacen valitsemat ja tulkitsemat punakaartilais- ja suojeluskuntalaislaulut on sovitettu jousikvartetille ja haitarille. Sovittajana on toiminut haitaristi Niko Kumpuvaara. Kappaleet säestää Kamus-kvartetti. Tuotanto: Soila Valkama, Radioteatteri. Ohjelman toinen osa kuullaan viikon kuluttua tiistaina 7.5. samaan aikaan.

Kino Suomi: Lampaansyöjät (12)

Yle Teema klo 21.40
(1972) Veikko Huovisen romaaniin perustuva komedia ystävyydestä, kesälomanvietosta ja lampaansyönnistä. Pääosissa Heikki Kinnunen ja Leo Lastumäki. Ohjaus: Seppo Huunonen. Uusinta. Yle Areena 30 päivää

Veikko Huovisen romaaniin perustuvan komedian päärooleissa ovat Heikki Kinnunen ja Leo Lastumäki.
Lampaansyöjät. Veikko Huovisen romaaniin perustuvan komedian päärooleissa ovat Heikki Kinnunen ja Leo Lastumäki. Yle TV1,Lampaansyöjät

KESKIVIIKKO 1.5.

Lik meg - Uusi sarja!

Yle Areena / Yle Arenan
(Lik meg) Lik meg on norjalainen draamasarja 12–14-vuotiaille kiusaamisesta ja eristämisestä sekä ystävyydestä ja kunnioituksesta. Seuraamme 7. luokkaa käyvää Odaa, jonka paras ystävä päiväkodista asti on ollut Arin. Kun Arin pääsee osaksi suositun Lunan tyttöporukkaa, jätetään Oda ulkopuolelle ja yksin. Kyseessä on sydäntä särkevä ja karu kuvaus myrkyllisestä ryhmäkäyttäytymisestä ja erilleen kasvamisesta, koettuna sekä kiusatun että kiusaajien näkökulmasta. 10 jaksoa. Suomen- ja ruotsinkielinen tekstitys.

Prisma: Muisti - totta vai tarua?

Yle TV1 klo 19.00
(Memory Mirage, Kanada 2018) Ohjelmassa pureudutaan laaja-alaisesti muistin toimintaan. Onko muisti absoluuttisen luotettava vai tuottaako se mielleyhtymiä asioista, joita ei ole oikeasti tapahtunut? Kysymys on tärkeä, sillä esimerkiksi oikeuslaitos ja käsitys minuudesta nojautuvat pitkälti siihen, mitä ja miten ihminen muistaa näkemänsä. Yle Areena 90 päivää

Nainen istuu ja selittää käsillään.
Prisma: Muisti - totta vai tarua? Nainen istuu ja selittää käsillään. Kuva: Yle Kuvapalvelu asiaohjelmat,Prisma: Muisti - totta vai tarua?

Kandit - uusi, 5. tuotantokausi!

Yle TV1 klo 20 ja koko kausi katalogina Yle Areenassa 29.4.

Eläinlääketieteen kandeista kertova dokumenttisarja palaa 5. kauden jaksoin. Karoliina Rissasella, Kia Moisanderilla ja Sari Mäkelällä on viisi vuotta opiskelua takana ja paljon teoriaa opittuna. Käytännön työstäkin on jo kokemusta eläinlääketieteellisen käytännön kursseilta, mutta tämä kesä on kandien tulikoe, kun vastuu eläinlääkärin työstä - eläimen hoito ja asiakkaan kohtaaminen - siirtyykin täysin itselle. Jokainen päivä on erilainen vieden katsojankin tunteiden vuoristorataan.

