Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Ronja Ryövärintytär

Kuvassa Ronja, ryövärintytär -kirjan kannesta sekä otos elokuvasta Ronja Ryövärintytär.
Kuvassa Ronja, ryövärintytär -kirjan kannesta sekä otos elokuvasta Ronja Ryövärintytär. Yle Puhe,Ronja,Astrid Lindgren,Tage Danielsson

Vuonna 1981 ilmestynyt Ronja, ryövärintytär on yksi Astrid Lindgrenin suosituimmista teoksista. Kansansatuperinteestä ammentava metsäseikkailu kertoo kaikki rajat ylittävästä ystävyydestä, sekä myös lasten itsenäistymisestä. Teoksen on suomentanut Tuula Taanila ja kuvittanut Ilon Wikland.

Ronjasta kertoo myös vuonna 1984 tehty ruotsalainen elokuva Ronja Ryövärintytär, jonka ohjasi Tage Danielsson. Kirjan tarinaa uskollisesti seuraava elokuva palkittiin Berliinin elokuvajuhlilla.

Jarmo Laitanevan kanssa teoksista keskustelevat Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen ja Koulukinon erityisasiantuntija Marjo Kovanen.

Kirja vs. Leffa torstaisin klo 14-15 Yle Puhe ja Yle Areena.

Ronja Ryövärintytär - kirja vai leffa?

Kumpi puhuttelee sinua enemmän, Astrid Lindgrenin kirja (1981) vai Tage Danielssonin ohjaama leffa (1984)? Mihin perustat valintasi? Kerro mielipiteesi, parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Keskustelu sulkeutuu 31.12.2019.
Keskustele
 • Yle Puheen Tarinoiden Kesä - seikkailua, saunomista ja fanittamista

  Yle Puheen kesässä seikkaillaan, saunotaan ja fanitetaan.

  Kesä on täällä, ja niin on myös Yle Puheen ainutlaatuiset kesäohjelmat. Puheen kesä on omistettu tarinoille. Tarinoita kuullaan kesäilmiöistä, faniudesta, saunomisesta, seikkailuista, Itämerestä ja bändielämästä. Kesäohjelmistoon sukelletaan heti juhannuksen jälkeen.

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Papillon

  Kirja vs. Leffa: Papillon, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa sukelletaan maailman kuuluisimman vankilaolojen ja -pakojen kuvaukseen, kun käsittelyssä on Papillon. Vanki nimeltä Papillon on Henri Charrièren omaelämäkerrallinen romaani vuodelta 1969. Kolme vuotta kirjan ilmestymisen jälkeen Franklin J. Schaffner ohjasi kirjasta elokuvan, jonka päärooleissa esiintyvät Steve McQueen ja Dustin Hoffman. Anna äänesi, kumpi on parempi - kirja vai leffa?

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Järki ja tunteet

  Kirja vs. Leffa: Järki ja tunteet, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa sukelletaan säätyläisyhteiskuntaan, kun käsittelyssä on Järki ja tunteet. Jane Austenin vuonna 1811 julkaisema romaani on humoristisen ja sydämellisen tyylinsä ansiosta ajaton klassikko. Ang Leen vuonna 1995 ohjaama elokuvaversio on Oscar-palkittu. Anna äänesi, kumpi on parempi - kirja vai leffa?