Hyppää pääsisältöön

4 Blocks – veriveljet, taistelu alamaailman herruudesta jatkuu

Vahva ja kaunistelematon kuvaus saksalaisen suurkaupungin alamaailmasta.
Ali ”Toni” Hamady (Kida Khodr Ramadan) haluaa katujen valtiaaksi. Vahva ja kaunistelematon kuvaus saksalaisen suurkaupungin alamaailmasta. Kuva: Turner Germany Yle TV1,4 Blocks - veriveljet

TV1 sunnuntaisin 5.5. - 16.6.2019 klo 22.05 - 23.00, Areenassa

Berliinissä kaksi alamaailman perhekuntaa taistelee vallasta ja rahasta. Taistelu katujen herruudesta vaatii uhrinsa – ja tämä kaikki on vasta alkua.

Saksalainen draamasarja 4 Blocks – veriveljet (16) on vahva ja kaunistelematon kuvaus suurkaupungin alamaailmasta. Vuorossa on sarjan toinen tuotantokausi.

Neuköllnin kaupunginosassa vallitsevat viidakon lait. Alueella rehottavat huumekauppa, prostituutio ja väkivaltainen suojelurahabisnes. Jokaisen on syytä turvata selustansa.

Vahva ja kaunistelematon kuvaus saksalaisen suurkaupungin alamaailmasta.
Amara (Almila Bagriacik, oik.) ja Latif (rap-artisti Massiv). Vahva ja kaunistelematon kuvaus saksalaisen suurkaupungin alamaailmasta. Kuva: Turner Europe Yle TV1,4 blocks veriveljet

Kiinteistöbisnes houkuttelee mukaan

Draamasarjan ensimmäisen tuotantokauden tapahtumista on kulunut vuosi. Hamadyn perheessä moni asia on muuttunut.

Rikollisklaania vuosia pyörittänyt Ali ”Toni” Hamady (Kida Khodr Ramadan) saa vihdoin Saksan kansalaisuuden. Ovi näyttäisi olevan hänelle avoin kiinteistökauppoihin koko kaupungissa. Miehen mieltä painaa vanhan ystävän Vincen menetys.

Tonin vallanhimoinen Abbas-veli (Veysel Gelin) viruu vankilassa murhasta syytettynä. Amara (Almila Bagriacik) päättää, että Latif (rap-artisti Massiv) on hänelle ainoa oikea.

Vahva ja kaunistelematon kuvaus saksalaisen suurkaupungin alamaailmasta.
Abbas (Veysel Gelin) ja Toni (Kida Khodr Ramadan). Vahva ja kaunistelematon kuvaus saksalaisen suurkaupungin alamaailmasta. Yle TV1,4 Blocks - veriveljet

Hamady uhkaa hallitsevan klaanin asemaa

Hamadyn klaani taisteli neljän asuinkorttelin herruudesta, mutta nyt se pyrkii lisäämään vaikutusvaltaansa. Perheen rikollinen bisnes sujuu hyvin, mutta aina voisi mennä vielä paremmin.

Draamasarjan seitsemässä jaksossa seurataan, sokaiseeko vallanhimo Tonin ja onko hän valmis vaarantamaan avioliittonsa Kalilan (Maryam Zaree) kanssa? Koko Berliiniä hallitseva mahtava al-Saafisin klaani ei aio luopua asemastaan ilman taistelua.

Sarjan muita roolihahmoja ovat Abbasin vaimo Ewa (Karolina Lodyga), Kemal (Sami Nasser), Matthias Keil (David Schütter), Zeki (Rauand Taleb), Mohammad al-Saafi (Ahmed Hefiane), Isha (rap-artisti Eunique), Kutscha (Oliver Masucci), Frankie (rap-artisti Gzuz) ja Maruf (Hassan Akkouch).

4 Blocks. Ohjaus: Oliver Hirschbiegel ja Özgür Yıldırım. Tuotanto: TNT Serie, Saksa, 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.