Eläinlääkärin työ on palkitsevaa ja raskasta, koskettavaa ja ronskia. Kandit löytävätkin kesän aikana itsensä mitä jännittävimmistä tilanteista: kauden jaksoissa nähdään muun muassa koiran hätäsektio, mullikan sarven sahausoperaatio, keskenään tapelleiden huskykoirien hankala tapaus, ennätyshelteiden tuomia komplikaatioita sekä suloinen löytökissa. Kandit huomaavat, että terävä pää, herkkä vaisto ja hyvä ulosanti vievät työssä pitkälle, mutta onko heistä lopulta eläinlääkäreiksi? Yle Areena toistaiseksi

Kolme nuorehkoa naista katsoo kameraan ja hymyilee. Heidän takanaan seisoo hevonen.
Kandit. Kolme nuorehkoa naista katsoo kameraan ja hymyilee. Heidän takanaan seisoo hevonen. Kuva: Johanna Kannasmaa / Yle Kandit

Itse asiassa kuultuna: Esko Valtaoja

Yle TV1 klo 20.55
Professori Esko Valtaoja on tunnettu tieteen popularisoija, joka ei usko maailmanloppuun. Mutta mitä hän vastaa kysymykseen "onko teillä sielu?" Haastattelijana Juho-Pekka Rantala. Yle Areena toistaiseksi

Lue lisää tästä

Professori Esko Valtaoja on tunnettu tieteen popularisoija, joka ei usko maailmanloppuun.
Itse asiassa kuultuna: Esko Valtaoja. Professori Esko Valtaoja on tunnettu tieteen popularisoija, joka ei usko maailmanloppuun. Kuva: Anne Hämäläinen / Yleisradio Oy Esko Valtaoja,Itse asiassa kuultuna: Esko Valtaoja

TORSTAI 2.5.

Eurooppa kuohuu: Brexit 1/3

Yle TV1 klo 19.00
Kolmiosainen dokumenttisarja Euroopan ja EU:n myllerryksestä. Ensimmäisessä osassa kerrotaan, kuinka pääministeri David Cameronin konservatiivipuolue painosti Britannian EU-kansanäänestykseen, josta seuraa Brexit. Painetta lisäsivät EU:n vaatimukset tiukemmasta yhteisestä sääntelystä, Eurokriisi sekä pakolaistilanne. Mitä tapahtui Britanniassa ennen kohtalokasta päätöstä?

Toisessa jaksossa pohditaan, miten yksi Euroopan pienimmistä talouksista, Kreikka, ajoi koko Euroopan konkurssin partaalle? Koko yhteisvaluutta Euroa uhkasi rauhallisen Angela Merkelin ja tulisen Nicolas Sarkozyn näkemyserot Kreikan kriisin hoidosta. Neuvottelut olivat tiukat ja tunnelma niin tukala, ettei Euroopan vahvimpien johtajien kyyneliltäkään vältytty.

Viimeinen osa käsittelee pakolaisuutta. Välimeren yli Eurooppaan pyrkivien satojen tuhansien pakolaisten joukko jakoi Euroopan. Itä-Europan maat kieltäytyivät vastaanottamasta pakolaisia. EU Saksan johdolla oli toista mieltä: Angela Merkel uskoi Saksan selviävän, Ranskan Francois Hollande piti kiinni kiintiöistä. Tuotanto: Brook Lapping / BBC. Yle Areena 60 päivää

Cameron, Merkel ja Sarkozy keskustelemassa
Eurooppa kuohuu: Brexit. Cameron, Merkel ja Sarkozy keskustelemassa Kuva: European Council Newsroom dokumenttiohjelmat,Eurooppa kuohuu: Brexit

Kino Klassikko: Ristiaallokko

Yle Teema klo 21.00
(Caught, USA 1949) Melodraama naisesta, jonka unelmaliitto miljonäärin kanssa alkaa muuttua painajaiseksi. Pääosissa Barbara Bel Geddes, James Mason ja Robert Ryan. Ohjaus Max Ophüls. Uusinta. Yle Areena 7 päivää

Nainen ja mies istuvat autossa mustavalkeassa kuvassa.
Kino Klassikko: Ristiaallokko. Nainen ja mies istuvat autossa mustavalkeassa kuvassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu elokuvat,Ristiaallokko

