Hyppää pääsisältöön

24-vuotias Emilia Hoving johtaa RSO:n konsertin Pablo Heras-Casadon tilalla 3.5.

kapellimestari Emilia Hoving
kapellimestari Emilia Hoving Kuva: Ville Paul Paasimaa kapellimestari,emilia hoving

Kapellimestari Pablo Heras-Casado on joutunut sairastumisen takia peruuttamaan esiintymisensä RSO:n konsertissa 3.5. Hänen tilallaan johtaa vain 24-vuotias Emilia Hoving, joka on toiminut kevätkauden RSO:n assistenttikapellimestarina. Konsertin ohjelma ei vaihdu – ohjelmassa on Bernd Alois Zimmermannin Dialoge kahdelle pianolle ja orkesterille sekä Brucknerin 2. sinfonia. Dialogen solisteina esiintyvät Joonas Ahonen ja Emil Holmström, jotka soittavat lisää kahden pianon musiikkia myöhäisillan kamarimusiikissa.

Emilia Hoving (s. 1994) aloitti kapellimestariopintonsa Panula-Akatemiassa Jorma Panulan oppilaana 2015. Myöhemmin hän siirtyi Sibelius-Akatemiaan, jossa hän opiskelee tällä hetkellä Atso Almilan ja Hannu Linnun ohjauksessa. Kapellimestariopintojen lisäksi Hoving on opiskellut pianon, klarinetin ja sellon soittoa.

Emilia Hoving on toiminut kuluvan kevätkauden RSO:n assistenttikapellimestarina. Hänen tehtäviinsä on kuulunut niin ylikapellimestari Hannu Linnun kuin vierailevienkin kapellimestarien harjoitusten seuraaminen ja mm. äänen balanssin tarkkailu harjoituksissa, muistiinpanojen tekeminen ja niistä keskustelu harjoituksen jälkeen. Toisinaan assistenttikapellimestari myös johtaa harjoituksia, mikäli varsinainen kapellimestari on syystä tai toisesta estynyt.

Opintojensa aikana Emilia Hoving on vieraillut johtamassa Helsingin kaupunginorkesteria, Joensuun kaupunginorkesteria ja Pori Sinfoniettaa. Lisäksi hän on johtanut Wegelius Kammarstråkar -yhtyettä, Ylioppilaskunnan Soittajia ja Helsinginkadun Filharmonikkoja. Oopperadebyytissään Emilia Hoving johti Aurora Marthensin kokoaman laulajaryhmän produktiossa Donizettin oopperan Rita. Ulkomailla Hoving on vieraillut kapellimestarina Ruotsissa, Virossa ja Unkarissa.

Joonas Ahonen on saavuttanut mainetta yhtä lailla säihkyvillä modernin musiikin esityksillään kuin Beethoven-tulkinnoillaan. Hän on ollut vuodesta 2011 kiinnitettynä uuden musiikin yhtyeen Klangforum Wienin pianistiksi ja on sen kanssa soittanut monipuolista modernia ohjelmistoa ja esiintynyt sen solistina Wienin konserttitalossa. Ahonen debytoi orkesterisolistina 18-vuotiaana Helsingin kaupunginorkesterin kanssa Leif Segerstamin johdolla ja on sen jälkeen esiintynyt mm. BBC:n sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Avantin ja Kymi Sinfoniettan solistina.

Pianisti Emil Holmström on tuttu näky erilaisissa uuden musiikin tapahtumissa mutta yhtä hyvin myös orkesteripianistina, kamarimuusikkona klassismin ja romantiikan musiikin parissa tai normaaleja lajirajoja murtavissa underground-yhteyksissä. Holmström on esiintynyt solistina, kamarimuusikkona ja liedpianistina eri puolilla Eurooppaa, Amerikoissa, Japanissa ja Australiassa. Keskeistä Holmströmin työssä on jäsenyys useissa uutta musiikkia esittävissä yhtyeissä, joita ovat Uusinta Ensemble, elektroakustiseen musiikkiin erikoistunut defunensemble sekä pianotrio Tristero.

 • Laura Mikkola

  Laura Mikkola esiintyy RSO-festivaalilla.

  Laura Mikkola kuuluu kansainvälisesti menestyneimpiin suomalaisiin pianisteihin. Hän on esiintynyt joka puolella maailmaa. Mikkola opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa sekä Yhdysvalloissa Philadelphian Curtis-instituutissa ja Bloomingtonin musiikkikorkeakoulussa Indianassa. Hänen opettajiaan olivat mm.

 • Pekka Kuusisto

  Pekka Kuusisto esiintyy RSO-festivaalilla.

  Pekka Kuusisto murtautui suuren yleisön tietoisuuteen 19-vuotiaana voittamalla 1995 Sibelius-viulukilpailun.

 • Kaksi huikean kiinnostavaa konserttoa Magnus Lindbergin uran eri vaiheista

  Tapiola Sinfonietta vierailee RSO-festivaalilla.

  Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Harrison Birtwistle (s. 1934): Bach Measures Bachin musiikki on kiitollista materiaalia sovituksille, ei vain siksi että se soveltuu sellaisiin monellakin tavalla niin hyvin, vaan myös siksi, että hän itse aktiivisena omien ja muiden säveltäjien teosten sovittajana antoi siihen luvan.