Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: GoodJobLarry on tuottanut hittejä Tipalle ja DJ Ibusalille, ja siksi hänen tuottaja-EP:ltään voidaan odottaa paljon

Huppupäinen hahmo istuu kahden kaiuttimen välissä tuottajapöydän ääressä, seinällä on valosarjoja. Kuvan sävy on sininen.
Huppupäinen hahmo istuu kahden kaiuttimen välissä tuottajapöydän ääressä, seinällä on valosarjoja. Kuvan sävy on sininen. Kuva: Promokuva/Skorpioni Nosteessa (YleX),suomirap

Uuden musiikin X -ohjelman Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei ole vielä levytyssopimusta, tai jonka on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Tällä viikolla vuorossa on GoodJobLarry.

GoodJobLarry tekee moderneja räppibiittejä.

Uuden musiikin X:n toimittajat Ida Karimaa ja Anne Lainto kommentoivat:

– GoodJobLarryn nimi ei välttämättä ole uutta suomiräppiä kuluttavalle tuottajan tavaramerkki-ad libiä tutumpi, vaikka muutama hänen nikkaroimistaan kappaleista kuuluu Suomen kuunnelluimpiin. Larry on ollut tuottamassa muun muassa Tipan megahittejä Satutat mua ja Polta se pois. Punkbänditausta kuuluu paitsi Tipalle tehdyissä tuotannoissa, myös GoodJobLarryn ensimmäisessä soolosinkussa Karkuun, jolla ovat mukana Slushher, Musta Hanhi ja Fetti. Emorapsoundi tuhtine autotuneineen mukailee genren isoimpia jenkkitähtiä, mutta suomeksi räpätty teksti tuo hommaan oman mausteensa.

Samaa fiilistä saatiin kuulla myös YleX:llä aiemmin Nosteessa olleen Le Fvbeloksen Kauas-sinkulla, joka on Larryn tuotantoa. Myöhemmin tänä keväänä julkaistava GoodJobLarryn tuottaja-EP tulee sisältämään monipuolisesti myös muunlaista soundia, joten nähtäväksi jää, mihin kaikkeen tämä kansainvälisen kuuloinen soundi taipuu. Jo nyt julkaistuissa biiseissä on kuultavissa tunnusomaista tyyliä, mikä on merkki vahvaäänisestä tuottajasta.

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?

– Olen aina fiilannut musiikkia tosi paljon, mut varmaan ekat bänditreenit tai eka oma biitti ovat olleet sellaisia "wau, tä on siistii, tätä mä haluun tehä" -kokemuksia.

Minkälainen musiikillinen menneisyys sinulla on?

– Aloin soittaa kitaraa 12-vuotiaana, ja yläasteen alussa perustettiin frendien kanssa punkbändi: shoutout Musta Hanhi, Hurjamayn ja Hóel. Musahommat jäivät yläasteen jälkeen, kunnes noin 18-vuotiaana tutustuin Tippaan ja Vuahimayniin, joiden kanssa aloin räpätä. Samalla Tippa opetti miten FL Studiota käytetään, ja duunasin aina välillä jotain ihan kauheita biittejä. 2016 syksyllä tajusin, että haluan enemmän tuottaa kuin räpätä, ja siitä saakka olen tehnyt biittejä tosissaan.

Miten kuvailet musiikkiasi?

– Yritän yhdistellä monia eri genrejä mun musiikissa, esimerkiksi Karkuun-biisissä on jotain mun vanhasta punk- ja emotaustasta yhdistettynä nykyaikaiseen räppisaundiin. Muut biisit tulevalta levyltä ovat kaikki ihan erilaisia, mutta niissä on kuitenkin aina se joku yhdistävä tekijä. Tunnelma, "vibat" ja melodiat ovat mulle tärkeintä kun teen musaa.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

– Helposti nuo Tipan uudet biisit, joissa olen saanut olla mukana. Oli ihan uskomatonta, että Satutat mua oli Emma-gaalassa ehdolla vuoden biisiksi. Shoutoutit Aleksi Asialalle ja Tidolle, jotka tekivät biisistä sen mitä se on.

Mitä keikkaa jännitit eniten?

– Varmaan mun ekaa räppikeikkaa joskus 2015. Olin lämppäämässä Kubea ja se oli kuumottavaa kun jengiä oli niin paljon.

Mitä bändiä tai artistia haluaisit päästä lämppäämään?

Travis Scottia tai edesmennyttä Lil Peepia. RIP Lil Peep.

Mistä sanoituksesta olet erityisen ylpeä ja miksi?

DJ Ibusalin "Santana jäämässä kakkoseks sillonku Läri alkaa kitaroimaan" on ehkä paras laini mitä tiedän, varsinkin kun biitti on samplatty enkä edes soita siinä kitaraa. Mut kiitti Ibulle namedropista, tosta on tullut hyvä läppä.

Jos Karkuun soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

– Päähenkilö varmaan juoksisi henkensä edestä karkuun tai jotain vastaavaa.

Miten kappale syntyi?

– Mentiin viime kesänä meidän treenikämpälle tekemään musaa ja biisi vaan syntyi. Sen jälkeen kappale oli mun kovalevyllä ainakin puoli vuotta eikä kukaan oikein tiennyt mitä sille pitäisi tehdä. Sitten kun alkuvuonna tuli idea tuottajalevystä, ajattelin, että tää biisi sopis siihen täydellisesti. Tein biitin kokonaan uusiksi ja siitä valmistui Karkuun.

Minkälaisia tulevaisuuden haaveita ja suunnitelmia sinulla on?

– Aion tehdä mahdollisimman paljon musiikkia ja toivon, että se on tulevaisuudessa mun ammatti.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!