Ulkolinja: Putinin ja patriarkan liitto

Yle TV1 klo 22.00
(God Save Russia, Ranska 2017) Venäjän kirkon patriarkka Kirillin ja Vladimir Putin välit ovat läheiset. He johtavat maata kohti konservatiivista imperiumia. Venäjälle rakennetaan vuosittain tuhat uutta kirkkoa, uuden lain mukaan katekismusta opetetaan koulussa ja jumalanpilkasta rangaistaan. Yle Areena 90 päivää

Lue lisää tästä

Venäjän ortodoksisen kirkon patriarkka Kirillin ja Vladimir Putin johtavat maata kohti konservatiivista imperiumia.
Ulkolinja: Putinin ja patriarkan liitto. Venäjän ortodoksisen kirkon patriarkka Kirillin ja Vladimir Putin johtavat maata kohti konservatiivista imperiumia. Kuva: Tournez Sil Vous Plait Yle TV1,Vladimir Putin,Patriarkka Kirill,Ulkolinja: Putinin ja patriarkan liitto

PERJANTAI 3.5.

Pikku Kakkonen: uusia sarjoja

Yle TV2 klo 17.00

Pyöräillään
Leikkiminen on hauska tapa oppia hyväksi pyöräilijäksi. Marin kanssa leikkiessä lapset oppivat pyöränkäsittelytaitoja, kuten tasapainon pitämistä, jarruttamista, väistämistä ja yleisesti pyörän hallintaa. Liikenteessä on tärkeää hallita pyörää niin hyvin, että pystyy seuraamaan ympäristöä ja muuta liikennettä. Pyöräilyleikit auttavat oppimaan turvalliseksi tienkäyttäjäksi. 4.5.-12.5. vietetään pyöräilyviikkoa. Ohjelmassa on 9 jaksoa ja ne esitetään perjantaisin Pikku Kakkosessa. Yle Areenassa sarja julkaistaan kokonaisuudessaan jo 20.4.

Maijuli
Viisivuotiaan Maijulin elämänilo on tarttuvaa sorttia. Sarjassa pääsemme mukaan Maijulin riemukkaisiin seikkailuihin kotikaupungissaan, missä hän kohtaa itselleen ihka uusia asioita vaikkapa leikkipuistossa, puutarhassa tai kaupassa. Maijulin perheeseen kuuluvat isä, äiti ja pikkuveli Samuli sekä Hauveli-koira. Lähistöllä asuvat myös Maijulin hyvät ystävät, Emilia, Tomi, Tuuli ja Sohvi. Iloisesti ja uteliaasti maailmaan suhtautuva Maijuli on aina valmis kokeilemaan jotain uutta. Jakso jaksolta kotikaupunki Päivölän tarjoamat mahdollisuudet aukeavat Maijulille ja mahdollisista hankaluuksistakin selvitään perheen ja ystävien avulla.

2D-animaatio on tehty 3-6-vuotiaille lapsille. Maijulin maailma on pirteän värikäs ja konstailemattomasti piirretty. Sarjan irlantilainen ohjaaja Alan Foley kertoo alunperin tähtäimessään olleen totuttua sukkelampi ja omintakeisempi tyyli, sekä sarjan ulkoasun että kerronnan tasoilla. Hän keksi vaimonsa kanssa alkuperäisen piirroshahmon, jonka inspiraationa oli heidän oma tyttärensä Mya. Pääkirjoittajana sarjassa on mm. Pipsa Possua kirjoittanut Sam Morrison. Sarjasta esitetään Pikku Kakkosessa 52 osaa, jotka ovat 5 minuutin mittaisia. Alkuperäinen nimi: Mya Go.

Lapsia pyörien kanssa.
Pyöräillään. Lapsia pyörien kanssa. Kuva: Yle Kuvapalvelu Pikku Kakkonen,Pyöräillään

Kohtuuttomuuksia 1/4 - uusintasarja alkaa!

