Hyppää pääsisältöön

Kirjautumalla enemmän irti Yle Areenasta

Nainen istuu ja selaa tablettitietokonetta.
Nainen istuu ja selaa tablettitietokonetta. Kuva: Jussi Nahkuri / Yle Yle Tunnus

Areenaa on jo jonkin aikaa muutettu ohjelmakirjastosta henkilökohtaisesti jokaista käyttäjää palvelevaksi video- ja audiopalveluksi. Henkilökohtaisuus toteutuu erityisesti silloin, kun käyttäjä kirjautuu Areenaan.

Yle Tunnus on monissa Ylen palveluissa käytössä oleva kirjautumispalvelu, jonka avulla käyttäjä voi tunnistautua ja saada parempaa henkilökohtaista palvelua. Yle Tunnuksia on luotu jo yli miljoona kappaletta.

Areenassa kirjautumisesta on monenlaista hyötyä. Ensinnäkin käyttäjä voi merkitä ohjelmia suosikiksi, jolloin mieliohjelmat löytyvät helposti kaikilla laitteilla, joilla Areenaa käytetään. Toinen merkittävä hyöty on mahdollisuus jatkaa kesken jääneen ohjelman katsomista tai kuuntelua lopetuskohdasta. Katselun tai kuuntelun jatkaminen onnistuu myös toisella laitteella: voit siis aloittaa vaikkapa Aamu-tv:n katsomisen kännykällä ja jatkaa katselua lopetuskohdasta äly-tv:n Areena-sovelluksella.

Kolmas merkittävä hyöty on mahdollisuus katsoa ja kuunnella kaikkea Areenan sisältöä EU-alueella Areenan mobiilisovelluksilla. Käyttö EU-alueella vaatii Yle Tunnuksen lisäksi kotipaikan vahvistamisen, jonka voi tehdä esimerkiksi pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. Kotipaikan vahvistaminen täytyy tehdä vain kerran. Jo yli 100 000 Yle Tunnus -käyttäjää on vahvistanut kotipaikkansa.

Kirjautuneet käyttäjät näyttävät myös olevan tyytyväisiä Areenaan. Käyttäjätilastojen mukaan kirjautuneet käyttäjät jatkavat kesken jääneiden ohjelmien katselua ja kuuntelua muita useammin ja käyttävät Areenaa pidempiä aikoja.

Kevään ja alkukesän aikana tulemme tuomaan kirjautumismahdollisuutta näkyviin monella tavalla Ylen eri palveluissa. Tästä päivästä lähtien Tunnus-kehote on mukana kaikissa tv-ohjelmissa. Kirjautumiskehote on lyhyt animaatio, joka pyörähtää tv-ruudun kulmassa ohjelman alkaessa. Areenan selain-, mobiili- ja äly-tv-sovellukset tuovat nekin esiin kirjautumismahdollisuutta eri tavoin tulevien viikkojen aikana.

Areenaa voi edelleen käyttää kirjautumattakin. Kirjautunut käyttäjä saa kuitenkin paljon etuja ja haluamme, että kaikki suomalaiset ovat tietoisia kirjautumismahdollisuuden tuomista hyödyistä. Rekisteröityminen on ilmaista ja helppoa ja vie vain muutaman minuutin.

Keskustelu sulkeutuu 1.6.2019.
Keskustele
 • Ystävyyttä ja hämäräbisneksiä Areenassa – kuusi asiaa, jotka yhdistävät kasarin ja ysärin seikkailusarjoja

  Kuusikko ja kuoleman varjot sekä muut sarjat Areenassa.

  Kalakukkoreseptin ryöväävät rosvot, huumerahojen perässä oleva prätkäjengi ja muut hämäräbisnekset houkuttelevat lapsia ja nuoria selvittämään rikoksia. Yhdeksän kesäistä jännitysohjelmaa on julkaistu nyt Areenaan ja ne ovat katsottavissa vähintään vuoden ajan. Listasimme kuusi asiaa, jotka yhdistävät näitä seikkailuja.

 • Areenan käyttö jatkaa kasvuaan

  Areenan käyttö on vuoden aikana kasvanut kovaa vauhtia

  Kesän lähestyessä on hyvä tilaisuus katsoa, miten Areenan käyttö on kehittynyt. Ja kehitystä selvästi on. On ilo huomata, että suomalaiset ovat ottaneet Areenan aiempaa aktiivisempaan käyttöön monilla eri laitteilla. Areena on edelleen Suomen arvostetuin verkkopalvelu ja suositumpi kuin esimerkiksi kansainvälinen suoratoistojättiläinen Netflix.

 • Kirjautumalla enemmän irti Yle Areenasta

  Kirjautuminen helpottaa Areenan käyttöä

  Areenaa on jo jonkin aikaa muutettu ohjelmakirjastosta henkilökohtaisesti jokaista käyttäjää palvelevaksi video- ja audiopalveluksi. Henkilökohtaisuus toteutuu erityisesti silloin, kun käyttäjä kirjautuu Areenaan. Yle Tunnus on monissa Ylen palveluissa käytössä oleva kirjautumispalvelu, jonka avulla käyttäjä voi tunnistautua ja saada parempaa henkilökohtaista palvelua.