Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Ronja Ryövärintytär

Kuvassa Ronja, ryövärintytär -kirjan kannesta sekä otos elokuvasta Ronja Ryövärintytär.
Kuvassa Ronja, ryövärintytär -kirjan kannesta sekä otos elokuvasta Ronja Ryövärintytär. Yle Puhe,Ronja,Astrid Lindgren,Tage Danielsson

Vuonna 1981 ilmestynyt Ronja, ryövärintytär on yksi Astrid Lindgrenin suosituimmista teoksista. Kansansatuperinteestä ammentava metsäseikkailu kertoo kaikki rajat ylittävästä ystävyydestä, sekä myös lasten itsenäistymisestä. Teoksen on suomentanut Tuula Taanila ja kuvittanut Ilon Wikland.

Ronjasta kertoo myös vuonna 1984 tehty ruotsalainen elokuva Ronja Ryövärintytär, jonka ohjasi Tage Danielsson. Kirjan tarinaa uskollisesti seuraava elokuva palkittiin Berliinin elokuvajuhlilla.

Jarmo Laitanevan kanssa teoksista keskustelevat Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen ja Koulukinon erityisasiantuntija Marjo Kovanen.

Kirja vs. Leffa torstaisin klo 14-15 Yle Puhe ja Yle Areena.

Ronja Ryövärintytär - kirja vai leffa?

Kumpi puhuttelee sinua enemmän, Astrid Lindgrenin kirja (1981) vai Tage Danielssonin ohjaama leffa (1984)? Mihin perustat valintasi? Kerro mielipiteesi, parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Keskustelu sulkeutuu 31.12.2019.
Keskustele
 • Puikko ja Koukku - Käsityöt valtaavat Yle Puheen!

  Puikko ja Koukku - keskusteluja käsitöiden äärellä.

  Käsityövallankumous on vihdoin rantautunut myös radioon! Suomen ensimmäinen käsitöihin keskittyvä radio-ohjelma Puikko ja Koukku starttaa torstaina 17.10. klo 15 Yle Puheessa ja Yle Areenassa.

 • Radio Y kertoo aikuistuneen sukupolven tarinaa

  Yle Puheen Radio Y kertoo Y-sukupolvesta

  Radio Y on Yle Puheen uusi 10-osainen ohjelmasarja ihmisistä, jotka ovat syntyneet vuosina 1980-95. He ovat suunnilleen kolmekymppisiä: analogisen lapsuuden, digitaalisen nuoruuden ja diginatiivitaitoja arvostavan aikuisuuden kokeneita. Tähän myös millenniaaleiksi kutsuttuun joukkoon kuuluu Suomessa yli miljoona ihmistä. Ohjelmaa toimittaa vuonna 1982 syntynyt toimittaja, tietokirjailija Aino-Mari Tuuri.

 • Vammaiskultti ei voivottele eikä taputtele olalle, vaan kertoo rohkeasti ja rehellisesti miltä vammaisuus tuntuu

  Vammaiskultti on rehellistä puhetta vammaisuudesta

  Vammaiskultti on Yle Puheen uusi 10-osainen radiosarja, jossa puhutaan siitä, miltä vammaisuus tuntuu. Juontajat Jenniina Järvi ja Julianna Brandt ovat runoilijoita ja taiteilijoita, joille itselleen vammaisuus on osa omaa elämää, mutta jotka eivät elä elämäänsä vamma edellä. Radiosarjassa he laittavat itsensä peliin ja haastavat kuulijan kohtaamaan omat ennakkoluulonsa.