Hyppää pääsisältöön

Rakkaat, raivostuttavat naapurit – lottovoittajien tarina Seitsemän nyt Areenassa

Mies (Vesa Vierikko) nojaa poskeaan auton tuulilasia vasten.
Varma Laakkonen (Vesa Vierikko) haaveilee uudesta autosta. Mies (Vesa Vierikko) nojaa poskeaan auton tuulilasia vasten. Kuva: Yle/Mari Männistö Vesa Vierikko,Seitsemän

Lottoaminen ja naapurikateus, siinäkö suomalaisten lempipuuhat? Näiden teemojen ympärillä pyörii Areenaan julkaistu sarja Seitsemän vuodelta 2001. Sarjassa taloyhtiön kimppalottoporukka saa vuosien lottoamisen jälkeen 28,8 miljoonan markan jättipotin! Tuoko lottovoitto onnen? Sarja on katsottavissa Areenassa vuoden ajan.

Sarja Seitsemän alkaa varsin tutulla puuhalla, taloyhtiön talkoilla. Vesa Salakari (Risto Kaskilahti) haaveilee uudesta työkalusta ja löytää oivan tavan tienata nopeasti tarvittavan rahamäärän. Mutta kannattiko kaupanteko?

Kun tuoreiden lottovoittajien tileille on rapsahtamassa reilut viisi miljoonaa markkaa, tuntuu siltä, että kaikki murheet katoavat! Pariskuntien avioliitto-ongelmat väistyvät unelmien edestä ja osa löytää viimein puhtia ikävästä työpaikasta irtisanoutumiseen. Uusi asunto ja uusi auto, mikäs muu toisi lottovoittajalle onnen!

Kolme miestä nujakoi kesällä.
Raha ei tuokaan autuutta. Näyttelijöinä Ilkka Heiskanen, Risto Kaskilahti ja Vesa Vierikko. Kolme miestä nujakoi kesällä. Kuva: Yle/Miska Reimaluoto Seitsemän,Ilkka Heiskanen,Risto Kaskilahti,Vesa Vierikko

Onni kuitenkin kääntyy, kun eripuraa ympärilleen kylvänyttä häntäheikkiä ammutaan. Tekijäksi on montakin ehdokasta, sillä lähes jokaisella taloyhtiön asukkaalla on jonkinlaista riitaa uhrin kanssa. Taloyhtiön puheenjohtaja, kaiken näkevä ja kuuleva Varma Laakkonen (Vesa Vierikko), alkaa mielenkiinnolla setviä rikosta.

Sarjan pääosissa ovat myös Hannele Laaksonen, Katja Kukkola, Sanna-Kaisa Palo, Ilkka Heiskanen, Kari-Pekka Toivonen, Merja Larivaara, Pekka Heikkinen, Juho Milonoff ja Satu Paavola. Sarjan ovat käsikirjoittaneet Mika Ripatti ja Seppo Vesiluoma ja sen on ohjannut Ilkka Vanne.

Mies ja nainen makaavat sängyllä. Nainen on raskaana.
Mies ja nainen makaavat sängyllä. Nainen on raskaana. Kuva: Yle/Jyrki Valkama Seitsemän,Kaija Kaikkonen,Pekka Heikkinen
Mies ja nainen makaavat sängyllä. Nainen kirjoittaa vihkoon.
Mies ja nainen makaavat sängyllä. Nainen kirjoittaa vihkoon. Kuva: Yle/Jyrki Valkama Seitsemän,Risto Kaskilahti,Sanna-Kaisa Palo