Yle TV1 klo 17.10
Tiina Lymin kirjoittama hervoton musta komediasarja kertoo tarinoita ihmisen pyristelystä mahdottomassa tilanteessa. Eri rooleissa Tiina Lymi, Elina Knihtilä, HP Björkman, Ville Tiihonen. Yle Areena puoli vuotta

Lue lisää tästä

Kotikatsomon Kohtuuttomuuksia on neliosainen musta komedia, yle tv1
Kohtuuttomuuksia. Kotikatsomon Kohtuuttomuuksia on neliosainen musta komedia, yle tv1 kotikatsomo: kohtuuttomuuksia,Yle TV1

Kino: 45 vuotta (7)

Yle Teema klo 21.00
(45 Years, Englanti 2015) Ikääntynyt aviopari valmistautuu jälleen yhteen hääpäivän viettoon, kun kaukaiseen menneisyyteen haudattu salaisuus paljastuu ja elämä alkaakin suistua raiteiltaan. Pääosissa Charlotte Rampling ja Tom Courtenay. Ohjaus Andrew Haigh. Yle Areena 30 päivää

Mies istuu pöydän ääressä ja lukee jotakin, nainen seisoo takana ikkunan edessä ja katsoo mieheen.
Kino: 45 vuotta. Mies istuu pöydän ääressä ja lukee jotakin, nainen seisoo takana ikkunan edessä ja katsoo mieheen. Kuva: Oy Future Film Ab / Yle Kuvapalvelu elokuvat

LAUANTAI 4.5.

I love muovi: Koko Suomi lajittelee! - suora lähetys

Yle TV1 ja Yle Areena klo 19.00
Koko maan kattava I love muovi -kampanja huipentuu toukokuun alussa suoraan lähetykseen Helsinkiin Amos Rexin kulmalle. Lauantai-illan viihteellinen ja asiantunteva suora auttaa ja innostaa kotikatsomot viimeistään nyt muovin lajittelun alkuun.

Illan aikana julkistetaan, mikä I love muovi -kiertueen kaupungeista on muovinkeräyskilpailun voittaja. Tampere, Lahti, Vaasa, Joensuu vai Oulu - joku näistä saa huippulajittelijan tittelin. Lähetyksen juontaa Tommi Manninen, illan artistina toimii Mira Luoti.

I love muovi -kampanja kuva
I love muovi: Koko Suomi lajittelee! I love muovi -kampanja kuva muovi,muovijäte,I love muovi

Teemalauantai: Remu!

Yle Teema klo 21.45 alkaen
"Pitää kuulostaa hyvältä, pitää näyttää hyvältä ja sen jutun pitää tuntua potilaasta hyvältä."

Teemalauantai on omistettu rocklegenda Remu Aaltoselle, joka ilmoitti viime vuoden keväällä jäävänsä eläkkeelle. Vai ilmoittiko?

Remu & Hurriganes - Viimeinen keikka
Remu & Hurriganes -kokoonpanon Last Call -niminen, syksyllä 2017 toteutettu kiertue huipentui Remu Aaltosen ja hänen legendaaristen rokkifrendiensä loppuunmyytyyn superkonserttiin Helsingin jäähallissa lauantai-iltana tammikuun 20. päivä 2018. Siihen päättyi myös 70 vuotta täyttäneen Remu Aaltosen ja Hurriganesin ura säännöllisesti keikkailevana rock-yhtyeenä. Yle Areena toistaiseksi

Hurriganes
(1974) Keep on knockin'! Hurriganes-yhtyeen legendaarinen konsertti Tavastia-klubilla Helsingissä 27.12.1974. Vähäpuheiset Remu, Albert ja Cisse ovat keikan jälkeen vielä nuoren toimittajan Mikko Alatalon haastateltavina. Ohjaus Jouko Konttinen. Uusinta. Yle Areena 30 päivää

Remu
Hurriganes. Remu Kuva: Yle Kuvapalvelu Hurriganes,teemalauantai

SUNNUNTAI 5.5.

