Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

"Ihan karsee slummi" – Kotikadun kaudella kymmenen muutetaan Helsingin Kallioon

Kotikadun Eeva (Lena Meriläinen) pitää sylissään Kerttua (Linda Liikka). Kotikatu muuttaa Kallioon, taustalla kotikatulaisia.
Eeva Mäkimaa (Lena Meriläinen) ja hänen lapsenlapsensa Kerttu Söder (Linda Liikka) muuttavat Kallioon. Kotikadun Eeva (Lena Meriläinen) pitää sylissään Kerttua (Linda Liikka). Kotikatu muuttaa Kallioon, taustalla kotikatulaisia. Kuva: Yle/Kimmo Raisanen Kotikatu,Lena Meriläinen

Kotikadun kymmenes kausi (jaksot 306-339) tuo suuria muutoksia. Pitkään Helsingin Korkeavuorenkadulla asuneet naapurit muuttavat Kallioon. Kymmenes kausi on katsottavissa Areenassa puolen vuoden ajan.

Kotikadun kaudet yhdeksän ja kymmenen nyt Areenassa.

Mäkimaan pariskunta Eeva (Lena Meriläinen) ja Pertti (Jukka Puotila) tarvitsevat lisää tilaa äkillisesti kasvaneelle perheelleen, sillä lapsenlapset asuvat yhä heillä. Eevan työpaikalla olisi tarjolla edustusasunto perheen käyttöön, mutta voisivatko he sopeutua uuteen kaupunginosaan Kallioon?

Se on ihan karseeta slummia. Pultsareita ja pornokauppoja vieri vieressä.― Eeva Mäkimaa arvioi Helsingin Kalliota.

Mitä Mäkimaat, sitä myös Luotolat. Kriisiin ajautuneet Hannes (Risto Autio) ja Karin (Anitta Niemi) harkitsevat lusikoiden laittamista jakoon, mutta onko elämänmuutos lopullinen? Entä mitä tapahtuu Wanhalle Bensikselle?

Muuttopuuhista itsensä löytävät myös Partaset. Anja (Eeva Litmanen) muuttaa takaisin Helsinkiin ja Onni (Sulevi Peltola) kipuilee saamansa perinnön vuoksi. Yllättävän lahjan vastaanottaminen ei ole Onnille helppoa, mutta Anja on siitä ilahtunut.

Kausi kymmenen alkaa jaksolla 306. Naapurusto muuttaa jaksossa 322. Osa jaksosta kuvattiin suorana lähetyksenä, kun Kotikadun väki käveli Helsingin Pitkänsillan yli Kallioon aatonaattona joulukuussa 2004.

Teemu Luotolan (Ville Keskilän) suhde Niina Saarelaan (Ria Kataja) vahvistuu, mutta onko Mimmi aina Teemun tärkein rakkaus, jonka ohi kukaan ei pääse? Niina tapaa isänsä vuosikymmenien jälkeen ja saa elämänsä palaset kohdalleen. Kaarlo Kares (Matti Ranin) täydentää myös toisen kotikatulaisen elämän.

Minä olen aina tiennyt, että sinä olet olemassa. Minä en vain tiennyt sinun nimeäsi.― Kaarlo Kares
Hessun (Petteri Jamalainen) ja Dannyn (Anni Turunen) häät (2004).
Hessulla (Petteri Jamalainen) ja Dannylla (Anni Turunen) on suuria uutisia. Nuoripari valtaa Stadin ja pitää erilaiset häät. Hessun (Petteri Jamalainen) ja Dannyn (Anni Turunen) häät (2004). Kuva: Yle kuvapalvelu. Kotikatu
Niina Saarela (Ria Kataja) ja Kaarlo Kares (Matti Ranin) tutkivat röntgenkuvaa Kotikatu-sarjassa.
Niina (Ria Kataja) on huolissaan isänsä Kaarlon (Matti Ranin) terveydestä. Niina Saarela (Ria Kataja) ja Kaarlo Kares (Matti Ranin) tutkivat röntgenkuvaa Kotikatu-sarjassa. Kuva: Yle/Jyrki Valkama Kotikatu,Ria Kataja,Matti Ranin

Ninni Luotola (Nelly Hristova) palaa kotiin ja alkaa selvitellä vanhempiensa välejä. Hannes masentuu ja Ninni huolestuu, kun isä katoaa. Kun Hannes lopulta palaa, ei hän ole entisensä. Hanneksen elämään ilmestyy uusi ihminen, joka auttaa hänet pahimman yli.

Myös Tuija (Laura Malmivaara) saapuu takaisin Helsinkiin tyttärensä Malalain (Elsy Alicia Akiki) kanssa.

Kommentit