Pikku Kakkonen: Safari - uusi sarja alkaa!

Yle TV2 klo 7.32
(Zafari) Safari on hurmaava erilaisuudesta kertova animaatiosarja, jonka sankareina on omalaatuisten eläinten joukko. Päähenkilönä on Sampo, norsunpoikanen, joka ei olekaan tavallisen harmaa vaan seepraraidallinen. Sampo elää ja seikkailee Kilimanjaron juurella sijaitsevassa laaksossa ystäviensä kanssa. Kaikki eläimet ovat selittämättömästi syntyneet tavanomaisesta poikkeavissa väreissä. Safarin tarinoissa ja teemoissa korostuvat yksilöllisyys ja ystävyys. Eroavaisuudet ja yksilölliset piirteet eivät ole vain jotain, mitä tulee sietää, vaan niistä voi myös iloita. Yle Areena 30 päivää

Radio Variaatio: Aurinko, linnut ja meri - kulttuuritoimittajan satama

Yle Radio 1 ja Yle Areena 18.00
Radiodokumentti kertoo Helsingin nyt jo kadonneista rahtisatamista ja satamiin kirjallisuudessa ja elokuvissa liitetystä romantiikasta. Nuorena 18 vuotta Katajanokan satamassa töissä ollut kulttuuritoimittaja tapaa vanhat työkaverinsa ja kohtaa myös omat muistonsa. Käsikirjoitus ja ohjaus Jukka Kuosmanen.

4 Blocks - veriveljet 1/7 (16) – uusi, 2. tuotantokausi!

Yle TV1 sunnuntaisin klo 22.05
(4 Blocks, S2) Sarja on kaunistelematon kuvaus siitä, kuinka Hamadyn klaani ensin taistelee neljän asuinkorttelin alamaailman herruudesta saksalaisessa Berliinin Neuköllnin kaupunginosassa ja kuinka sama klaani pyrkii yhä lisäämään vaikutusvaltaansa.

Yhdessä vuodessa ehtii kuitenkin tapahtua paljon Hamadyn perheessä. Heidän rikollinen bisneksensä sujuu oikein hyvin. Abbasia tosin syytetään murhasta ja Amara päättää, että Latif on hänen ainoa oikeansa. Ali ”Toni” Hamady saa vihdoin himoitun saksalaisen kansalaisuutensa ja ovi näyttäytyisi olevan hänelle avoin kiinteistökauppoihin koko kaupungissa. Toteutuuko Tonin toive? Saako Hamady-suku lisää valtaa? Miten mahtava koko Berliiniä hallitseva al-Saafisi klaani reagoi Tonin yrityksiin? Yle Areena 30 päivää

kaksi miestä katsoo toistensa ohi tummasävyisessä kuvassa.
4 Blocks. kaksi miestä katsoo toistensa ohi tummasävyisessä kuvassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu 4 Blocks

Theroux ja Amerikan vauvabisnes

Yle TV2 klo 22.20
(Louis Theroux: Take My Baby) Kalifornia on Yhdysvaltain adoptiomekka, missä vauvoilla käydään kauppaa melkein kuin millä tahansa kauppatavaralla. Kaliforniassa 85 prosenttia adoptioista tapahtuu yksityisesti ja alalla liikkuvat suuret rahat. Monet lapsettomat pariskunnat ovat valmiita maksamaan melkein mitä vain saadakseen haluamansa vauvan. Adoptioihin liittyy myös suuria moraalisia ongelmia, sillä monet köyhät ja yksinäiset tulevat äidit tuntevat painetta luopua lapsestaan suuren rahasumman toivossa. Yle Areena 45 päivää

Lue myös - yle.fi:stä poimittua